Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

TULES-kurssi majoituksella

Tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville

Kelan kustantamat tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnatut kurssit lisäävät hyvinvointia arjen eri tilanteissa. Työelämässä mukana oleville suunnatuilla kursseilla etsitään uusia tapoja selviytyä työtehtävistä sairauden aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Osallistujat oppivat vaikuttamaan itse omaan terveyteen ja vähentämään oireita. Kurssiin sisältyy liikuntaryhmiä, jotka erityisesti soveltuvat tuki- ja liikuntaelinsairaille sekä yksilöllistä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun.

Kenelle tules-kurssi sopii?

Työelämässä oleville suunnatut kurssit on kohdennettu sairausryhmittäin:

  • selkäoireisille
  • alaraajaoireisille
  • niska- ja hartiaoireisille.

Työelämästä poissaoleville:

  • alle 68-vuotiaille
  • yli 68-vuotiaille.

Kurssilla etsitään tuki- ja liikuntaelimistön kannalta oikeanlaisia työ-, lepo- ja liikkumistapoja. Työryhmän asiantuntijoiden ohjauksessa kartoitetaan työhyvinvointia ylläpitäviä ja sitä heikentäviä asioita sekä suunnitellaan uusia pysyviä hyvinvointia lisääviä toimintatapoja arkielämän eri tilanteisiin. Ryhmäkeskustelujen aiheita ovat muun muassa terveysliikunta, tuki- ja liikuntaelimistön toiminta, kivunhoito, työhyvinvointi, terveellinen ravinto sekä rentoutuminen ja palautuminen. Sisällöiltään eri tavoin painottuneet kurssit järjestetään kolmessa jaksossa. Kuntoutustyöryhmään kuuluvat fysioterapeutti, erikoislääkäri, psykologi sekä muita erityistyöntekijöitä.

Milloin Tules-kursseja järjestetään?

Coronaria Verve järjestää TULES-kursseja majoituksella Oulussa. Myös Medifamilia, joka on osa Coronariaa järjestää kursseja Nokian Scandic Edenissä ja Hyvinkään Hotelli Sveitsissä. Lisätietoja Medifamilian TULES-kursseista löydät täältä.

Kurssien alkamisajankohdat löydät: kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Kirjoita Kelan kuntoutuskurssihaussa Sanahaku-hakukenttään "Coronaria Verve" (Oulun kurssi) tai "Medifamilia" (Nokian ja Hyvinkään kurssit) ja valitse Sairaus-hakukentästä "Tuki- ja liikuntaelin sairaudet".

MITEN TULES-KURSSILLE HAETAAN?

  1. Tiedustele sinulle sopivinta kurssia esim. työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltäsi.
  2. Täytä Kelan kuntoutushakemuslomake KU132 ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve" tai "Medifamilia". Kelan lomakkeet löytyvät Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
  3. Pyydä omalta lääkäriltäsi hakemuksen liitteeksi tarvittava B-lausunto, joka sisältää mm. tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen kuntoutukseen.
  4. Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
  5. Jos hakemuksesi on hyväksytty, lähetämme sinulle kutsun kuntoutukseen.

Kysy lisää


Coronaria Verve Oulu Isokatu
Isokatu 63
90120 Oulu

Kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Hyvinkään kurssit toteuttaa Medifamilia, joka on osa Coronariaa. Kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Lisätiedot: https://medifamilia.fi/yksilolliset-kuntoutusjaksot/tules-kuntoutuskurssit-aikuiset/

Nokian kurssit toteuttaa Medifamilia, joka on osa Coronariaa. Kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Lisätiedot: https://medifamilia.fi/yksilolliset-kuntoutusjaksot/tules-kuntoutuskurssit-aikuiset/