Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen katsoo sivulle lahikuvassa kaupunkimiljoossa

Metabolista oireyhtymää ja tyypin 2 diabetesta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi

Coronaria Kuntoutus järjestää sopeutumisvalmennuskursseja metabolista oireyhtymää ja tyypin 2 diabetesta sairastaville aikuisille. Kurssit pidetään kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa. Kurssit ovat Kelan kustantamia, ja osallistujalle maksuttomia.

Kurssit pyörivät tavalliseen tapaan, ja kokoontumisrajoitukset eivät koske kursseja. Lue lisää täältä.

MITÄ SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT OVAT? 

Kurssit ovat harkinnanvaraista kuntoutusta, ja tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista, monialaista ja –ammatillista kuntoutustoimintaa.

Tavoitteena on, että kuntoutuja saa 

  • tukea elämäntilanteeseensa 
  • tietoa ja konkreettisia ohjeita arkeen
  • voimavaroja ja valmiuksia monipuolisesti työhön ja arkeen
  • vertaistukea ja irtiottoa

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaisten kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla kuntoutujan on mahdollista päästä asetettuihin tavoitteisiin. 

Kuntoutus sisältää 

Kurssi sisältää 3vrk laitosjakson kylpylässä sekä sen jälkeen 12 viikon etäkuntoutusjakson, johon asiakas osallistuu kotoaan. Etäkuntoutusjakso sisältää 5 etäkuntoutuspäivää, joiden ajankohdat sovitaan laitosjaksolla. Lisäksi etäkuntoutus sisältää yhteydenottoja sekä harjoituksia, joita asiakas voi tehdä 12 viikon aikana itselleen sopivana ajankohtana.  

Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuu enintään 10 asiakasta ja ne ovat ryhmämuotoisia. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta voit saada kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa.  

KENELLE SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU? 

Kurssit ovat tarkoitettuja yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Lisäksi sopeutumisvalmennuskurssi kohdennetaan iän mukaan seuraavasti: 

  • opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön, kuntoutustuella tai työelämästä poissa oleville alle 68-vuotiaille tai
  • työelämästä poissaoleville yli 68-vuotiaille  

Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla asiakkaalla on todettu asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella metabolinen oireyhtymä ja tyypin 2 diabetes -sairaudet. Kuntoutus sopii asiakkaalle, jolla on 

  • ylipainoa (BMI yli 30), jonka hoito ei ole tuottanut tulosta 
  • diabeteslääkitys 
  • lääkitys rasva-aineenvaihdunnan häiriöön tai kohonneet rasva-arvot 

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Järjestämme kursseja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon TropiikissaKursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta! 

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita "Sanahaku"-kenttään "Coronaria" ja valitse "Sairaus"-kentästä "Umpieritys-, ravitsemus-, ja aineenvaihduntasairaudet".

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

miten kurssille haetaan

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Postita hakemus liitteineen Kelaan tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun Viestit-toiminnon kautta. 

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu diabeteshoitaja, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti ja erikoislääkäri sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten psykologi, sosionomi, seksuaaliterapeutti tai jalkojenhoitaja. 


Ota yhteyttä

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kursseihin liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme:
valtakunnallinen puhelinnumero
 p. 010 525 8801