Vaaleahiuksinen nainen kävelee ulkona hymyillen.

Hammastarkastus

Hammastarkastus on tärkeä tutkimus, jossa sinun kannattaa käydä säännöllisesti. Silloin mahdolliset ongelmat havaitaan ja hoidetaan ajoissa. Puhtaat hampaat on paras asia. Siksi niistä kannattaakin pitää hyvää huolta. Hammastarkastuksen suorittaa aina hammaslääkäri ja siinä tutkitaan asiakkaan suun terveys, hampaiden, ikenien kunto, kielen ja limakalvojen kunto sekä purenta ja leukanivelen toiminta.

Hammastarkastus – säännöllisyys kannattaa

Hammastarkastuksessa tulisi käydä säännöllisesti 1–2 vuoden välein, jotta mahdolliset suusairaudet voidaan ehkäistä ja hoitaa ajoissa. Ajoissa hoidetut hampaat ovat helpompi ja nopeampi hoitaa, jolloin myöskään suuria hoitokustannuksia ei pääse syntymään.

Jos viimeisestä tarkastuskerrastasi on kuitenkin vierähtänyt jo vuosia, älä epäröi tulla tarkastukseen. Sitä vartenhan me ammattilaiset olemme olemassa, että hoidamme hampaasi ja hymysi kuntoon. Tule sellaisena kuin suusi on!

Tarkastuksessa otetaan tarvittaessa röntgenkuvat, joista pystytään hyvissä ajoin havaitsemaan hampaiden väleissä tai paikkojen alla piileviä tulehduksia tai kariesta, joita ei paljaalla silmällä näe. Lopuksi hammaslääkäri ohjeistaa suun hoidossa sekä kertoo jatkohoidon tarpeen ja kustannusarvion.


Kutsuasiakkaana saat automaattisesti kutsun hammastarkastukseen

Coronaria Hammasklinikoilla voimme kirjata sinut kutsuasiakkaaksi, mikä tarkoittaa sitä, että kutsumme sinut tekstiviestillä kerran vuodessa yhdessä sopimaamme ajankohtaan vuosittaiseen hammastarkastukseen. Näin sinun ei tarvitse muistaa varata aikaa, vaan me huolehdimme sen puolestasi. Ennen kaikkea myös hampaasi pysyvät kunnossa ja pystytään ennaltaehkäisemään tehokkaasti hammasongelmia.

Hammaslääkärin tekemästä suun ja hampaiden tutkimuksesta voit saada korvausta joka toinen kalenterivuosi. Korvaus voidaan kuitenkin maksaa kerran kalenterivuodessa, jos terveydentilasi edellyttää sitä. Lue lisää Kela-korvauksista.


Hammastarkastus - hinnat

Tutkimukset ja röntgenkuvauksetHinnat alkaenOmavastuu Kela-korvauksen jälkeen
Hammastarkastus76,00 €46,00 €
Erikoisalakohtainen tutkimus179,00 €163,50 €
Hammaskuva, yksittäinen hammas48,00 €42,00 €
Bitewing sivualueen röntgenkuvaus29,50 € /kuva26,50 € /kuva
Kokoleuan röntgenkuva (OPTG)118,00 €109,00 €
Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT)*211,00–417,00 €162,00–351,00 €
* Saatavilla Helsingissä Kalevankadulla, Kuusamossa ja Parolassa

Käynnin yhteydessä laskutetaan 19,90€ palvelumaksu. Palvelumaksu veloitetaan enintään viisi kertaa kalenterivuoden aikana. Lisätietoa hinnoista ja maksutavoista löydät Hinnasto -välilehdeltä >


Lue lisää suun terveydestä