Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Sopeutumisvalmennus aikuisille, joilla IBD

Chrohnin tautia tai Colitis ulcerosaa sairastavalle

IBD sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle Chrohnin tautia tai Colitis ulcerosaa sairastavalle aikuiselle. Kurssi järjestetään rentouttavassa hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä. Kurssilla pääset rentoutumaan ja keskittymään hyvinvointiisi täysipainoisesti. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä IBD sopeutumisvalmennus on? 

Aikuisten IBD-sopeutumisvalmennuskurssilla saat ihanan irtioton arjesta hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä ja tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta.

Kurssilla asiakas valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaisten kanssa sekä luo itselleen suunnitelman. Kurssille osallistuu enintään 10 asiakasta. Kuntoutuspäivän jälkeen voit nauttia upeista puitteista ja lähteä vaikka iltakävelylle ihailemaan luontoa tai rentoutua kylpylässä.

Kurssilta asiakas saa

  • Voimavaroja arkeen
  • Irtiottoa upeissa puitteissa luonnon äärellä
  • Vahvistusta elämänhallintaan
  • Tärkeää vertaistukea
  • Ajankohtaista tietoa sairaudesta
  • Tukea sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen
  • Apua ja keinoja mahdollisten käytännön ongelmien selvittämiseen

Kenelle IBD sopeutumisvalmennus on tarkoitettu? 

Kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille, joilla on asianmukaisesti diagnosoitu Chrohnin tauti tai Colitis ulcerosa. Voit olla työelämässä, palaamassa työelämään, opiskelija tai eläkeläinen.

Kurssikokonaisuus

Kurssi sisältää 5 vuorokauden kuntoutusjakson hotelli- ja kylpyläympäristössä, johon sisältyy majoitus ja ruokailut. Lisäksi kuntoutukseen sisältyy ennakko- ja seurantayhteydenotot sekä monipuolisesti eri asiantuntijoiden ohjaamia teemaryhmiä.

Missä ja milloin kursseja järjestetään?

Järjestämme kursseja Turussa kylpylähotelli Turun Caribiassa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta.

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-kentästä "IBD tulehduksellinen suolistosairaus". 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Miten kurssille haetaan?

1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
3. Kurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta.

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, psykologi, ravitsemusterapeutti ja sosiaalityöntekijä sekä tarpeen mukaan myös muita ammattilaisia, kuten fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, IBD-hoitaja ja seksuaaliterapeutti.


Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi


Kaikki Turun kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy, Holiday Club Caribia

Kurssit järjestetään Turussa kylpylähotelli Caribiassa, katso lisää täältä


IBD sopeutumisvalmennuskurssi

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.