Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
poikalapsi kavelee tiella ja pitaa kiinni vanhempien kasista

Syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennus 

Syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssi on perhekurssi ja tarkoitettu sekä kuntoutujalle että hänen perheelleen. Kurssit järjestetään rentouttavissa kylpyläympäristöissä Kuopion Rauhalahdessa ja Kuusamon Tropiikissa. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

MITÄ SYÖPÄÄ SAIRASTAVAN LAPSEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSI On? 

Syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu alle 16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Koska kyseessä on perhekurssi, kuntoutukseen voi osallistua myös kuntoutujan perheestä 1-2 aikuista sekä 1-2 sisarusta. Sopeutumisvalmennuskurssit ovat ryhmämuotoisia ja kurssille voi osallistua enintään 8 kuntoutujaa.

Tavoitteena on, että kuntoutuja sekä hänen perheensä saavat

  • Tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen 
  • Voimavaroja sairauden kanssa elämiseen
  • Vahvistusta elämänhallintaan 
  • Vertaistukea 

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kursseilla kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet perheensä tukemana ja yhdessä ammattilaistemme kanssa, sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla asetut tavoitteet on mahdollista saavuttaa.

Kurssikokonaisuus sisältää 5 vrk kurssijakson kylpylähotellissa Kuopion Rauhalahdessa tai Kuusamon Tropiikissa. Myös ruokailut kuuluvat valmennukseen kurssin ajalle. Kuntoutujan perhe osallistuu sopeutumisvalmennukseen kokoaikaisesti yhdessä kuntoutujan kanssa. Osallistumisesta läheisen kuntoutukseen, vanhemmilla voi olla oikeus hakea Kelalta kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa.  

KENELLE syöpää sairastavan lapsen SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU? 

Syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssit ovat tarkoitettu alle 16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle, jolla on todettu syöpä (leukemia tai kiinteä kasvain). Hän on voinut saada hoitona kantasolusiirron.

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Järjestämme syöpää sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskursseja rentouttavissa kylpyläympäristöissä kylpylähotelli Kuopion Rauhalahdessa ja Kuusamon Tropiikissa. Kuntoutuja ja hänen perheensä voivat yöpyä valintansa mukaan joko kylpylähotellissa tai kotonaan. Myös ruokailut kuuluvat valmennukseen kurssin ajalle. Kursseillemme voi osallistua kaikkialta Suomesta.

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita Sanahakukenttään "Coronaria" ja Sairaus-hakukenttään "Syöpäsairaudet". 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801


KURSSIEN ASIANTUNTIJAT 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu syöpään erikoistunut sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi sekä erikoislääkäri ja tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten sosionomi. 

miten kurssille haetaan?

1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu terveydenhuollossa.

2. Lausunnon saat esimerkiksihoitavalta lääkäriltä, terveydenhuollosta tai kouluterveydenhuollosta.

3. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeen täyttöohje täältä.

ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi


Syöpää sairastavan lapsen perhekurssi 

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.