Nainen pitää kukkia sylissään ja hymyilee ystäville

Uniapneakisko

Uniapneakisko on tehokas keino hoitaa lievää uniapneaa sekä helpottaa kuorsausta. Uniapneakiskoja on olemassa laaja valikoima erilaisia malleja, jotka eroavat hieman ulkonäöltään ja materiaaleiltaan toisistaan. Uniapneakisko valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan hampaisiin sopivaksi.

Uniapneakisko hoitona uniapneaan ja kuorsaukseen

Uniapneakiskoa eli kuorsauskiskoa käytetään öisin. Sen avulla alaleukaa ja kielen lihaksistoa tuodaan hieman eteenpäin lepoasennosta, jotta ylähengitystiet saadaan vapautettua, purenta avattua ja ilma kulkemaan vapaammin. Lisääntynyt ilmatila nielussa vähentää unenaikaisia hengityskatkoksia ja siten myös unenpuutteesta johtuvaa päiväaikaista väsymystä. Uniapneakiskon avulla hengitys ja unen laatu paranevat.

Uniapneakiskoa voidaan käyttää kuorsauksen tai lievän uniapnean hoitoon. Hammaslääkäri voi tehdä kiskon oirekartoituksen avulla, mutta uniapnean diagnosointi tapahtuu uneen perehtyneen lääkärin toimesta.

Uniapneakiskon hankkiminen

Uniapneakiskon hankkiminen alkaa ajan varaamisella uniapneakiskon kartoituskäynnille. Ennen kiskon valmistusta on perushammashoidon syytä olla kunnossa. Suuret muutokset, kuten laajemmat paikkaukset tai hampaanpoistot voivat vaikuttaa kiskon istuvuutta heikentävästi. Kartoituskäynnillä hammaslääkäri tarkistaa potilaan suun terveydentilan sekä leuan asennon sekä määrittelee parhaiten soveltuvan kiskomallin. Hammaslääkäri tekee aina purentafysiologisen tutkimuksen ja varmistaa, että kiskohoito soveltuu potilaalle. Kartoituskäynnillä hampaista otetaan jäljennös, jonka mukaan yksilöllinen uniapneakisko valmistetaan hammaslaboratoriossa.

Toisella hammaslääkärikäynnillä hammaslääkäri sovittaa valmiin kiskon potilaalle ja samalla hienosäätää kiskon asetukset sopivaksi ja opettaa käytön. Tämän jälkeen uniapneakiskon saa koekäyttöön.

Jatkoseurantaa unen laadun ja hoidon suhteen tulee tehdä hoitavan uneen perehtyneen lääkärin kanssa. Yhdessä hoitavan lääkärin kanssa voidaan katsoa, kuinka uniapneakiskohoito on toiminut.

Säännölliset hammaslääkärikontrollit uniapneakiskon kanssa ovat erittäin tärkeät, sillä kisko saattaa aiheuttaa muutoksia purennassa. Mikäli uniapneakiskoa tarvitsee hienosäätää tai purennassa tapahtuu muutoksia, on syytä varata uusi kontrollikäynti Coronaria Hammasklinikalle.

Uniapneakiskon hinta

Uniapnean hinta on alkaen 800 €. Hinta sisältää laboratoriokulut sekä kartoitus- ja sovituskäynnin. Uniapneakiskon hinta koostuu hammaslaboratoriotyön osuudesta ja hammaslääkärikäyntien osuudesta. Laboratoriotyön hinta vaihtelee riippuen käytettävästä kiskomallista.

Varaa aika soittamalla

Meillä on uniapneakiskojen valmistamiseen perehtyneitä ja kouluttautuneita hammaslääkäreitä Kuusamon, Oulun seudun (Limingantulli, keskusta Sammakkotalo, Limingantulli), Jyväskylän ja Helsingin Kalevankadun toimipisteissämme. Aika varataan soittamalla toimipisteeseen. Yhteystiedot näet täältä.

Näin Uniapneakiskon hankinta etenee

1.

Varaa aika uniapneakiskon kartoituskäynnille. Kun kiskohoidon soveltuvuus on hammaslääkärin toimesta varmistettu kartoituskäynnillä, hampaista otetaan jäljennös.

2.

Jäljennöksen avulla uniapneakisko valmistetaan hammaslaboratoriossa.

3.

Toisella hammaslääkärikäynnillä sovitetaan valmis kisko ja opetetaan sen käyttö.

4.

Unen laadun ja hoidon seuranta tehdään yhdessä hoitavan uneen perehtyneen lääkärin kanssa. Säännölliset hammaslääkärikontrollit ovat tärkeitä purennan ja kiskojen soveltuvuuden varmistamiseksi.