Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Muutoksen voima - kuntoutuskurssi

Tyypin 1 tai 2 diabetesta tai uniapneaa sairastavalle

Kurssit ovat tarkoitettuja 18-68-vuotiaille tyypin 2 diabetesta, tyypin 1 diabetesta tai uniapneaa sairastaville aikuisille. Kurssit järjestetään rentouttavassa hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä. Kurssilla pääset rentoutumaan ja keskittymään hyvinvointiisi täysipainoisesti. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä Muutoksen Voima -kuntoutuskurssi on? 

Muutoksen Voima -kurssilta saat ihanan irtioton arjesta luonnon äärellä ja tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Ryhmäkuntoutus on suunnitelmallista kuntoutustoimintaa, joka tarjoaa keinoja sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja ratkaisemiseen, sekä apua ja valmennusta mahdollisten käytännön ongelmien selvittämiseen.

Lisäksi saat tukea ja ohjausta myönteisten elintapamuutosten tekemiseen liittyen mm. painonhallintaan, liikuntaan, ravitsemukseen, unen laatuun sekä tupakoinnin ja päihteiden käytön vähentämiseen. Kuntoutuspäivän jälkeen voit nauttia upeista puitteista ja lähteä vaikka iltakävelylle ihailemaan luontoa tai rentoutua kylpylässä.

Ryhmäkuntoutukseen osallistuu enintään 10 asiakasta. Osallistumisen kurssille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit saada kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa. Lisätietoja löydät Kelan sivuilta.

Kenelle Muutoksen Voima -kuntoutuskurssi on tarkoitettu? 

Kurssit on tarkoitettu 18-68-vuotiaille aikuisille, joilla on asianmukaisesti diagnosoitu tyypin 1 tai 2 diabetes tai uniapnea, ja lisäksi henkilön BMI on yli 30.

Voit olla työelämässä, palaamassa työelämään (esim. kuntoutustuella olevat), opiskelija tai eläkeläinen.

Kurssikokonaisuus

Kurssi sisältää 4 vuorokauden kuntoutusjakson hotelli- ja kylpyläympäristössä, johon sisältyy majoitus ja ruokailut. Tämän jälkeen kuntoutus jatkuu 10 viikon etäkuntoutusjaksolla, johon asiakas osallistuu etäyhteydellä kotoaan.

Etäkuntoutusjakso sisältää 5 ryhmämuotoista etäkuntoutuspäivää, joiden ajankohdat sovitaan ryhmäläisten kanssa kuntoutusjaksolla. Lisäksi etäkuntoutukseen sisältyy 6 yksilöllistä puhelua ammattihenkilön kanssa sekä lopuksi yhteiset seurantayhteydenotot.

Missä ja milloin kursseja järjestetään?

Järjestämme kursseja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa ja Turussa kylpylähotelli Turun Caribiassa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta.

Milloin kursseja järjestetään?

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-kentästä "Diabetes 1, Diabetes 2 tai Uniapnea". 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Miten kurssille haetaan?

1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
3. Kurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta.

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, diabeteshoitaja tai uniapneahoitaja, ravitsemusterapeutti ja fysioterapeutti sekä psykologi (etäkuntoutusjaksolla).


Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Katri Ojala

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy
Kuntoutus majoituksella (Helsinki, Hyvinkää, Nokia, Turku)

Hanna Määttä

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy / Sote, Posio
Kuntoutus majoituksella (Kempele, Kuopio, Kuusamo)

Kaikki Kuusamon kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Terameri Oy/Kuusamon Tropiikki

Kurssit järjestetään Kuusamossa kylpylähotelli Tropiikissa, katso lisää täältä

Kaikki Turun kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy, Holiday Club Caribia

Kurssit järjestetään Turussa kylpylähotelli Caribiassa, katso lisää täältä


Muutoksen Voima -kuntoutuskurssi

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.