Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
lapset ja vanhemmat lukemassa kirjaa lattialla

Lääkärin ohjeet – Näin ohjaat kehitysvammaisen, kehityshäiriöisen tai monivammaisen lapsen sopeutumisvalmennukseen

Tässä avuksesi ohjeet kehitysvammaisen, kehityshäiriöisen tai monivammaisen lapsen ohjaamiseksi sopeutumisvalmennukseen.  

Kehitysvammaisen, kehityshäiriöisen tai monivammaisen lapsen sopeutumisvalmennukseen voit ohjata kaikki yli 1-vuotiaat lapset aina yläkouluikään asti, joilla on asianmukaisesti diagnosoitu kehitysvamma, kehityshäiriö tai monivamma.  

Lisäksi:

  • lapsella on kuntoutuksellisen tuen ja ohjauksen tarve
  • lapsi tarvitsee tukea arjen ympäristöissä, kuten päiväkodissa, koulussa tai kotona
  • terveydenhuolto on arvioinut, että asiakasperhe tarvitsee tilanteessaan sopeutumisvalmennusta ja asiakasperhe hyötyy siitä
  • lapsiasiakkaan toimintakyky on arvioitu riittäväksi, jotta hän voi osallistua sopeutumisvalmennukseen täysipainoisesti

Lääkärin B-lausunto Kelan hakemusta varten

Lapsi tai nuori perheineen voi hakea Kelan kustantamaan kuntoutukseen, kun kuntoutustarpeesta on kirjoitettu lääkärin B-lausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta ilmenee sairaus, suositeltu kuntoutus ja sen tavoitteet. Kelan ohjeet B-lausunnon kirjoittamiseen löydät täältä.

Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132 tai vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104, jonka liitteeksi lääkärin B-lausunto tulee laittaa.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä

Hanna Määttä

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy / Sote, Posio
Kuntoutus majoituksella (Kempele, Kuopio, Kuusamo)