Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Hymyileva iakkaampi nainen teepaidassa pyyhe olalla

AlterG - Painokevennetty juoksumatto

Ilmanpaine nostaa kevyesti liikkeelle

Painokevennetty AlterG Anti Gravity -juoksumatto mahdollistaa kevennetyn harjoittelun silloin kun sairaus, leikkaus tai vamma alentaa suorituskykyä. 

Laitteen ilmanpainetekniikan avulla kannattelemana oman kehon painosta voidaan vähentää jopa 80 prosenttia. Kevennetyssä harjoittelussa kuntoutuja pääsee treenaamaan turvallisesti, sillä niveliin ja kudoksiin kohdistuu vähemmän rasitusta kuin tavallisessa juoksumattotreenissä.

AlterG-juoksumatolla voidaan harjoitella askelluksen sujuvuutta ja rytmiä, laadukkaita liikeratoja, askelpituutta, tasapainoa ja lihasvoimaa. Kevennyksen ansiosta asennonhallinta on helppoa ja harjoituksen kesto voi olla normaalia pidempi ja tempo vauhdikkaampi kuin tavallisesti. Siitä hyötyy niin tuki- ja liikuntaelimistö kuin hengitys ja verenkiertoelimistökin. 

Yksilöllistä ja turvallista harjoittelua

Fysioterapeutti voi säätää nosteen kullekin kuntoutujalle sopivaksi prosentin tarkkuudella ja seurata, millä tasolla kävelyn tai juoksun liikemalli säilyy ehjänä ja luonnollisena ja harjoitus tehokkaana. 

Painokevennetty harjoittelu sopii

  • Vammojen tai leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen
  • Rasitusvammojen kuntoutukseen
  • Painonhallinnan tueksi
  • Ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoitteluun
  • Kävelyharjoitteluun neurologisille asiakkaille (mm. MS-tauti, hemipareesi, CP-vamma, parkinsonin tauti)

Videot edellyttävät evästeiden sallimista. Muuta evästeasetuksia

AlterG sopii monenlaiseen kuntoutukseen

Fysioterapeuttimme Merja Raatikainen ja asiakkaamme Margit Gustafsson näyttävät videolla, kuinka AlterG painokevennetty juoksumatto toimii.

Lisäksi Margit kertoo, mihin hän on saanut apua laitteen käytöstä ja Merja kertoo tarkemmin laitteen hyödyistä kuntoutuksessa.


mies juoksemassa alterg erikoisjuoksumatolla

AlterG -juoksumatto Kuopiossa ja Savonlinnassa

Painokevennetty AlterG juoksumatto on käytössä Coronaria Kunto Kuopiossa ja Coronaria Savonlinnan Fysiokulmassa. Tervetuloa harjoittelemaan kevein askelin!

Coronaria Kunto Kuopion yhteystiedot >

Coronaria Savonlinnan Fysiokulman yhteystiedot>