Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

TULES-kurssi majoituksella

Tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville

Kelan kustantamien tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnattujen kurssien tavoitteena on lisätä hyvinvointia arjen eri tilanteissa. Työelämässä mukana oleville suunnatuilla kursseilla etsitään uusia tapoja selviytyä työtehtävistä sairauden aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Kurssilla osallistujat oppivat vaikuttamaan itse omaan terveyteensä ja vähentämään oireita.

Mitä tules-kurssit ovat?

Tules-kurssit ovat tuki- ja liikuntaelinkivuista kärsiville suunnattuja ryhmissä toteutettavia kuntoutuskursseja. Kurssilla etsitään tuki- ja liikuntaelimistön kannalta oikeanlaisia työ-, lepo- ja liikkumistapoja. Työryhmän asiantuntijoiden ohjauksessa kartoitetaan työhyvinvointia ylläpitäviä ja sitä heikentäviä asioita, sekä suunnitellaan uusia pysyviä hyvinvointia lisääviä toimintatapoja arkielämän eri tilanteisiin.

Kurssiin sisältyy liikuntaryhmiä, jotka erityisesti soveltuvat tuki- ja liikuntaelinsairaille. Kurssilta asiakkaat saavat myös yksilöllistä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun.

Ryhmäkeskustelujen aiheita ovat muun muassa terveysliikunta, tuki- ja liikuntaelimistön toiminta, kivunhoito, työhyvinvointi, terveellinen ravinto sekä rentoutuminen ja palautuminen. Sisällöiltään eri tavoin painottuneet kurssit järjestetään kolmessa jaksossa.

Kenelle tules-kurssit on tarkoitettu?

Tules-kurssit on tarkoitettu yli 18-vuotiaille tuki- ja liikuntaelinvaivoista, kuten selkä-, alaraaja- tai hartiaseudun kivuista kärsiville.

Työelämässä oleville suunnatut tules-kurssit on kohdennettu sairausryhmittäin:

 • selkäoireisille
 • alaraajaoireisille
 • niska- ja hartiaoireisille.

Työelämästä poissaoleville suunnatut tules-kurssit:

 • alle 68-vuotiaille
 • yli 68-vuotiaille.

Missä ja milloin tules-kursseja järjestetään?

Coronaria Verve järjestää tules-kursseja majoituksella Oulussa. Myös Medifamilia, joka on osa Coronariaa järjestää kursseja Nokian Scandic Edenissä ja Hyvinkään Hotelli Sveitsissä. Lisätietoja Medifamilian tules-kursseista löydät täältä.

Kurssien alkamisajankohdat löydät: kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Kirjoita Kelan kuntoutuskurssihaussa Sanahaku-hakukenttään "Coronaria Verve" (Oulun kurssi) tai "Medifamilia" (Nokian ja Hyvinkään kurssit) ja valitse Sairaus-hakukentästä "Tuki- ja liikuntaelin sairaudet".

Miten tules-kurssille haetaan?

 1. Tiedustele sinulle sopivinta kurssia esim. työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltäsi.
 2. Täytä Kelan kuntoutushakemuslomake KU132 ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve" tai "Medifamilia". Kelan lomakkeet löytyvät Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
 3. Pyydä omalta lääkäriltäsi hakemuksen liitteeksi tarvittava B-lausunto, joka sisältää mm. tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen kuntoutukseen.
 4. Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
 5. Jos hakemuksesi on hyväksytty, lähetämme sinulle kutsun kuntoutukseen.

Kurssien asiantuntijat

Kuntoutuksen asiantuntijoina kursseilla toimivat erikoislääkäri, fysioterapeutti, psykologi, sairaanhoitaja ja sosionomi sekä ravitsemusterapeutti. Lisäksi kurssien toimintaan osallistuu tarvittaessa muita terveysalan ammattilaisia.


Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi


Tules-kurssi majoituksella

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Coronaria Verve Oulu Isokatu
Isokatu 63
90120 Oulu

Kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Hyvinkään kurssit toteuttaa Medifamilia, joka on osa Coronariaa. Kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Lisätiedot: https://medifamilia.fi/yksilolliset-kuntoutusjaksot/tules-kuntoutuskurssit-aikuiset/

Nokian kurssit toteuttaa Medifamilia, joka on osa Coronariaa. Kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Lisätiedot: https://medifamilia.fi/yksilolliset-kuntoutusjaksot/tules-kuntoutuskurssit-aikuiset/