Hammaslääkäri katsoo potilasta ja ojentaa lasit.

Hammaskiven poisto

Hammaslääkäriin kesällä!

Yllättikö hammassärky? Lähtikö paikka? Me olemme täällä sinua varten koko kesän ja meille pääset jonottamatta.

Tutustu kesän aukioloaikoihimme ja varaa aikasi helposti!

Miten ja milloin hammaskiven poistoon?

Et saa poistettua hammaskiveä kotikonstein hampaita harjaamalla, vaan siihen tarvitaan käynti hammasklinikalla – suuhygienistillä tai hammaslääkärillä. Hammaskivi poistetaan joko perinteisesti käsi-instrumenteilla tai ultraäänilaitetta käyttäen.

Hammaskiven poistoon suuhygienistille

Suuhygienistimme poistavat hammaskiven yhtä hellästi ja huolellisesti kuin hammaslääkärimmekin. Ajan saat nopeasti, eikä hintaero julkisen ja yksityisen suuhygienistin tekemässä hammaskivenpoistossa ole kuin keskimäärin 20 € Kelan-korvauksen jälkeen.

Hammaskiven poistoon hammaslääkärille

Hammaslääkärimme poistavat hammaskiveä hammastarkastuksen yhteydessä, jos olet varannut siihen erillisen ajan. Jos tarvitset neuvoa oikeanlaisen ajan varaamiseen, voit aina olla yhteydessä klinikallemme. Autamme mielellämme!

Tervetuloa!

suuhygienisti hymyilee hammasklinikalla.

Minkä ajan valitsen?

Jos haluat varmistaa, että hammaslääkärilläsi on aikaa mahdolliseen hammaskiven poistoon hammastarkastuskäynnin yhteydessä, valitse verkkoajanvarauksesta kohta: Hammastarkastus ja hammaskiven poisto.

Voit varata ajan yhtä hyvin myös suuhygienistille hammaskiven poistoon. Jos sinulla on hammaslääkärin lähete tai määräys, saat käynnistä Kela-korvauksen. Lähetteen voit saada esimerkiksi hammastarkastuksen yhteydessä.

Kuinka usein hammaskiven poistoon?

Hammaskivi on hampaiden pintaan ja ientaskuihin ikenen alle kovettunutta bakteeriplakkia. Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä. Hammaslääkärisi tai suuhygienistisi osaavat kertoa arvion, kuinka usein sinun tulisi hakeutua hammaskiven poistoon. Tyypillisesti poistoväli on 1–3 vuotta, mutta jotkut joutuvat käymään hammaskivenpoistossa useamman kerran vuodessa.

Hammaskiven poiston kesto vaihtelee 30–60 minuutin välillä. Kestoon vaikuttaa tietenkin hammaskiven määrä. Hammaskiven poiston jälkeen hampaat ovat puhtaamman ja sileämmän tuntoiset. Milloin sinä kävit viimeksi hammaskiven poistossa?

Miksi hammaskivi pitää poistaa?

Hammaskivi on hampaan pinnalle muodostunutta bakteeriplakkia ja se ylläpitää ikenien ärsytystä ja tulehdusta.

Hammaskiven poisto on erittäin tärkeä toimenpide parodontiitin eli hampaiden kiinnityskudossairauden muodostumisen ehkäisyssä.


Hammaslääkäri katsoo potilasta hammaslääkärin huoneessa.

Hampaiden tehopuhdistus

Tehopuhdistus on palvelupakettimme, jossa hammaskiven poiston lisäksi saat soodapuhdistuksen samalla käyntikerralla.

Soodapuhdistus eli jauhepuhdistus poistaa tehokkaasti pinnalliset värjäytymät hampaiden pinnoilta ja hammasväleistä. Hampaista tulee kiiltävät, miellyttävän liukkaat ja hohtavan puhtaan tuntuiset!

Lue lisää


Tutustu hintoihin

Hammaskiven poisto ja soodapuhdistusHinnat alkaenOmavastuu
Kela-korvauksen jälkeen
Hammaskiven poisto hammaslääkärillä120,00–318,00 €111,00–295,00 €
Hammaskiven poisto suuhygienistillä115,00–172,00 €106,00–149,00 €*
Hampaiden soodapuhdistus70,00 €70,00 €
Hampaiden soodapuhdistus hammaskiven poiston yhteydessä50,00 €50,00 €
Tehopuhdistus (hammaskiven poisto + soodapuhdistus)172,00 €159,00 €*

*Kela-korvauksen suuhygienistin tekemästä hammaskiven poiston kustannuksista saat, jos sinulla on siihen hammaslääkärin lähete. Yksityisen hammaslääkärin määräys suuhygienistin hoitoon on voimassa kaksi vuotta.

Käynnin yhteydessä laskutetaan 19,90 € palvelumaksu. Palvelumaksu veloitetaan enintään viisi kertaa kalenterivuoden aikana. Lisätietoa hinnoista ja maksutavoista löydät Hinnasto -välilehdeltä >

Miten hammaskiven muodostumista voi estää?

  • Puhdista hampaat säännöllisesti pehmeällä hammasharjalla ja fluorihammastahnalla vähintään kahdesti päivässä.
  • Sähköhammasharja puhdistaa hampaat tehokkaammin kuin tavallinen hammasharja.
  • Harjaa huolellisesti myös ienrajat.
  • Puhdista hammasvälit päivittäin hammasväliharjalla, harjatikulla tai hammaslangalla.

Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa mm. syljen koostumus. Joillekin meistä tulee silti runsaasti hammaskiveä, vaikka huolehtisimme kuinka hyvin hampaiden puhdistamisesta.

Lue lisää