Punahiuksinen nainen katsoo kameraan ja hymyilee.

Hampaiden tehopuhdistus

Sisältää hammaskiven poiston ja soodapuhdistuksen

Hampaiden tehopuhdistus -hoitopaketti sisältää hammaskiven poiston sekä soodapuhdistuksen. Hoito aloitetaan puhdistamalla hampaat hammaskivestä ja lopuksi hoito viimeistellään soodapuhdistuksella. Tehopuhdistuksen avulla saat kokonaisvaltaisesti puhdistetun suun ja kirkkaan hymyn yhdellä käyntikerralla.

Tehopuhdistuksen tekee suuhygienisti tai hammaslääkäri. Tehopuhdistuksen hinta on 172 €. Veloitamme käynnin yhteydessä hinnastomme mukaisen 19,90€ palvelumaksun.

Hammaskiven poisto

Hammaskivi on hampaan pintaan ja ientaskuun kovettunutta bakteeriplakkia. Hammaskiveä ei voi saada pois kotikonstein hampaita harjaamalla, vaan siihen tarvitaan suuhygienistin tekemä hammaskiven poisto. Suuhygienisti poistaa hammaskiven joko perinteisellä tavalla manuaalisesti eli käsityönä tai ultraäänilaitteella.

Hammaskivi ylläpitää ientulehdusta, joka taas altistaa hampaiden kiinnityskudossairaudelle eli parodontiitille. Hammaskiven poisto on siis erittäin tärkeä toimenpide parodontiitin muodostumisen ehkäisyssä.

Hammaskiveä ei muodostu kaikille, vaan sen muodostuminen on yksilöllistä. Hammaskiven muodostumiseen vaikuttaa mm. syljen koostumus. Suuhygienisti osaa arvioida vastaanotolla, kuinka usein juuri sinun kannattaa käydä hammaskiven poistossa.

Soodapuhdistus eli jauhepuhdistus

Ovatko hampaasi värjäytyneet teen, kahvin, värjäävien ruoka-aineiden tai tupakan vaikutuksesta? Suuhygienistin tekemä soodapuhdistus, virallisesti jauhepuhdistus, poistaa tehokkaasti pinnalliset värjäytymät hampaiden pinnoilta ja hammasväleistä.

Soodapuhdistuksen teho perustuu jauheen ja vesi-ilmasuihkun yhteisvaikutukseen. Jauheen, veden- ja ilmanpaineen avulla hampaat suihkutetaan puhtaaksi plakista ja bakteereista. Hampaista tulee kiiltävät, miellyttävän liukkaat, hohtavat ja puhtaan tuntuiset.

Ennen soodapuhdistusta poistetaan hammaskivi hampaiden pinnoilta. Käynti sisältää fluorikäsittelyn. Voimakas ientulehdus, parodontiitti tai astma voivat olla esteenä soodapuhdistukselle.