Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Omaishoitajien parikurssi

Omaishoitajien parikurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille omaistaan päivittäin kotona hoitaville henkilöille, joilla on omaishoitajuudesta johtuvaa uupumusta, joka uhkaa omaishoitajana jaksamista. Kurssi järjestetään rentouttavassa hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaille maksuton.

Mitä Omaishoitajien parikurssi on? 

Omaishoitajien parikurssilta saat rentouttavan irtioton arjesta kylpylähotellissa luonnon äärellä ja tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Kuntoutuskurssit ovat parikursseja ja ohjelma kurssilla tapahtuu ryhmässä. Kuntoutujan omaishoidettava osallistuu kuntoutujan ohella kuntoutukseen koko kurssin ajan.

Kurssilta saat tukea elämäntilanteen hallintaan sekä keinoja, apua ja valmennusta omaishoitajuudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja niistä selviytymiseen. Kuntoutuspäivän jälkeen voit nauttia upeista kylpylähotellin puitteista tai lähteä vaikka rentouttavalle iltakävelylle.

Ryhmäkuntoutukseen osallistuu 8 omaista ja 8 läheistä. Osallistumisen kurssille kustantaa Kela, joten se on osallistujille maksutonta.

Kenelle Omaishoitajien parikurssi on tarkoitettu? 

Omaishoitajien parikurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille omaistaan päivittäin kotona hoitaville henkilöille, joilla on omaishoitajuudesta johtuvaa uupumusta, joka uhkaa omaishoitajana jaksamista. Omaishoitajana toimiva henkilö ja hänen läheinen osallistuvat kuntoutukseen yhdessä koko kurssin ajan.

Hoidettavan osallistuminen kuntoutukseen edellyttää, että hän kykenee osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan. Omaishoidon tuen saaminen ei ole kurssille hakemisen edellytys.

Kurssikokonaisuus

Omaishoitajan parikurssi sisältää 15 vuorokauden kuntoutusjakson hotelli- ja kylpyläympäristössä, johon sisältyy majoitus ja ruokailut. Kuntoutus toteutetaan kolmessa 5 vuorokauden jaksossa.

Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa omaishoitajaa ja hänen läheistään löytämään arjen haasteisiin uusia ratkaisuja ja tukea yhteiselämän sujuvuutta. Kurssilta saat vertaistukea ja vahvistusta elämänhallintaan.

Kuntoutus sisältää monenlaista ryhmäohjelmaa läheisille ja omaisille sekä yhdessä että erikseen. Kurssilla käytävät aiheet liittyvät mm. terveelliseen ruokaan, hyvään unen laatuun, rentoutumiseen, liikuntaan, apuvälineisiin, omaishoitajien oikeuksiin jne.

Missä ja milloin kursseja järjestetään?

Järjestämme kursseja Turussa kylpylähotelli Turun Caribiassa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta.

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-kentästä "Omaishoitajien parikurssi". 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Miten kurssille haetaan?

1. Omaishoitajien parikurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132. Hakemukseen ei tarvita lääkärin lausuntoa. Kirjoita hakemuksen kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

2. Postita hakemus Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta.

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti ja sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita, kuten esim. ravitsemusterapeutti, toimintaterapeutti tai psykologi.


Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Katri Ojala

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy
Kuntoutus majoituksella (Helsinki, Hyvinkää, Nokia, Turku)

Kaikki Turun kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy, Holiday Club Caribia

Kurssit järjestetään Turussa kylpylähotelli Caribiassa, katso lisää täältä


Omaishoitajien parikurssi

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.