Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Tyypin 1 diabetesta sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi

Coronaria Kuntoutuspalvelut järjestää Kelan kustantamana perhekursseja Kuopiossa. Kurssit pidetään kylpylähotelli Rauhalahdessa. Kurssit jatkuvat tavalliseen tapaan, ja kokoontumisrajoitukset eivät koske kursseja.

MITÄ TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVAN LAPSEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT OVAT?

Lapsen tyypin 1 diabetes sopeutumisvalmennuskurssit ovat harkinnanvaraista kuntoutusta ja ne on tarkoitettu alle kouluikäiselle ja alakoululaiselle lapselle ja hänen perheelleen.

Kuntoutukseen tuleva lapsi sekä hänen perheensä saavat;

  • tukea elämäntilanteensa hallintaan
  • keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen
  • apua käytännön ongelmien selvittämiseen.

Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista, monialaista ja –ammatillista kuntoutustoimintaa. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta.

Kurssikokonaisuus sisältää viiden päivän kurssijakson kuntoutuslaitoksessa sekä ennakko- ja seurantayhteydenotot.  

KENELLE SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU?

Sopeutumisvalmennuskursseja järjestetään;

  • alle kouluikäisille tyypin 1 diabetesta sairastaville lapsille ja heidän perheilleen
  • alakoululaiselle tyypin 1 diabetesta sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.

Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla lapsella on todettu tyypin 1 diabetes sairaus. Sopeutumisvalmennuskurssi sopii lapselle, jolla on moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve.

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN?

Sopeutumisvalmennukseen osallistuu kuntoutujalapsen lisäksi 1 - 2 aikuista läheistä. Lisäksi sopeutumisvalmennukseen voi osallistua 2 kuntoutujalapsen sisarusta.

Järjestämme kursseja Kuopiossa kylpylähotelli Rauhalahdessa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta!

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta hakusanalla Coronaria. Valitse "sairaus" -hakukenttään "Diabetes, tyyppi 1". Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801.

Hakeminen

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Postita hakemus liitteineen Kelaan tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun Viestit-toiminnon kautta.

MIKSI SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSILLE?

Osallistuminen tyypin 1 diabetesta sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssille mahdollistaa lapselle ja hänen perheelleen ajankohtaisen tiedon saamisen sairaudesta sekä konkreettisia ohjeita arkeen.

Kurssien aikana;

  • Osallistujat saavat voimavaroja arkeen, tukea aktiivisen ja mielekkään arjen rakentamiseen sekä vertaistukea ryhmässä muilta samassa tilanteessa olevilta.
  • Kuntoutuskurssien moniammatillinen tiimi varmistaa, että sisältö tukee jokaisen kuntoutujan omien tavoitteiden saavuttamista.
  • Kurssien toteutuspaikka mahdollistavat vaihtelevan, mielenkiintoisen ja toiminnan täyteisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon myös aktiivisen kurssitoiminnan ulkopuolella.

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat diabeteshoitaja, ravitsemusterapeutti, psykologi, erikoislääkäri ja fysioterapeutti sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita.


Ota yhteyttä

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kursseihin liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: valtakunnallinen puhelinnumero p. 010 525 8801


Tyypin 1 diabetesta sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Järjestämme kuntoutuskursseja seuraavilla paikkakunnilla, mutta voit hakea kuntoukseen asuitpa missä päin Suomea tahansa (klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja):

Kaikki kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Contextia Oy/Kylpylähotelli Rauhalahti