Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Kolme jumppapalloa jumppamaton päällä lattialla.

Lantionpohjan kuntoutus

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena stä.

Lantionpohjan toimintahäiriöitä esiintyy yleisesti kaikenikäisillä naisilla ja miehillä. Lantionpohjan toimintahäiriöissä voi olla kyse virtsankarkailusta (inkontinenssi), ulosteen pidätyskyvyn ongelmista, ummetuksesta, erilaisista laskeutumista tai lantionalueen kiputiloista.

Virtsankarkailu on yleinen ja elämänlaatua heikentävä oire, joka koskettaa joka neljättä naista. Iän myötä virtsankarkailu lisääntyy estrogeenihormonin vähentymisen seurauksena.

Virtsankarkailua voi esiintyä myös raskauden ja synnytyksen jälkeen, jolloin syynä on todennäköisesti heikentynyt lantionpohjanlihaksiston toiminta. Myös erilaiset neurologiset sairaudet voivat aiheuttaa virtsankarkailua.

Lantionpohjan toimintahäiriön taustalla olevat syyt on hyvä selvittää ensin lääkärin vastaanotolla.

Yksilöllistä lantionpohjan kuntoutusta

Lantionpohjan kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti testaa lantionpohjan lihasten toimintaa testaamiseen tarkoitettua laitteistoa hyödyntäen.

Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilölliset harjoitteluohjeet, joiden kautta fysioterapeuttimme ohjaavat asiakkaan itsenäiseen harjoitteluun. Vastaanotolla harjoittelun tukena voidaan hyödyntää sähköterapiaa joko vahvistamaan tai rentouttamaan lihaksia sekä poistamaan kipua.

voimaa, kestävyyttä ja hallintaa

Lantionpohjan kuntoutuksen tavoitteena on parantaa lantionpohjan lihasten voimaa, kestävyyttä ja hallintaa eri tilanteissa. Useimmissa tapauksissa terapian ja oman harjoittelun avulla esimerkiksi virtsankarkailu vähenee tai voi loppua.

Ihmiset rentoutumassa jumppamatoilla istualtaan.

Miten lantionpohjan fysioterapiaan pääsee

Lantiopohjan kuntoutukseen erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Varaa aika fysioterapeutille