Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen hengittaa syvaan silmat kiinni metsassa

Sopeutumisvalmennus aikuisille, joilla hengityssairaus

Astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaville

Järjestämme sopeutumisvalmennuskursseja astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaville aikuisille. Kurssit järjestetään upeissa maisemissa ja rentouttavassa hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi on?  

Kurssilta saat irtioton arjesta ihanissa maisemissa ja saat tärkeää tietoa sairaudestasi sekä vertaistukea muilta kurssilaisilta. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta.

Kursseilla asiakas valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman. Kurssille osallistuu enintään 10 asiakasta. Kuntoutuspäivän jälkeen voit nauttia upeista puitteista ja lähteä vaikka Kuusamon Karhunkierrokselle!

Kurssilta asiakas saa

  • Voimavaroja arkeen
  • Irtiottoa upeissa puitteissa luonnon äärellä
  • Vahvistusta elämänhallintaan
  • Tärkeää vertaistukea
  • Ajankohtaista tietoa sairaudesta

Kenelle hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu? 

Hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle, jolla on diagnosoitu joko keuhkoahtaumatauti tai astma. Kurssit kohdistetaan ryhmittäin seuraavasti: 

  • astmaa sairastavat, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai kuntoutustuella 
  • astmaa sairastavat, jotka ovat poissa työelämästä 
  • keuhkoahtaumatautia sairastavat, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai kuntoutustuella 
  • keuhkoahtaumatautia sairastavat, jotka ovat poissa työelämästä 

Kurssikokonaisuus

Kurssikokonaisuus sisältää 3vrk kuntoutusjakson kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa. Myös ruokailut kuuluvat kuntoutukseen kurssin ajalle. Kylpyläjaksolla asiakkaan on mahdollista yöpyä myös kotona oman valintansa mukaan.

Sen perään kurssiin kuuluu myös 8 viikon etäkuntoutusjakso.  Etäkuntoutus sisältää 3 etäkuntoutuspäivää, yhteydenottoja sekä tehtäviä, joita asiakas voi tehdä 8 viikon aikana itselleen sopivana ajankohtana. 

Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista kuntoutustoimintaa, jossa tuetaan asiakkaan sopeutumista diagnoosin kanssa elämiseen ja etsitään keinoja mielekkään arjen rakentamiseen.

Missä ja milloin kursseja järjestetään?  

Järjestämme sopeutumisvalmennuskursseja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta.

Milloin hengityssairautta sairastavan aikuisen kursseja järjestetään?

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta.

Kirjoita Kelan kurssihaun Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-hakukenttään "Hengityssairaudet ja muut harvinaiset hengityssairaudet".  

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Miten kurssille haetaan?

1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
3. Kurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeen täyttöohje täältä.

Kurssien asiantuntijat 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi ja erikoislääkäri sekä tarpeen mukaan myös muita ammattilaisia kuten psykologi ja liikunnanohjaaja. 

Videot edellyttävät evästeiden sallimista. Muuta evästeasetuksia

Mitä on sopeutumisvalmennus?

Mikä on sopeutumisvalmennuskurssi? Mistä kurssipäivät koostuvat? Videolla kerromme mm. kurssin sisällöstä, miksi kurssille kannattaa lähteä ja miten kurssille haetaan.

kuukkeli lintu istuu oksalla taustalla ruska

Tule kuntoutumaan Kuusamoon

Kuntoutuskurssilta saat irtiottoa arjesta ihanissa maisemissa ja lisäksi saat tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Kuntoutuspäivän jälkeen voit lähteä ihastelemaan luontoa iltavaellukselle tai fatbike-safarille.


Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi


Kaikki Kuusamon kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Terameri Oy/Kuusamon Tropiikki

Kurssit järjestetään Kuusamossa kylpylähotelli Tropiikissa, katso lisää täältä


Hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi 

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.