lahikuva hymyilevan naisen suusta valkoiset hampaat

Hampaiden valkaisu ja esteettinen hammashoito

Hampaiden valkaisu ja värjäytymien poisto kuuluvat esteettisen hammashoidon piiriin. Coronaria Hammasklinikoilla hampaiden estetiikkaa hoidetaan myös mm. keraamisilla laminaateilla, kruunuilla. Perushammaslääkärimme, erikoishammaslääkärimme ja suuhygienistimme ovat käytettävissä hampaiden esteettisten ongelmien ratkaisuissa.

Hampaiden valkaisu vastaanotolla tai kotona

Hampaiden valkaisu on helppo ja vaivaton tapa kirkastaa tummentuneet hampaat ja saada kaunis hymy. Valkaisu voidaan suorittaa sekä vastaanotolla että kotona niin sanottuna kotivalkaisuna.

Hampaiden värjäytymiseen on useita syitä ja joskus hampaat värjäytyvät jo kehittyessään. Hampaat tummuvat iän myötä muun muassa värjäävien tuotteiden, kuten kahvin, teen, tupakan ja punaviinin käytön vuoksi. Sisäisiä värjäämiä voi aiheuttaa esimerkiksi hampaan juurihoito, tapaturma tai tietyt lääkkeet. Valkaisun aikana vetyperoksidi- tai karbamidiperoksidipohjainen valkaisuaine läpäisee kiilteen ja hammasluun hajottaen värjäytyneitä molekyylejä vahingoittamatta kuitenkaan hammasta.

Vastaanottovalkaisuissa käytössämme on Opalescence valkaisu eli geelin avulla tehtävä hampaiden valkaisu sekä BlancOne -valkaisumenetelmät.

Opalescence -valkaisu vastaanotolla

Opalescence valkaisu on hellävarainen, kirkastaa hymyn ja sopii hyvin ensimmäiseksi valkaisuksi tai ylläpitohoidoksi. Opalescence valkaisua on saatavilla Haminan, Kotkan, Riihimäen, Laukaan, Nummelan ja Kemin vastaanotoilla.

Blancone -valkaisut vastaanotolla

BlancOne valkaisusta on valittavissa kolme valkaisuvaihtoehtoa: kevytvalkaisu Click, tehovalkaisu Touch sekä ultravalkaisu Ultra. Valkaisut ovat saatavilla Oulun Limingantullin, Sammakkotalon, Kempeleen, Jyväskylän sekä Helsingin (Kalevankatu ja Tilkka) hammasklinikoillamme.

Käytössämme on BlancOne Seal pikasuojakäsittely, joka sisältyy BlancOne Touch ja Ultra valkaisumenetelmiin. Pikasuojakäsittelyn ansiosta hampaiden valkaisun jälkeen voi ruokailla normaalisti jo kahden tunnin kuluttua valkaisusta, eikä värjääviä ruokia ja juomia tarvitse välttää perinteisen 6-48 tunnin ajan. Käsittely sisältää 2-3 kierrosta suojalakkaa valkaistuille hampaille.

BlancOne Click kevytvalkaisu on erittäin hellävarainen ja nopea valkaisumenetelmä, jolla saadaan kirkastettua hymy vain kymmenessä minuutissa. Sopii hyvin herkille tai luonnostaan vaaleille hampaille sekä ylläpitohoidoksi. Toimenpide voidaan toistaa useita kertoja vuodessa ja tehdä esimerkiksi hammaskiven poiston yhteydessä. Valkaisua tehostetaan valolla ja hampaat vaalenevat keskimäärin 3 sävyastetta.

BlancOne Touch tehovalkaisu on hellävarainen, kevytvalkaisua tehokkaampi valkaisumenetelmä, joka antaa syvemmän ja kestävämmän tuloksen. Valkaisuainetta annostellaan useamman kerran vastaanottokäynnin aikana ja valkaisua tehostetaan valolla. Valkaisuun varataan aikaa noin yksi tunti. Hampaat vaalenevat keskimäärin 4-5 sävyastetta ja toimenpide voidaan toistaa 1-2 kertaa vuoden aikana. Valkaisu sopii myös herkille hampaille. Toimenpide sisältää BlancOne Seal pikasuojakäsittelyn, joka suojaa hampaita värjääviltä aineilta valkaisutoimenpiteen jälkeen.

BlancOne Ultra on erittäin tehokas hampaiden valkaisu, jossa valkaisua tehostetaan valolla. Valkaisu sopii voimakkaasti värjäytyneille tai luonnostaan tummille hampaille, joille halutaan pitkäkestoinen valkaisutulos. Valkaisuun varataan aikaa noin yksi tunti ja valkaisuainetta annostellaan useamman kerran vastaanottokäynnin aikana. Hampaat voivat vaalentua jopa 10 astetta. Valkaisussa käytettävät aineet ovat muita BlancOne valkaisuja sekä kotivalkaisua vahvempia, jonka vuoksi ikenet ja pehmytkudokset suojataan. Toimenpide sisältää BlancOne Seal pikasuojakäsittelyn, joka suojaa hampaita värjääviltä aineilta valkaisutoimenpiteen jälkeen.

