Silmälasipäinen nainen on ulkona ja katsoo kameraan hymyillen.

Hammaslaminaatti ja keraamiset paikat

Keraamiset kruunut, paikat ja sillat tai hammaslaminaatti voidaan rakentaa luonnollisen lopputuloksen antavalla CEREC tai 3SHAPE -menetelmällä jopa saman päivän aikana. Helpon, nopean ja turvallisen menetelmän avulla hampaasi saadaan nopeasti korjattua luonnollisen näköisiksi kestävällä keraamisella rakenteella.

CEREC tai 3SHAPE -menetelmän avulla laajatkin työt voivat valmistua jopa saman päivän aikana. Useilla hammasklinikoillamme olevien omien jyrsimien avulla keraaminen paikka tai kruunu saadaan sinulle jopa saman tai seuraavan päivän aikana.

Keraaminen täyte on esteettinen ja luonnollinen

Keraamiset täytteet ovat sekä esteettisiä että kestäviä. Työssä käytettävä keraaminen materiaali on erittäin lähellä oman hampaan kiilteen lujuutta ja väriä – hyvin tehtynä sitä ei erota muista hampaista. Keraaminen materiaali säilyttää värinsä muuttamattomana eikä aiheuta allergiaa. Keraamisella täytteellä tai kruunulla saadaan myös luonnolliset ja helposti puhdistettavat hammasvälit.

Keraaminen paikka on kustannustehokas, sillä se ei irtoa tai lohkea helposti kuten normaali hammaspaikka, vaan se voi kestää paikallaan jopa vuosikymmenten ajan.

milloin keraamista täytettä kannattaa harkita?

Keraaminen täyte, kuten paikka tai kruunu on erinomainen valinta etenkin juurihoidettuihin takahampaisiin, jotka ovat usein hauraampia ja laajasti paikattuja. Näissä hampaissa riski hampaan murtumiselle kasvaa. Keraaminen paikka tai kruunu lisää hampaan ennustetta selvästi suojaten haurasta hammasta.

Keraaminen paikka tai kruunu on myös hyvä valinta lohkeavien, laajojen muovipaikkojen tilalle kestävyytensä ja kustannustehokkuuden vuoksi. Laajat muovipaikat kuluvat käytössä, jolloin myös purenta voi muuttua. Myös hampaiden narskuttelu eli bruksaaminen voivat osaltaan vaikuttaa hampaiden kulumiseen. Keraamisia täytteitä käytetäänkin purennan kuntouttamisessa kuluneessa hampaistossa.

Keraaminen kruunu tai laminaatti soveltuu esteettisesti ja kestävyydeltään erinomaisesti etuhampaiden korjauksiin. Hoidon myötä voidaan samalla myös korjata pieniä hampaiden asentovirheitä.

Keraaminen silta puolestaan voi tulla kyseeseen puuttuvan hampaan korvaamisessa ja toimii vaihtoehtona hammasimplantille.

Keraamisesta paikasta tai kruunusta on apua silloin, kun:

  • hammas on juurihoidettu
  • hammas on laajasti ja useasti reikiintynyt sekä useasti paikattu
  • hampaassa on lohkeava, laaja muovipaikka
  • hampaassa on väri- ja asentovirheitä

3D-mallinnuksella luonnollinen lopputulos

CEREC ja 3SHAPE ovat pitkälle tietokoneohjattuja, omien hampaiden 3D-mallinnukseen perustuvia menetelmiä. Niiden avulla on mahdollista toteuttaa joko yhden tai useamman hampaan hoito jopa yhdellä vastaanottokäynnillä. Niiden avulla voidaan valmistaa keraamisia paikkoja, hammaskruunuja (myös implanttikruunuja), sekä hammassiltoja.

CEREC tai 3SHAPE -rakenteen valmistus aloitetaan hampaiden kuvaamisella. Laitteeseen liittyvällä tarkalla skannerilla työstettävästä hampaiston alueesta otetaan kolmiulotteisia kuvia, joista muodostuu tietokoneelle 3D-mallinnos. Tämän jälkeen korjaava rakenne – esim. paikka, kruunu tai hammassilta suunnitellaan ja valmistetaan tietokoneohjatun CAD/CAM-laitteiston avulla hampaistoon sopivaksi.

Sorvi toteuttaa, hammaslääkäri viimeistelee

Uusi paikka, kruunu tai muu rakenne jyrsitään tarkan sorvin avulla. Esimerkiksi normaalin paikan jyrsimiseen menee aikaa vain noin 10 minuuttia. Jyrsimiseen käytetään timanttiporia, jotka pyörivät jopa 50 000 kierrosta minuutissa.

Hammaslääkäri valvoo työtä koko ajan ja voi viimeistellä paikan, hammaslaminaatin tai muun rakenteen hampaan uurteita myöten saman näköiseksi, kuin aikaisempi hampaan pinta. Tärkeintä on, että rakenteesta tulee purentaan sopiva. Rakenteen kovettava ja pinnan värin viimeistelevä poltto toteutetaan erillisellä uunilla. Tämän jälkeen keraaminen paikka, kruunu tai muu rakenne on valmis kiinnitettäväksi suuhun.

Nopeaa ja kustannustehokasta työtä – jopa saman päivän aikana

CEREC tai 3SHAPE -menetelmän avulla laajatkin työt voivat valmistua jopa saman päivän aikana.

Oman jyrsimen avulla keraaminen täyte valmistetaan hammasklinikallamme, eikä sitä tarvitse lähettää hammaslaboratoriolle valmistettavaksi. Oman jyrsimen avulla voidaan useimmissa tapauksissa myös välttää väliaikaiset ratkaisut, kuten väliaikaiset paikat tai proteesit. Näin ollen myös hammashoidon kokonaiskustannukset laskevat, kun asiakkaalle ei tule useita käyntikertoja eikä keraamista täytettä tarvitse lähettää hammaslaboratoriolle valmistettavaksi.

Keraamiset täytteet Coronaria Hammasklinikalta

Keraamisia täytteitä on saatavilla kaikilla hammasklinikoillamme ja ne valmistetaan yhteistyössä hammaslaboratorioiden kanssa. CEREC ja 3HAPE -menetelmä, eli oma jyrsin, on käytössä tällä hetkellä Kuusamon, Nummelan, Keravan ja Helsingin (Kalevankatu ja Tilkka) hammasklinikoillamme.

Jos haluat kysyä lisää keraamisista täytteistä, älä epäröi ottaa yhteyttä! Suun terveyden ammattilaisemme vastaavat mielellään kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.