Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Mies juoksemassa syksyisessä metsässä.

Urheilufysioterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Urheilufysioterapian tavoitteena on ylläpitää tai saavuttaa urheilijan optimaalinen toimintakyky. Lihastasapainosta huolehtimisella ehkäistään urheiluvammojen syntymistä, mikä on edellytys optimaaliselle suoritustekniikalle.

Lihastasapainokartoituksella selvitetään urheilijan kehon ja liikkeiden hallintaa sekä liikkuvuustaitoja ja kuormittumista.

Puutteellinen tai väärä kuormittaminen aiheuttaa usein rasitusvammoja ja altistaa urheiluvammoille, joita voivat olla mm. lihaskrampit ja repeämät, nivelvammat, penikkavaivat ja selkäkipu ym. Se saattaa myös hidastaa tai estää urheilijan tuloskehityksen.

Tulosten perusteella yksilölliset harjoitteet

Henkilökunnallamme on laaja kokemus urheilijoiden testaamisesta ja kokonaisvaltaiseen liikkumis- ja toimintakykyyn liittyvistä kartoituksista ja lajianalyyseista. Tulosten perusteella jokainen asiakas saa yksilölliset harjoitteet esimerkiksi lihastasapainon ja kehon hallinnan kehittämiseksi.

Kenelle urheilufysioterapiaa

  • Urheiluseurat
  • Yksittäiset joukkueet, maajoukkueet
  • Yksittäiset urheilijat (esim. yleisurheilija)
  • Kasvuvaiheessa olevat nuoret urheilijat
  • Urheilutapahtumien vastaavana fysioterapeuttina (ensiapuryhmän jäsen yms.)
  • Asiantuntijakäynnit
  • Asiantuntijaluennot
  • Asiantuntija-arviot, konsultaatiot, luennot
  • Urheilijakartoitukset klinikalla

Miten urheilufysioterapiaan pääsee

Urheilufysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Varaa aika fysioterapeutille