Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen tekee jumppaliikkeita kuminauhalla ymparilla muita kuntoutusryhman henkiloita

Liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit

Parkinsonin tautia ja dystoniaa sairastaville

Coronaria Kuntoutuspalvelut järjestää Kelan kustantamana parikursseja Kuusamossa ja Lohjalla. Kurssit pidetään Kuusamon Tropiikissa sekä Lohjan Spa & Resortissa.

Mitä liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit ovat?

Aikuisen liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssi on tarkoitettu aikuiselle asiakkaalle ja hänen aikuiselle läheiselleen ja se toteutetaan ryhmässä. Kurssille voi osallistua myös yksin ilman läheistä. Kuntoutus toteutetaan kuntoutuslaitoksessa avokuntoutuksena tai laitoskuntoutuksena. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit saada kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa.  Kurssikokonaisuus sisältää kolme viiden päivän kurssijaksoa kuntoutuslaitoksessa.

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla kuntoutujan on mahdollista päästä asetettuihin tavoitteisiin.

Kuntoutuskurssien tavoitteena on, että kuntoutuja ja hänen läheisensä saa

 • Voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selviytymiseen työssä ja arjessa
 • Vahvistusta elämän hallintaan
 • Vertaistukea

KENELLE LIIKEHÄIRIÖSAIRAUKSIEN KUNTOUTUSKURSSIT ON TARKOITETTU?

Kurssit on tarkoitettu työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskeleville ja työelämästä poissaoleville aikuisille, joilla on todettu Parkinsonin tauti tai Dystonia.

Kurssit kohdennetaan

 • Parkinsonin tautia sairastaville ja hänen läheiselleen
  • alle 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden varhaisvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
  • yli 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden varhaisvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
  • pidempään sairastaneet (sairastaneet yli 5 vuotta)
 • Dystoniaa sairastaville ja hänen läheiselleen

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu terveydenhuollossa tai työterveyshuollossa. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Postita hakemus liitteineen Kelaan (https://www.kela.fi/postiosoitteet) tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. 

Miksi kuntoutuskurssille?

Osallistuminen liikehäiriösairauksiin kohdennetulle kuntoutuskurssille mahdollistaa kuntoutujalle ajankohtaisen tiedon saamisen omasta sairaudestaan sekä konkreettisia ohjeita arkeen. Kurssien aikana kuntoutujat saavat ohjausta fyysisen kunnon ylläpitämiseen, voimavaroja arkeen, tukea aktiivisen ja mielekkään arjen rakentamiseen sekä vertaistukea ryhmässä muilta samassa tilanteessa olevilta. Kuntoutuskurssien moniammatillinen tiimi varmistaa, että sisältö tukee jokaisen kuntoutujan omien tavoitteiden saavuttamista. Kurssien toteutuspaikat mahdollistavat vaihtelevan, mielenkiintoisen ja toiminnan täyteisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon aktiivisen kurssitoiminnan ulkopuolella.

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN?

Järjestämme kursseja Kuusamossa Kuusamon Tropiikissa (linkki) sekä Lohjalla Lohja Spa Resortissa (linkki). Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta!

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta hakusanalla Coronaria tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801. Linkit Kuusamon ja Lohjan Kelan hakusivuille löydät tämän sivun alareunasta.

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu fysioterapeutti, psykologi, erikoislääkäri ja sairaanhoitaja sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten sosionomi, toimintaterapeutti ja puheterapeutti.


henkilokuva essi jarvinen

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Essi Järvinen
Palvelupäällikkö, Liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit
Coronaria Kuntoutuspalvelut
p. 040 486 5816
tai valtakunnallinen puhelinnumero p. 010 525 8801
etunimi.sukunimi@coronaria.fi


liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit Kuusamossa ja Lohjalla

Järjestämme kuntoutuskursseja seuraavilla paikkakunnilla, mutta voit hakea kuntoukseen asuitpa missä päin Suomea tahansa (klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja):

Kaikki Kuusamon kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Terameri Oy/Kuusamon Tropiikki

Kaikki Lohjan kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Contextia Oy/Lohja