Erfan Jahangiri, psykiatrian erikoislääkäri

Hyvä porukka ja joustavuus ovat Erfan ”Efi” Jahangirille ykkösjuttuja Coronarialla

Coronaria lääkärin työpaikkana Yleinen

Psykiatrian vastuulääkärinä työskentelevä Erfan Jahangiri tuli Coronarialle vuonna 2011 juuri lääkärin opinnot aloittaneena. Jahangirin vastuualueet ovat kasvaneet vähitellen opiskelujen ja psykiatriaan erikoistumisen myötä kandivastaavasta vastuulääkäriksi. Työpöydälle kuuluu nykyään myös hallinnollista työtä, kuten rekrytointia ja liiketoiminnan kehittämistä.

”Coronaria on aina ollut minulle enemmän kuin työpaikka. Työ on joustanut opiskelujen ja muun elämän mukana. On mahdollistettu erikoistuminen työn ohella ja olen saanut tehdä myös tutkimusta”, Jahangiri kertoo.

Työn jousto onkin yksi syy siihen, miksi Jahangiri on viihtynyt työssään Coronarialla pitkään. Osan viikosta hän työskentelee Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja tekee väitöskirjatutkimusta mielenterveyskuntoutujien asumispalveluista. Vapaa-aika kuluu tiiviisti perheen parissa kahden alle kouluikäisen lapsen kanssa ja Padel-harrastuksen parissa.

Lääkärinä koen, että mielipiteitäni kysytään ja arvostetaan.

Aina voi soittaa ja kysyä

Jahangiri kertoo, että Coronarialla on aina ollut hyvä työporukka ja yhteishenki. Hän arvostaa myös sitä, että yhteishengestä huolehditaan säännöllisesti tekemällä mukavia asioita yhdessä.

”Ihmisillä on kasvot ja aina pystyy soittamaan ja kysymään neuvoa. Jos joku ei tiedä vastausta, niin neuvotaan eteenpäin.”

Kiitosta saa myös se, että jokaisella lääkärillä on Coronarialla oma yhteyshenkilönsä, joka auttaa ja hoitaa lääkärin asioita. Siten lääkäri voi itse keskittyä asiakastyön tekemiseen.

”Lääkärinä koen, että mielipiteitäni kysytään ja arvostetaan. Asioita mietitään ja kehitetään yhdessä työtä tekemällä. Toisaalta on myös mahdollista keskittyä pelkästään hoitotyöhön, jos niin haluaa.”

Lääkärin työtä voidaan räätälöidä elämäntilanteen mukaan

Pitkään Coronarialla työskennelleenä Jahangiri kokee, että levon ja vapaa-ajan merkitys ymmärretään lääkärin työtä suunnitellessa.

”Vapaa-aika ja muu elämä huomioidaan hyvin. Palautumisen merkitys ymmärretään ja sille annetaan myös aikaa.”

Työn räätälöinti on Jahangirin mielestä yksi tärkeimpiä syitä työskennellä Coronarialla hyvän yhteishengen lisäksi.

”Ei tämä tietenkään mitään pumpulilla kävelyä aina ole, mutta koen, että on mahdollistettu oma tyyli ja tapa tehdä työtään. Myös työkuormaa on voinut säätää tarvittaessa elämäntilanteen mukaan.”

Coronarian tarjoamia työmahdollisuuksia lääkärille Jahangiri luonnehtii seuraavasti:

”Coronarialla voidaan miettiä yhdessä, mitä haluaa tehdä ja räätälöidä työ sen mukaisesti. Myös omien vahvuuksien kehittäminen ja eteenpäinvieminen on mahdollista.”

Psykiatri Erfan Jahangiri pelaa padelia vapaa-ajallaan
Kuva Efin kotialbumista.

Kiinnostuitko psykiatrin työstä coronarialla?

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, niin jutellaan!