Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen tekee jumppaliikkeita kuminauhalla ymparilla muita kuntoutusryhman henkiloita

Liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit

Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastaville

Järjestämme kuntoutuskursseja Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastaville aikuisille. Kurssit järjestetään rentouttavissa hotelli- ja kylpyläympäristöissä luonnon äärellä. Kuntoutuskurssille voit ottaa mukaan myös puolisosi tai muun aikuisen läheisesi. Voit osallistua kurssille myös itsenäisesti. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit ovat?

Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastavien aikuisten kuntoutuskurssi tarjoaa irtiottoa arjesta rentouttavissa maisemissa luonnon äärellä. Kurssilla saat myös tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit saada kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa. 

Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman. Kurssille osallistuu enintään 8 asiakasta. Kuntoutuspäivän jälkeen voit nauttia upeista hotelli- ja kylpyläpuitteista ja lähteä vaikka luontoon ulkoilemaan.

Kuntoutuskurssilta kuntoutuja ja hänen läheisensä saavat

  • Voimavaroja arkeen
  • Irtiottoa upeissa puitteissa luonnon äärellä
  • Vahvistusta elämänhallintaan
  • Tärkeää vertaistukea
  • Ajankohtaista tietoa sairaudesta

KENELLE KURSSIT ON TARKOITETTU?

Kurssit on tarkoitettu aikuisille, joilla on diagnosoitu Parkinsonin tauti tai Dystonia. Kurssikokonaisuus sisältää kolme viiden päivän kestävää kurssijaksoa kylpylähotellissa. Myös ruokailut kuuluvat kuntoutukseen kurssin ajalle. Kuntoutuja voi yöpyä kylpylähotellissa tai kotonaan. Lisäksi kurssikokonaisuus sisältää väli- ja seurantayhteydenottoja kylpyläjaksojen välissä ja niiden jälkeen.

Kurssit jaotellaan seuraavasti:

Parkinsonin tautia sairastavalle ja hänen läheiselleen

  • alle 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden varhaisvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
  • yli 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden varhaisvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
  • pidempään sairastaneet (sairastaneet yli 5 vuotta)

Dystoniaa sairastavalle ja hänen läheiselleen

MISSÄ ja milloin KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Järjestämme kursseja rentouttavissa hotelli- ja kylpyläympäristöissä Kuusamon Tropiikissa ja Lohja Spa Resortissa (31.7.2023 asti), jonka jälkeen toiminta jatkuu Hyvinkään Sveitsissä (1.8.2023 alkaen). Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta! 

Milloin kursseja järjestetään?

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Valitse Sanahaku-hakukenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-hakukenttään "Parkinsonin tauti " tai "Dystonia".

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

MITEN liikehäiriösairauksien KURSSILLE HAETAAN?

1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
3. Kurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeen täyttöohje täältä.

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu fysioterapeutti, psykologi, erikoislääkäri ja sairaanhoitaja sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten sosionomi, toimintaterapeutti ja puheterapeutti.

asiakkaiden kokemuksia kurssilta

"Kurssi oli mieltä virkistävä. Ryhmä muodosti oman Whatsapp-ryhmän, jossa saadaan jakaa kokemuksia."

"Neurologin luento oli erittäin hyvä, sekä keskustelu luennon jälkeen."

"Kuntoutuskurssi vastasi tarpeitani todella hyvin. Henkilökunta oli asiantuntevaa ja heiltä sai apua ja tukea, kurssin sisältö oli monipuolinen ja tavoitteiden toteutumista seurattiin hyvin. Kurssille antaisin arvosanaksi kiitettävän."

"Jakso oli voimaannuttava."

Parkinsonin tautia sairastavien kurssilla vertaistuki ja yhdessä tekeminen on tärkeintä

Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastavien kuntoutuskurssit järjestetään rentouttavissa hotelli- ja kylpyläpuitteissa luonnon äärellä. Kursseille haetaan Kelan kautta ja Kela myös kustantaa kuntoutuskurssin.

Mutta mitä nämä kurssit oikein ovat ja mitä niillä tehdään?

Lue blogi

kuukkeli lintu istuu oksalla taustalla ruska

Tule kuntoutumaan ja rentoutumaan luonnon äärelle

Kuntoutuskurssilta saat irtiottoa arjesta ihanissa maisemissa ja lisäksi saat tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Kuntoutuspäivän jälkeen voit lähteä ihastelemaan luontoa iltavaellukselle tai nauttia rentouttavista kylpyläpuitteista hyvinvointiisi keskittyen.

ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Katja Irmola

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy
Kuntoutus majoituksella

liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit järjestetään seuraavilla paikkakunnilla:

Järjestämme kuntoutuskursseja seuraavilla paikkakunnilla, mutta voit hakea kuntoukseen asuitpa missä päin Suomea tahansa (klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja):

Kaikki Kuusamon kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Terameri Oy/Kuusamon Tropiikki

Lisätiedot:
Arja Mourujärvi
Palvelupäällikkö, Kuusamo
p. 040 674 1813
arja.mourujarvi@coronaria.fi

Kaikki Lohjan kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Contextia Oy/Lohja

Lisätiedot:
Katja Laine
Palvelupäällikkö, Lohja
p. 040 358 7091
katja.laine@coronaria.fi

HUOM! Lohja Spa Resortilla järjestettävät kurssit siirtyvät 1.8.2023 alkaen Hyvinkään Hotelli Sveitsiin. Lisätietoja Hyvinkään Hotelli Sveitsistä voit lukea täältä: https://www.hotelsveitsi.fi/

Ruotsinkielinen kurssi järjestetään Vaasassa, klikkaa sivulle tästä.


Liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssi

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.