Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
keski-ikäinen nainen lähikuvassa ja hortensia etualalla

Oras-kurssi

Tukea työuupumukseen

Oras-kurssit on suunnattu ennen kaikkea työuupuneille, joiden työkyky on vaarassa psyykkisten uupumusoireiden sekä muiden mielenterveysoireilujen, kuten unettomuuden tai lievän masennuksen vuoksi. Kuntoutus on Kelan kustantamaa ja osallistujalle maksutonta.

kenelle oras-kurssi sopii?

Oras-kurssi on tarkoitettu työuupuneille, joiden työkyky on vaarassa psyykkisten uupumusoireiden sekä muiden mielenterveysoireilujen, kuten unettomuuden tai lievän masennuksen vuoksi. Kurssilla tarkastellaan oman hyvinvoinnin vahvistamisen lisäksi työn tapahtumia, niin voimavaroja kuin kuormittavuutta, sekä keinoja vaikuttaa niihin. Kurssiin kuuluu kolme 5 päivän ryhmäjaksoa.

MILLOIN ORAS-KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN?

Kurssien alkamisajankohdat löydät: kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Kirjoita Sanahaku-hakukenttään "Coronaria Verve" ja valitse Sairaus-hakukentästä MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT.

MITEN ORAS-KURSSILLE HAETAAN?

  • Aloite kuntoutukseen hakemisesta voi tulla sinulta itseltäsi, työterveyshuollostasi tai hoitavalta lääkäriltäsi.
  • Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve". Löydät lomakkeen Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet. Voit kysyä lomaketta myös Coronaria Vervestä. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin B-lausunnon terveydentilastasi ja kuntoutuksen tarpeestasi.
  • Palauta hakemuksesi ja B-lausuntosi Kelaan.

ota yhteyttä


Järjestämme Oras-kursseja seuraavilla paikkakunnilla (klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja):


Kysy kurssista

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.