Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Lääkärin ohjeet – Näin ohjaat lapsen tai nuoren yleis- ja neurologiseen moniammatilliseen yksilökuntoutukseen

Tässä avuksesi ohjeet lapsen tai nuoren ohjaamiseksi yleis- ja neurologiseen moniammatilliseen yksilökuntoutukseen.

Lasten ja nuorten yleis- ja neurologiseen moniammatilliseen yksilökuntoutukseen voit ohjata alle 18-vuotiaan lapsen tai nuoren, jolla on:

  • neurologinen tai neuropsykiatrinen diagnoosi
  • jokin muu kehityksellinen sairaus tai vamma

Lapsella tai nuorella voi olla esim. ADHD, ADD, autismi, asperger, kehityksellinen kielihäiriö, epilepsia, jokin kehityshäiriö, kehitysviive tai kehitysvamma.

Lisäksi lapsella tai nuorella on:

  • sairaudesta aiheutuvia oireita tai rajoitteita, jotka luovat haasteita sosiaalisissa ympäristöissä, kuten päiväkodissa, koulussa tai kotona.
  • mahdollisesti muita sairauksia tai vammoja, jotka edellyttävät niihin liittyvää moniammatillisen kuntoutumisen erityisosaamista.

Voit ohjata kuntoutukseen myös 18-25-vuotiaan nuoren aikuisen tilanteessa, jossa nuoren sairaus, elämäntilanne sekä kuntoutumisen tarve edellyttävät tiivistä yhteistyötä koko perheen voimin.

Lääkärin B-lausunto Kelan hakemusta varten

Lapsi tai nuori perheineen voi hakea Kelan kustantamaan kuntoutukseen, kun kuntoutustarpeesta on kirjoitettu lääkärin B-lausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta ilmenee sairaus, suositeltu kuntoutus ja sen tavoitteet. Kelan ohjeet B-lausunnon kirjoittamiseen löydät täältä.

Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132 tai vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104, jonka liitteeksi lääkärin B-lausunto tulee laittaa.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä

Katri Ojala

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy
Kuntoutus majoituksella (Helsinki, Hyvinkää, Nokia, Turku)

Hanna Määttä

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy / Sote, Posio
Kuntoutus majoituksella (Kempele, Kuopio, Kuusamo)