Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
poikalapsi kavelee tiella ja pitaa kiinni vanhempien kasista

Syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssi 

Coronaria Kuntoutuspalvelut järjestää syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssi on perhekurssi eli se on tarkoitettu kuntoutujalle ja hänen perheelleen. Kurssit järjestetään Kuopiossa kylpylähotelli Rauhalahdessa ja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

MITÄ SYÖPÄÄ SAIRASTAVAN LAPSEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT OVAT? 

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu alle 16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Lisäksi, koska kyseessä on perhekurssi, kuntoutukseen voi osallistua myös kuntoutujan perheestä 1-2 aikuista sekä enintään 2 kuntoutujan sisarusta. Sopeutumisvalmennuskurssit ovat ryhmämuotoisia ja kurssille voi osallistua enintään 8 kuntoutujaa.

Tavoitteena on, että kuntoutuja sekä hänen perheensä saavat

  • Tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen 
  • Voimavaroja sairauden kanssa elämiseen
  • Vahvistusta elämänhallintaan 
  • Vertaistukea 

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet perheensä tukemana ja yhdessä ammattilaistemme kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla asetut tavoitteet on mahdollista saavuttaa. 

Kurssit toteutetaan kuntoutuslaitoksessa, kylpylähotellissa. Kuntoutuja sekä hänen perheensä voivat yöpyä joko kuntoutuslaitoksessa tai kotonaan.  Osallistumisesta läheisen kuntoutukseen, vanhemmilla voi olla oikeus hakea kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa.   

Kurssikokonaisuus sisältää 5 vrk laitosjakson kylpylähotellissa. Myös ruokailut kuuluvat valmennukseen kurssin ajalle. Kuntoutujan perhe osallistuu sopeutumisvalmennukseen kokoaikaisesti yhdessä kuntoutujan kanssa. Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista, monialaista ja –ammatillista kuntoutustoimintaa. Asiakas tarvitsee keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien selvittämiseen. 

KENELLE SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU? 

Syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssit ovat tarkoitettu alle 16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle, jolla on todettu syöpä (leukemia tai kiinteä kasvain). Hän on voinut saada hoitona kantasolusiirron. 

HAKEMINEN

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu terveydenhuollossa. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

Postita hakemus liitteineen Kelaan (https://www.kela.fi/postiosoitteet) tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeen täyttöohje täältä.

MIKSI SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSILLE? 

Osallistuminen syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssille mahdollistaa ajankohtaisen tiedon saamisen sairaudesta sekä konkreettisia ohjeita arkeen. 

Kurssien aikana; 

  • Osallistujat saavat voimavaroja arkeen, tukea aktiivisen ja mielekkään arjen rakentamiseen sekä vertaistukea ryhmässä muilta samassa tilanteessa olevilta. 
  • Kuntoutuskurssien moniammatillinen tiimi varmistaa, että sisältö tukee jokaisen kuntoutujan omien tavoitteiden saavuttamista. 
  • Kurssien toteutuspaikka mahdollistaa vaihtelevan ja toiminnan täyteisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon myös aktiivisen kurssitoiminnan ulkopuolella. 

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Järjestämme kursseja kahdella paikkakunnalla. Kuopiossa kylpylähotelli Rauhalahdessa ja Kuusamossa kylpylähotelli Kuusamon TropiikissaKursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta! 

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta . Kirjoita Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja Sairaus-hakukenttään "Syöpäsairaudet". Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu syöpään erikoistunut sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi sekä erikoislääkäri ja tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten sosionomi. 


Palvelupäällikkö Katja Irmola

OTA YHTEYTTÄ

Katja Irmola
Palvelupäällikkö, moniammatilliset kuntoutuspalvelut
Coronaria Kuntoutuspalvelut
P. 040 778 6616
katja.irmola@coronaria.fi

tai valtakunnallinen puhelinnumero p. 010 525 8801