Vaaleahiuksinen nainen kävelee ulkona hymyillen.

Hammastarkastus

Puhtaat hampaat on paras asia. Siksi niistä kannattaakin pitää hyvää huolta ja käydä säännöllisesti tarkastuksessa. Hammastarkastuksen suorittaa aina hammaslääkäri ja siinä tutkitaan asiakkaan suun terveys, hampaiden, ikenien kunto, kielen ja limakalvojen kunto sekä purenta ja leukanivelen toiminta.

Hammastarkastuksessa kannattaa käydä säännöllisesti

Hammastarkastuksessa tulisi käydä säännöllisesti 1-2 vuoden välein, jotta mahdolliset suusairaudet voidaan ehkäistä ja hoitaa ajoissa, jolloin myöskään suuria hoitokustannuksia ei pääse syntymään.

Tarkastuksessa otetaan tarvittaessa röntgenkuvat, joista pystytään hyvissä ajoin havaitsemaan hampaiden väleissä tai paikkojen alla piileviä tulehduksia tai kariesta, joita ei paljaalla silmällä näe. Lopuksi hammaslääkäri ohjeistaa suun hoidossa sekä kertoo jatkohoidon tarpeen ja kustannusarvion.

Kutsuasiakkaana saat automaattisesti kutsun hammastarkastukseen

Coronaria Hammasklinikoilla voimme kirjata sinut kutsuasiakkaaksi, mikä tarkoittaa sitä, että kutsumme sinut tekstiviestillä kerran vuodessa yhdessä sopimaamme ajankohtaan vuosittaiseen hammastarkastukseen. Näin sinun ei tarvitse muistaa varata aikaa, vaan me huolehdimme sen puolestasi. Ennen kaikkea myös hampaasi pysyvät kunnossa ja pystytään ennaltaehkäisemään tehokkaasti hammasongelmia.

Hammaslääkärin tekemästä suun ja hampaiden tutkimuksesta voit saada korvausta joka toinen kalenterivuosi. Korvaus voidaan kuitenkin maksaa kerran kalenterivuodessa, jos terveydentilasi edellyttää sitä. Lue lisää Kela-korvauksista.