Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Terapeutti laittaa akupunktioneulaa naisen kämmenselkään.

Akupunktio

Akupunktio on tutkitusti tehokas ja hellävarainen lääkkeetön kivunlievitysmenetelmä. Sen teho perustuu hermoston ja kehon oman kivunlievitysjärjestelmän aktivointiin. Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka on myös yleisesti hyväksytty länsimaalaisessa lääketieteessä.

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään poistamaan kipua paikallisesti (puuduttaa), nostamaan kipukynnystä ja vähentämään lihasjännitystä (rentouttaa). Akupunktiota voidaan käyttää itsenäisenä hoitona tai osana fysioterapiaa. Fysioterapeutit käyttävät akupunktuuria etenkin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

Akupunktiohoito

Akupunktiohoidossa kehoon laitetaan pieniä kertakäyttöisiä neuloja. Akupunktioneulat laitetaan ns. akupisteisiin joko paikallisesti tai kauemmaksi kohdepaikasta, jolloin hoitava vaikutus saavutetaan kehon läpi hermorataa pitkin. Pistevalinta tehdään yksilöllisesti potilaan sairauden ja oireiden mukaisesti.

akupunktion hoitokohteet

Yleisimpiä hoitokohteita ovat

  • niska-hartiaseudun ja selän alueen kiputilat
  • nivelten kulumisesta aiheutuvat kiputilat (esim. polvinivel)
  • erilaiset päänsäryt
  • migreeni

Rentoutta, unta ja stressinlievennystä

Hoitoon liittyy usein myönteisiä oheisvaikutuksia kuten yleinen rentoutuminen, unen laadun parantuminen ja stressin lieveneminen.

Akupunktio on yksi fysikaalisen hoidon menetelmä, jota usein käytetään muiden hoitomenetelmien kanssa.

Keski-ikäinen mies poimii omenaa puusta.

Miten akupunktioon pääsee

Voit tulla akupunktioon erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle itsemaksavana asiakkaana, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme.

Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Varaa aika fysioterapeutille