Kotivalkaisu

Hampaiden valkaisu voidaan suorittaa myös kotivalkaisuna. Tällöin asiakkaalle teetetään yksilölliset laboratoriovalmisteiset kotivalkaisumuotit, joihin valkaisuaine levitetään kotona tehtävän valkaisun ajaksi. Omien hampaiden mukaan teetetyt muotit varmistavat niiden hyvän istuvuuden ja pysyvyyden. Valkaisuaineen vahvuudesta riippuen muotteja käytetään joko öisin tai päivisin muutamasta tunnista useampaan tuntiin noin viikon ajan. Kontrollikäynnillä arvioidaan tarve lisävalkaisulle. Valkaisuhoidon päätyttyä muotit jäävät asiakkaalle ja hän voi jatkossa ostaa valkaisuainetta tarpeen mukaan vastaanotoilta.

Mitä hampaiden valkaisussa tulee huomioida?

Ennen hampaiden valkaisua tulee vastaanotolla varmistaa, että hampaat ja ikenet ovat terveet, ja että valkaisu on mahdollista tehdä. Hammaslääkärin tekemällä tarkastuksella varmistetaan, että hampaissa ei esiinny paikattavia karieksia, saumavuotoja täytteissä, hammaskiveä tai voimakasta kiilteen kulumista valkaisualueella. Suuhygienistin tai hammaslääkärin tekemä hammaskiven ja plakin poisto varmistaa ikenien terveyden. Mahdollinen ientulehdus on hoidettava ennen valkaisua.

Huomioithan, että mikään valkaisumenetelmä ei vaalenna keraamisia tai posliinista valmistettuja kruunuja eikä tavallisia paikkoja. Mikäli sinulla on paikkoja etuhampaissa, varaathan ajan ensin hammaslääkärille tilanteen selvittämiseksi. Paikat on mahdollista vaihtaa valkaisun jälkeen oikean sävyisiksi. Valkaisua ei tehdä alle 18-vuotiaille, raskaana oleville tai imettäville.

Värjäävät aineet tarttuvat hampaaseen herkemmin heti valkaisun jälkeen. Tämän vuoksi värjääviä tuotteita tulee välttää muutamien päivien ajan; näin varmistetaan hyvä lopputulos. Valkaisu voi aiheuttaa vihlontaa sen aikana tai jälkeen. Vihlonta on ohimenevää ja vastaanotolla levitettävä fluorilakka auttaa ehkäisemään sitä.

Millaisia tuloksia voi odottaa?

Valkaisutuloksen pysyvyys on yksilöllistä riippuen muun muassa värjäävien tuotteiden käytöstä. Hampaiden hyvä kotihoito ja vastaanotolla tapahtuva säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään hyvää lopputulosta. Tarpeen vaatiessa valkaisukäsittely voidaan uusia tietyin väliajoin. Vastaanotolla tehtävää valkaisua voidaan pitää yllä ja tehostaa tarpeen mukaan kotivalkaisumuoteilla. Valkaisussa tulee kuitenkin olla maltillinen ja uusintakäsittelyjä ei tule tehdä liian usein. Asiantuntijan kanssa on hyvä arvioida valkaisutarve ennen hoidon aloittamista. Hampaiden valkaisu on tehokas ja turvallinen tapa saada raikas hymy, kunhan se tehdään asianmukaisesti turvallisilla ja tutkituilla materiaaleilla.

Hammaskiven ja värjäymien poisto

Yksinkertaisimmillaan esteettinen hammashoito on suuhygienistin tekemää hammaskiven ja värjäymien poistoa. Värjäymiä hampaisiin voivat aiheuttaa esimerkiksi ruoka, tee ja tupakka. Värjäymien puhdistukseen käytetään pääasiassa ultraäänilaitetta ja pastapuhdistusta pyörivällä kumikupilla. Värjäymien puhdistus nykyaikaisilla laitteillamme on täysin kivutonta ja turvallista.

Hammaskiven poisto tehdään siihen tarkoitetuilla välineillä manuaalisesti ja mahdollisimman hellävaraisesti.

Laajojakin korjauksia keraamisilla täytteillä

Käytössämme on erilaisia menetelmiä, kuten Cerec-laitteistot, joilla saamme tehtyä yhdellä käyntikerralla laajojakin korjauksia. Cerec on pitkälle tietokoneohjattu 3D-järjestelmä, jonka avulla hampaat saadaan nopeasti korjattua luonnollisen näköisiksi. Kysy lisää Cerec-menetemästä vastaanotoltamme!

Protetiikka ja paikkaushoito esteettisenä hoitona

Hampaiden asentoa, muotoa ja väriä voidaan muuttaa myös protetiikan ja paikkaushoidon keinoin. Protetiikalla voidaan korvata menetettyjä tai puuttuvia hampaita. Jos suussasi ovat vielä esimerkiksi vanhat, tummat paikat, voidaan ne korvata huomaamattomilla, valkoisilla muovipaikoilla tai keraamisilla paikoilla.

Potilas katsoo peilistä hampaiden valkaisun lopputulosta yhdessä hammaslääkärin ja hammashoitajan kanssa.

Varaa aika maksuttomaan valkaisukonsultaatioon

Mietityttääkö hampaiden valkaisu? Voit varata ajan suuhygienistille maksuttomaan valkaisukonsultaatioon, jossa kartoitetaan suusi tilanne valkaisua varten sekä valitaan juuri sinulle sopivin valkaisumenetelmä.

Varaa aika