Vaaleahiuksinen äiti lohduttaa itkevää poikaa puistossa.

Vinski-poliklinikka

Apua alle 18-vuotiaan arkea haittaaviin pulmiin

Pohditko, onko lapsesi levottomuus, keskittymisvaikeudet, tarkkaavuuden suuntaamisen hankaluus, impulsiivisuus, vuorovaikutuspulmat, jumittuminen tai uhmakkuus normaalia vai oire, jota on syytä selvittää? Entä onko lapsesi unirytmi hukassa tai ailahteleeko hänen vireystilansa ja mielialansa? Ovatko perheen voimavarat näistä syistä koetuksella ja keinot haasteellisten tilanteiden helpottumiseksi vähissä?

Edellä mainitut haasteet ovat varsin tavallisia. Joskus arjen haasteiden taustalta löytyy jokin neuropsykiatrinen häiriö, kuten ADHD, ADD tai autismikirjon häiriö.

Vinskistä keinoja arkeen

Neuropsykiatrinen poliklinikka Vinski tarjoaa palveluita lapsille ja alle 18-vuotiaille nuorille, joilla on arkea haittaavia pulmia.

Vinski-poliklinikalle pääset nopeasti. Kun haluat vanhempana selvittää arjessa oireilevan lapsen tai nuoren tilanteen, ota meihin yhteyttä. Samalla voimme varata ajan arviointikäynnille. Käynnillä tehdään arvio nykytilanteesta kokeneiden ammattilaisten kanssa.

Palvelu 1: Lapsen ja nuoren tilanteen arviointi

Neuropsykiatrisen häiriön todentaminen tai poissulkeminen ja hoito- ja/tai kuntoutussuunnitelman teko

  1. Vastaanottokäynti erikoislääkärin vastaanotolla. Kokonaisvaltainen arvio lapsen tai nuoren tilanteesta. Suunnitelma tarvittavista lisätutkimuksista:
  2. Lapsen ja nuoren toimintaa, haasteita ja vahvuuksia selvitetään erilaisin lapsen ja nuoren, vanhempien, päiväkodin tai koulun täyttämin seulalomakkein. Sairaanhoitaja tai toimintaterapeutti voi käydä kotona, päiväkodissa tai koulussa seuraamassa lapsen toimintaa arkiympäristössä ja antaa samalla tarvittaessa ohjausta lapsen kanssa arjessa toimiville aikuisille.
  3. Psykologi selvittelee oppimiseen liittyviä haasteita.
  4. Toimintaterapeutti tutkii toiminnanohjauksellisia haasteita tai hienomotoriikkapulmia.
  5. Puheterapeutti arvioi vuorovaikutuksen tai kommunikaation pulmia.

Palvelu 2: Neuropsykiatrisesti OIREILEVIEN LASTEN JA NUORTEN HOITO JA KUNTOUTUS

  • Neuropsykiatrinen valmennus
  • Ohjauskäynnit kotiin
  • Ohjauskäynnit päiväkotiin ja kouluun
  • Lääkehoito
  • Tukikeskustelut vanhemmille erikoislääkärin tai sairaanhoitajan toimesta

Palvelu 3: Neuropsykiatrinen valmennus aikuisille