Sinipaitainen mies hymyilee tammiseinän edessä.

Suuhygienistin palvelut

Suuhygienisti on erityisesti ennaltaehkäisevän hammashoidon ammattilainen. Suuhygienisti huolehtii karieksen ennaltaehkäisevästä hoidosta kuten fluorauksesta, sylkitesteistä ja hampaiden hyvän kotihoidon opastuksesta. Iensairauksien kuten ientulehduksen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä suuhygienisti tekee tiivistä yhteistyötä hammaslääkärin kanssa.

Voit varata ajan Coronaria Hammasklinikalle suuhygienistimme tekemään hammaskiven poistoon, soodapuhdistukseen, tehopuhdistukseen, hampaiden värjäymien poistoon tai hampaiden valkaisuun. Suuhygienistimme tekevät myös hammaskorujen kiinnityksiä.

Hammaskiven poisto

Hammaskivi on hampaan pintaan ja ientaskuun kovettunutta bakteeriplakkia. Hammaskiveä ei voi saada pois kotikonstein hampaita harjaamalla, vaan siihen tarvitaan suuhygienistin tekemä hammaskiven poisto. Suuhygienisti poistaa hammaskiven joko perinteisellä tavalla manuaalisesti eli käsityönä tai ultraäänilaitteella.

Hammaskivi ylläpitää ientulehdusta, joka taas altistaa hampaiden kiinnityskudossairaudelle eli parodontiitille. Hammaskiven poisto on siis erittäin tärkeä toimenpide parodontiitin muodostumisen ehkäisyssä.

Hammaskiveä ei muodostu kaikille, vaan sen muodostuminen on yksilöllistä. Hammaskiven muodostumiseen vaikuttaa mm. syljen koostumus. Suuhygienisti osaa arvioida vastaanotolla, kuinka usein juuri sinun kannattaa käydä hammaskiven poistossa.

Esteettinen hammashoito

Esteettisessä hammashoidossa suuhygienistit poistavat hampaiden värjäymiä. Tämän lisäksi he tekevät kevyitä valkaisuhoitoja käyttäen apuna mm. ultraäänilaitetta ja pastapuhdistusta pyörivän kumikupin kanssa. Puhdistus nykyaikaisilla laitteilla on täysin turvallista.

Jos hymysi kaipaa kirkastusta, asiantuntijamme antavat mielellään arvion sinulle parhaiten sopivasta hoidosta. Klinikaltamme saat hammaskorut, oikomishoidot, laminaatit, implantit, sillat tai keraamiset täytteet, jotka viimeistelevät hymysi. Tiedustele tarkemmin hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikoista suoraan asiantuntijoiltamme.

Soodapuhdistus eli jauhepuhdistus

Ovatko hampaasi värjäytyneet teen, kahvin, värjäävien ruoka-aineiden tai tupakan vaikutuksesta? Suuhygienistin tekemä soodapuhdistus eli jauhepuhdistus poistaa tehokkaasti pinnalliset värjäytymät hampaiden pinnoilta ja hammasväleistä. Soodapuhdistuksen teho perustuu jauheen ja vesi-ilmasuihkun yhteisvaikutukseen. Jauheen, veden- ja ilmanpaineen avulla hampaat suihkutetaan puhtaaksi plakista ja bakteereista. Hampaista tulee kiiltävät, miellyttävän liukkaat, hohtavat ja puhtaan tuntuiset.

Ennen soodapuhdistusta poistetaan hammaskivi hampaiden pinnoilta. Käynti sisältää fluorikäsittelyn. Voimakas ientulehdus, parodontiitti tai astma voivat olla esteenä soodapuhdistukselle. Soodapuhdistus on saatavilla kaikilla muilla hammasklinikoillamme paitsi Haminassa.

Saat hammaskiven poiston ja soodapuhdistuksen samalla kerralla varaamalla ajan hampaiden tehopuhdistukseen.

Hammaskorun kiinnitys

Haluatko piristystä hymyyn ja löysit kivan korun? Varaa aika Coronaria Hammasklinikalle, jossa suuhygienisti hoitaa hammaskorun kiinnityksen. Otathan mukaasi oman korun.

Muistathan ennen hammaskorun kiinnitystä, että hampaidesi ja ientesi tulee olla terveet ja ehjät. Myös kotihoitotottumustesi tulee olla kunnossa – hammaskoru kaunistaa parhaiten jo valmiiksi kaunista hammasriviä.

Ennen hammaskorun kiinnittämistä suuhygienisti tarkistaa ja varmistaa hampaidesi ja ientesi kunnon. Kiinnityskohta valmistellaan ja koru kiinnitetään haluttuun kohtaan juoksevalla paikka-aineella, joka jää näkymättömiin. Korun kiinnitys on turvallista ja kivutonta. Lopuksi saat mukaasi ohjeet korun ja hampaidesi hyvään hoitoon. Kulta-, hopea- tai valkokultakoru voi pysyä hyvin kiinnitettynä jopa 20 vuotta. Kristallisten korujen kestoaika ei ole niin hyvä. Halutessasi koru voidaan myös poistaa aiemmin. Poistosta ei jää hampaaseen jälkiä.

Suuhygienistin hinta

Suuhygienistin palveluista voi saada Kela-korvauksen. Kelan korvauksen saamiseksi suuhygienistin tekemästä palvelusta tarvitaan yksityishammaslääkärin lähete. Hammaskorun kiinnitys ei ole Kela-korvattava palvelu.