Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen tekee jumppaliikkeita kuminauhalla ymparilla muita kuntoutusryhman henkiloita

Liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit

Parkinsonin tautia ja dystoniaa sairastaville

Coronaria järjestää Kelan kustantamaia parikursseja Kuusamossa ja Lohjalla. Kurssit pidetään Kuusamon Tropiikissa sekä Lohjan Spa & Resortissa.

Kurssit pyörivät tavalliseen tapaan, ja kokoontumisrajoitukset eivät koske kursseja. Lue lisää täältä.

Mitä liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit ovat?

Aikuisten liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssi on tarkoitettu aikuiselle asiakkaalle ja hänen aikuiselle läheiselleen ja se toteutetaan ryhmässä. Kurssille voi osallistua myös yksin ilman läheistä. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit saada kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa. 

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla kuntoutujan on mahdollista päästä asetettuihin tavoitteisiin.

Kuntoutuskurssien tavoitteena on, että kuntoutuja ja hänen läheisensä saa

 • Voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selviytymiseen työssä ja arjessa
 • Vahvistusta elämän hallintaan
 • Vertaistukea

KENELLE LIIKEHÄIRIÖSAIRAUKSIEN KUNTOUTUSKURSSIT ON TARKOITETTU?

Kurssit on tarkoitettu työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskeleville ja työelämästä poissaoleville aikuisille, joilla on todettu Parkinsonin tauti tai Dystonia. Kuntoutus toteutetaan kuntoutuslaitoksessa avokuntoutuksena tai laitoskuntoutuksena. Kurssikokonaisuus sisältää kolme viiden päivän kurssijaksoa kuntoutuslaitoksessa.

Kurssit kohdennetaan

 • Parkinsonin tautia sairastaville ja hänen läheiselleen
  • alle 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden varhaisvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
  • yli 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden varhaisvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
  • pidempään sairastaneet (sairastaneet yli 5 vuotta)
 • Dystoniaa sairastaville ja hänen läheiselleen

hakeminen

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu terveydenhuollossa tai työterveyshuollossa. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa.

Postita hakemus liitteineen Kelaan (https://www.kela.fi/postiosoitteet) tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Miksi kuntoutuskurssille?

Osallistuminen liikehäiriösairauksiin kohdennetulle kuntoutuskurssille mahdollistaa kuntoutujalle ajankohtaisen tiedon saamisen omasta sairaudestaan sekä konkreettisia ohjeita arkeen. Kurssien aikana kuntoutujat saavat ohjausta fyysisen kunnon ylläpitämiseen, voimavaroja arkeen, tukea arjen rakentamiseen sekä vertaistukea ryhmässä. Kuntoutuskurssien moniammatillinen tiimi varmistaa, että sisältö tukee jokaisen kuntoutujan omien tavoitteiden saavuttamista. Kurssien toteutuspaikat mahdollistavat mielenkiintoisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon.

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN?

Järjestämme kursseja Kuusamossa Kuusamon Tropiikissa sekä Lohjalla Lohja Spa Resortissa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta!

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta hakusanalla Coronaria tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801. Linkit Kuusamon ja Lohjan Kelan hakusivuille löydät tämän sivun alareunasta.

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu fysioterapeutti, psykologi, erikoislääkäri ja sairaanhoitaja sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten sosionomi, toimintaterapeutti ja puheterapeutti.


henkilokuva essi jarvinen

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kursseihin liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme:
valtakunnallinen puhelinnumero p. 010 525 8801

Essi Järvinen
Palvelupäällikkö, Liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit
Coronaria Kuntoutuspalvelut
p. 040 486 5816
etunimi.sukunimi@coronaria.fi


liikehäiriösairauksien kuntoutuskurssit Kuusamossa ja Lohjalla

Järjestämme kuntoutuskursseja seuraavilla paikkakunnilla, mutta voit hakea kuntoukseen asuitpa missä päin Suomea tahansa (klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja):

Kaikki Kuusamon kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Terameri Oy/Kuusamon Tropiikki

Kaikki Lohjan kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Contextia Oy/Lohja