Nainen pitää kukkakimppua kainalossa ja hymyilee.

White spot-hoito

Onko hampaissasi vaaleita laikkuja? Laikut ovat vaarattomia, mutta ne koetaan usein esteettisesti häiritsevänä. Laikut on mahdollista hoitaa helposti, turvallisesti ja kivuttomasti white spot-hoidolla.

Hampaiden vaaleat laikut johtuvat usein synnynnäisestä kiilteen kehityshäiriöstä. Laikkujen korjaaminen on helppoa, turvallista ja kivutonta white spot-hoidolla eli resiini-infiltraatiotekniikalla. White spot -hoidossa hampaan pintaan levitetään aineita, jotka korjaavat vaaleat laikut hampaan sisältä käsin. Lopuksi aineet kovetetaan hampaaseen kuten hampaan paikkauksessa. Hammasta ei tarvitse porata eikä hoito käy kipeää. Ikenet suojataan iensuoja-aineella toimenpiteen ajaksi.

White spot-hoidon lopputulos

White spot-hoidon lopputuloksena hampaan sävy on tasoittunut, vaaleat laikut haalistuneet tai jopa poistuneet kokonaan. Lopputulos on kestävä.

Jos hampaan pinnassa on kuoppia tai vaaleat laikut eivät häivyty tarpeeksi, voidaan hampaan pintaan levittää samalla käynnillä vaaleaa, peittävää muovia, joka tasoittaa hampaan sävyn.

Mitä tulee huomioida ennen white spot-hoitoa?

Hampaiden valkaisua suositellaan noin kaksi viikkoa ennen white spot-hoitoa, sillä valkaisuaineet eivät imeydy yhtä hyvin hampaan pintaan hoidon jälkeen. Ennen hoitoa tehtävä hampaiden valkaisu auttaa myös saamaan hampaiden laikuista vähemmän erottuvia.

White spot-hoito Coronaria Hammasklinikalla

Hoito kestää noin 30-60 minuuttia ja sen voi suorittaa hammaslääkäri tai suuhygienisti. Käsittely voidaan suorittaa yhdellä kerralla myös useampaan hampaaseen. Kysy lisää lähimmältä hammasklinikalta.