Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Fysioterapeutti katsoo kuntosalilla kameraan ja hymyilee.

Painokevennetty kävelykuntoutus

Toimipisteistämme löytyy LiteGait-laitteita, kattokiskoihin kiinnitettäviä pystyasentoa kannattelevia valjaita sekä Alter G -paineilmaa hyödyntävä painokevennetty juoksumatto.

Painokevennetyssä kävelykuntoutuksessa kehonpainoa voidaan keventää ja asentoa tukea valjaiden avulla. Tämä mahdollistaa kävelyn osavaiheiden harjoittelun jo hyvin varhaisessa vaiheessa sairastumisen tai loukkaantumisen jälkeen.

Turvallisesti ja tehokkaasti

Harjoittelu tukivaljaiden avulla on turvallista. Kun fysioterapeutin ei tarvitse tukea pystyasentoa, mahdollistuu kävelyn eri osavaiheiden avustaminen manuaalisesti asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kävelyharjoittelun lisäksi valjaat antavat mahdollisuuden harjoittaa tasapainoa, painonsiirtoja ja symmetristä kehon asentoa eri tavoin ja haastavasti.

Painokevennetty kävelyharjoittelu on tutkitusti tehokas tapa kävelyn harjoitteluun: se mahdollistaa moninkertaisesti suuremman optimaalisten toistojen määrän yhdellä harjoituskerralla verrattuna perinteiseen kävelyn harjoitteluun ilman painokevennystä.


Kenelle hyötyä painokevennetystä kävelykuntoutuksesta

Painokevennetystä kävelyharjoittelusta on tutkitusti hyötyä aivohalvauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Painokevennetty kävelykuntoutus soveltuu myös muun muassa

  • MS-tautia ja Parkinsonin tautia sairastaville
  • tuki- ja liikuntaelinsairaille
  • lonkka-, polvi- ja nilkkaleikatuille tai -kipuisille asiakkaille
  • osittaisen selkäydinvamman kuntoutukseen
  • ikääntyneille
  • lapsiasiakkaille
  • kaatumispelkoasiakkaille
  • MMC-asiakkaille
  • kävelyn ja tasapainon häiriöiden ja nivelrikkoasiakkaiden kuntoutukseen
Kolme jumppapalloa jumppamaton päällä lattialla.

Miten painokevennettyyn kävelykuntoutukseen pääsee

Voit tulla fysioterapeuttimme vastaanotolle itsemaksavana asiakkaana tai Kelan, kunnan, keskussairaalan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella/palvelusetelillä. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Painokevennettyä kävelykuntoutusta on tarjolla seuraavissa toimipisteissämme: Jyväskylässä ja Rovaniemellä  LiteGait-laite, Uudessakaupungissa kattokiskot sekä Kuopiossa ja Savonlinnassa Alter G -juoksumatto