Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen hengittaa syvaan silmat kiinni metsassa

Hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi 

Astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaville

Järjestämme Kelan kustantamia sopeutumisvalmennuskursseja astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaville aikuisille kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa.

MITÄ HENGITYSSAIRAUTTA SAIRASTAVAN AIKUISEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT OVAT? 

Sopeutumisvalmennuskurssit ovat harkinnanvaraista kuntoutusta, ja tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuu enintään 10 asiakasta. Kurssit ovat ryhmäkuntoutusta.  

Tavoitteena on, että kuntoutuja saa 

 • Tietoa ja konkreettisia ohjeita arkeen
 • Voimavaroja sairauden kanssa elämiseen, työhön ja arkeen
 • Vahvistusta elämänhallintaan 
 • Vertaistukea ja irtiottoa rentouttavissa puitteissa

Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla kuntoutujan on mahdollista päästä asetettuihin tavoitteisiin. 

KENELLE SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU? 

Hengityssairautta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssit kohdistetaan ryhmittäin seuraavasti: 

 • astmaa sairastavat, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai kuntoutustuella 
 • astmaa sairastavat, jotka ovat poissa työelämästä 
 • keuhkoahtaumatautia sairastavat, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai kuntoutustuella 
 • keuhkoahtaumatautia sairastavat, jotka ovat poissa työelämästä 

Kurssikokonaisuus

Kurssikokonaisuus sisältää 3vrk laitosjakson kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa. Sen perään kurssiin kuuluu myös 8 viikon etäkuntoutusjakso. Kylpyläjaksolla on mahdollista yöpyä myös kotona. Etäkuntoutusjakso sisältää 3 etäkuntoutuspäivää, yhteydenottoja sekä tehtäviä, joita asiakas voi tehdä 8 viikon aikana itselleen sopivana ajankohtana.  Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista, monialaista ja –ammatillista kuntoutustoimintaa.

Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit olla oikeutettu saamaan kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa. Lisätietoa kuntoutusrahasta löydät Kelan sivuilta. 

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Järjestämme kursseja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon TropiikissaKursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta! 

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-hakukenttään "Hengityssairaudet ja muut harvinaiset hengityssairaudet".

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

hakeminen

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu terveydenhuollossa tai työterveyshuollossa.

Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Postita hakemus liitteineen Kelaan (https://www.kela.fi/postiosoitteet) tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta.   

MIKSI SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSILLE? 

Kurssille osallistuminen mahdollistaa ajankohtaisen tiedon saamisen sairaudesta sekä konkreettisia ohjeita arkeen. 

Kurssien aikana; 

 • Osallistujat saavat voimavaroja arkeen, tukea mielekkään arjen rakentamiseen sekä vertaistukea ryhmässä muilta samassa tilanteessa olevilta. 
 • Kuntoutuskurssien moniammatillinen tiimi varmistaa, että sisältö tukee jokaisen kuntoutujan omien tavoitteiden saavuttamista. 
 • Kurssien toteutuspaikka mahdollistaa vaihtelevan ja toiminnan täyteisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon myös aktiivisen kurssitoiminnan ulkopuolella. 

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi ja erikoislääkäri sekä tarpeen mukaan myös muita ammattilaisia kuten psykologi ja liikunnanohjaaja. 


OTA YHTEYTTÄ

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kursseihin liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: valtakunnallinen puhelinnumero p. 010 525 8801