Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Lääkärin ohjeet – Näin ohjaat aineenvaihduntasairautta tai sukukromosomipoikkeavuutta sairastavan lapsen sopeutumisvalmennukseen

Tässä avuksesi ohjeet aineenvaihduntasairautta tai sukukromosomipoikkeavuutta sairastavan lapsen ja hänen perheensä ohjaamiseksi sopeutumisvalmennukseen.  

Aineenvaihduntasairautta tai sukukromosomipoikkeavuutta sairastavan lapsensopeutumisvalmennukseen voit ohjata alle kouluikäisestä aina yläkouluikään asti olevan lapsen, jolla on asianmukaisesti diagnosoitu aineenvaihduntasairaus tai sukukromosomipoikkeavuus.

Kurssit jaetaan ja toteutetaan seuraavalla tavalla:

  • Tytöt, joilla on Turnerin oireyhtymä tai jokin muu sukukromosomipoikkeavuus
  • Pojat, joilla on Klinefelterin oireyhtymä tai jokin muu sukukromosomipoikkeavuus
  • Kaikki lapset, joilla on harvinainen endokrinologinen sairaus tai aineenvaihduntasairaus

Lääkärin B-lausunto Kelan hakemusta varten

Lapsi tai nuori perheineen voi hakea Kelan kustantamaan kuntoutukseen, kun kuntoutustarpeesta on kirjoitettu lääkärin B-lausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta ilmenee sairaus, suositeltu kuntoutus ja sen tavoitteet. Kelan ohjeet B-lausunnon kirjoittamiseen löydät täältä.

Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132 tai vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104, jonka liitteeksi lääkärin B-lausunto tulee laittaa.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä