Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen hengittaa syvaan silmat kiinni metsassa

Hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi 

Coronaria Kuntoutuspalvelut järjestää Kelan kustantamia sopeutumisvalmennuskursseja hengityssairautta sairastaville aikuisille Kuusamossa. Kurssit pidetään kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa.  

MITÄ HENGITYSSAIRAUTTA SAIRASTAVAN AIKUISEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT OVAT? 

Sopeutumisvalmennuskurssit ovat harkinnanvaraista kuntoutusta, ja tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuu enintään 10 asiakasta. Kurssit ovat ryhmäkuntoutusta.  

Tavoitteena on, että kuntoutuja saa 

 • Tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen 
 • Voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selviytymiseen työssä ja arjessa 
 • Vahvistusta elämän hallintaan 
 • Vertaistukea 

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla kuntoutujan on mahdollista päästä asetettuihin tavoitteisiin. 

Kurssikokonaisuus sisältää 3vrk laitosjakson sekä sen perään 8 viikon etäkuntoutusjakson. Laitosmuotoinen kolmen päivän jakso toteutetaan joko avokuntoutuksena tai laitoskuntoutuksena. Etäkuntoutusjakso sisältää 3 etäkuntoutuspäivää, yhteydenottoja sekä tehtäviä, joita asiakas voi tehdä 8 viikon aikana itselleen sopivana ajankohtana.  

Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit olla oikeutettu saamaan kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa. Lisätietoa kuntoutusrahasta löydät Kelan sivuilta. 

Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista, monialaista ja –ammatillista kuntoutustoimintaa. Asiakas tarvitsee tukea elämäntilanteensa hallintaan sekä keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien selvittämiseen.  

KENELLE SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU? 

Hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja kurssit kohdistetaan ryhmittäin seuraavasti: 

 • astmaa sairastavat, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai kuntoutustuella 
 • astmaa sairastavat, jotka ovat poissa työelämästä 
 • keuhkoahtaumatautia sairastavat, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai kuntoutustuella 
 • keuhkoahtaumatautia sairastavat, jotka ovat poissa työelämästä 

hakeminen

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu terveydenhuollossa tai työterveyshuollossa. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Postita hakemus liitteineen Kelaan (https://www.kela.fi/postiosoitteet) tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta.   

MIKSI SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSILLE? 

Osallistuminen hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssille mahdollistaa ajankohtaisen tiedon saamisen sairaudesta sekä konkreettisia ohjeita arkeen. 

Kurssien aikana; 

 • Osallistujat saavat voimavaroja arkeen, tukea mielekkään arjen rakentamiseen sekä vertaistukea ryhmässä muilta samassa tilanteessa olevilta. 
 • Kuntoutuskurssien moniammatillinen tiimi varmistaa, että sisältö tukee jokaisen kuntoutujan omien tavoitteiden saavuttamista. 
 • Kurssien toteutuspaikka mahdollistaa vaihtelevan ja toiminnan täyteisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon myös aktiivisen kurssitoiminnan ulkopuolella. 

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Järjestämme kursseja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon TropiikissaKursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta! 

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta hakusanalla Coronaria tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi ja erikoislääkäri sekä tarpeen mukaan myös muita ammattilaisia kuten psykologi ja liikunnanohjaaja. 


henkilokuva essi jarvinen

OTA YHTEYTTÄ JA KERRON LISÄÄ

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kursseihin liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme:
valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801

Essi Järvinen
Palvelupäällikkö, moniammatilliset kuntoutuspalvelut
Coronaria Kuntoutuspalvelut
p. 040 486 5816
essi.jarvinen@coronaria.fi