Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Nuoren elo-kurssi

16-29-vuotiaille nuorille

Kärsitkö masennuksesta tai ahdistuneisuudesta? Löydä uudelleen elämänilosi ja tasapaino arkeesi elo-kurssin avulla. Kurssi on sinulle maksutonta.

Miksi elo-kurssille?

Elo-kurssi auttaa sinua löytämään toivoa, voimavaroja ja vahvuuksiasi. Lähestymme haasteitasi ratkaisukeskeisesti, mutta joustavasti. Tämä tarkoittaa, että etenemme aina sinua kuunnellen. Saat konkreettisia keinoja mielen haasteiden hallintaan. Lisäksi saat omaohjaajan kuntoutuksen ajalle, joka keskittyy juuri sinun kuntoutuspolkusi onnistumiseen. Pääset tapaamaan myös psykologia tai psykoterapeuttia.

Kysy kurssista

Kenelle elo-kurssi on suunnattu?

Elo-kurssi on suunniteltu sinulle, jolla on:

  • diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö.
  • tarvitset tukea arjen haasteiisin ja rutiinien rakentamiseen.
  • olet valmis tekemään alustavia ammatillisia suunnitelmia, kuten pohtimaan opiskelumahdollisuuksia tai työelämää.

Elo-kurssi ei ole oikea-aikaista mikäli olet työkyvyttömyyseläkkeellä tai sinulla on vaikea masennus tai terveydentilan selvittelyt ovat muutoin kesken.

Vertaistukea ryhmistä

Kurssiin sisältyy myös ryhmäpäiviä, jotka mahdollistavat vertaistuen muilta nuorilta. Tapaamiset järjestetään etänä, verkon välityksellä. Asiakkaamme ovat kertoneet tämän suureksi voimavaraksi, vaikka alkuun ryhmätapaamiset ovat saattaneetkin jännittää. Ryhmässä huomaat, että muutkin ovat samassa tilanteessa ja et ole yksin haasteidesi kanssa. Työskentelyä ohjaavat ryhmän yhdessä määrittelemät tavoitteet henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi.

Kysy kurssista

Miten elo-kurssi etenee käytännössä?

Kurssi kestää 8 kk ja tapaamiset jaksotetaan kurssin ajalle. Omaohjaajasi on sinuun yhteydessä useampaan otteeseen tapaamisten lisäksi. Osa tapaamisista järjestetään etänä. Pääset myös tekemään itsenäisesti tehtäviä verkkoalustallamme.

Kurssi alkaa

Myönteisen päätöksen jälkeen olemme Coronarialta sinuun yhteydessä. Keskustelemme millaisia odotuksia ja tavoitteita sinulla on kurssille.

5 tapaamista

Tapaat omaohjaajaasi säännöllisesti ja lisäksi pääset tapaamaan muita eri alan ammattilaisia, jotka auttavat sinua elämäsi eri osa-alueilla. Tarvittaessa tapaamisiin voivat osallistua verkostosi tai läheisesi.

5 etäryhmäpäivää

Päivien aikana ryhmässä käsitellään muun muassa masennusta, ahdistuneisuutta sekä etsitään yhdessä keinoja hyvinvoinnin tueksi. Saat tietoa sekä ymmärrystä ja pääset tekemään tehtäviä etäkuntoutusalustalla.

Kurssi päättyy

Lopussa teemme kanssasi jatkosuunnitelman ja tarvittaessa huolehdimme jatkotuesta tai -kuntoutuksesta. Kurssin päätyttyä olemme sinuun yhteydessä noin 2-3 kk sisällä ja tuemme näin kuntoutumisesi etenemistä. 

Miten elo-kurssille haetaan?

1. Tarvitset lääkärin B-lausunnon, joka toimii lähetteenä kurssille. Lausunnon voit hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä, terveyskeskuslääkäriltä tai kouluterveydenhuollosta.

2. Kurssille haetaan Kelan lomakkeella KU132. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria". Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Löydät kurssit kurssihausta kirjoittamalla "Sairaus" -kohtaan "Masennus tai ahdistuneisuushäiriö, nuor.elo" ja sanahaku-kohtaan "Coronaria". Valitse sopiva kurssin ajankohta.

3. Hakemus sekä B-lausunto toimitetaan Kelan asiointipalveluun viestinä tai postitetaan Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.
Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

4. Kela tekee päätöksen kurssille pääsystä ja on asiakkaaseen sekä Coronariaan yhteydessä.

Ota yhteyttä ja autan eteenpäin

Missä ja milloin elo-kursseja järjestetään?

Järjestämme kursseja alla listatuilla paikkakunnilla. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta.

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Oulu - Sammakkotalo
Saaristonkatu 22, 90100, Oulu
P. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Tampere - Hämeenkatu
Hämeenkatu 16, 4.krs, 33200, Tampere
P. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Kysy kurssista

elo-kurssi

Laita meille viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.