Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen istuu sohvalla ja keskustelee ja hymyilee terapeutille

Psykologipalvelut aikuisille

Onko normaalia ajatella, toimia tai tuntea näin? Mikä voisi auttaa minua selviytymään paremmin arjessa, opinnoissa tai työssä? Nämä ovat kysymyksiä, joissa voit saada apua psykologilta.

Psykologin apuun voit turvautua yksittäisessä huolessa tai esimerkiksi silloin kun mietit, tarvittaisiinko tilanteessasi psyykkisen toimintakyvyn arviota, esimerkiksi muistin, mielialan, oppimisen, tunne-elämän, työkyvyn tai elämänhallinnan alueella.

Psykologi voi olla avuksi erityisesti

  • oman jaksamisen ja elämänhallinnan kysymyksissä
  • kriisiin tai mielialaan liittyen
  • työ- ja toimintakyvyn muutoksissa
  • vanhemmuuteen liittyen
  • lapsen tai nuoren kehitykseen tai ongelmiin liittyen
  • ikääntymiseen liittyvissä ongelmissa, kuten muisti, mieliala ja jaksaminen
  • työelämän haasteissa ja esimerkiksi esimiestyössä

Psykologi­palvelut – Tukea ja vahvistusta

Psykologi on ihmisen kehityksen, käyttäytymisen, tunne-elämän, vuorovaikutuksen ja oppimisen asiantuntija. Hänellä on ammattitaito auttaa yksilöitä ja ryhmiä. Psykologin tavoitteena on tukea ja vahvistaa yksilön ja perheen voimavaroja. Hän voi myös ottaa kantaa ja tukea jatko-tutkimusten käynnistämisessä.

Psykologi­palvelut keskustelu­käyn­neistä tutkimuksiin

  • Psykologin keskustelukäyntejä vastaanotolla toimipisteissämme tai etäpalveluina videopuhelun välityksellä
  • Keskustelujaksoja; jaksojen ohella käydään läpi mielenterveyttä ja hyvinvointia edistäviä verkko-ohjelmia, jotka ovat tutkitusti tehokkaita mm. masennukseen, ahdistukseen, jännitykseen, stressiin ja unettomuuteen
  • Psykologisia tutkimuksia liittyen tunne-elämään, persoonallisuuteen, muistiin ja oppimiseen sekä diagnostiikan tueksi

Erityisasian­tun­tijoita työelämään

Sen lisäksi, että psykologimme auttavat yksilöä ja perhettä, he ovat myös työyhteisöjen, organisaatioiden ja yhdistysten käytettävissä erityisasiantuntijoina, kouluttajina ja työnohjaajina.

Psykologi­pal­ve­luiden ammattilaiset Valviran laillistamia

Kaikki psykologimme ovat Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattilaisia. Peruskoulutuksen lisäksi heillä on runsaasti ammatillista lisäkoulutusta sekä useimmilla myös joko erikoispsykologin (neuropsykologia, lapsi- ja kehityspsykologia, työpsykologia), psykoterapeutin tai kouluttaja-työnohjaajan pätevyys.

Lähikuva psykologin käsistä, kun hän kirjaa asioita paperille.

Monipuoliset etäpsykologipalvelut

Tarjoamme psykologin palveluita myös etävastaanottotoimintana. Etävastaanotto tapahtuu tietokoneen tai älypuhelimen välityksellä asiakkaan kotona tai esimerkiksi terveysaseman tiloissa. Etäpsykologipalvelumme kattaa psykologin keskustelutukijaksot, omahoito-ohjelmia verkossa psykologin tukemana sekä psykologisia arvioita.

Asiakas ja naispsykologi juttelevat.

Miten psykologille pääsee

Psykologin vastaanotolle voi tulla ilman lähetettä itsemaksavana asiakkaana. Teemme myös yhteistyötä esimerkiksi kuntien ja hyvinvointialueiden ja heidän asiakkaidensa kanssa; tarvittaessa voit pyytää lähetettä omalta hoitavalta taholtasi. Jos mietit mahdollista psykologipalveluiden tarvetta itsellesi tai perheenjäsenellesi, voit varata ajan arviointikäynnille, jossa psykologimme kertoo tarkemmin hoitomahdollisuuksista ja antaa suosituksia jatkoon.