Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen nostaa yhdella kadella kasipainoa fysioterapeutin vastaanotolla

OMI – Orthopaedic Medicine International®

Kliininen tutkimusmenetelmä sekä hoitomenetelmä tuki ja liikuntaelinvaivoissa

Tri. James H. Cyriax, M.D., (1904-1985) sisätautilääkäri ja ortopedi Lontoossa, on kliinisen ortopedisen lääketieteen isä. Ortopedinen lääketiede on diagnosointia ja ei-operatiivista hoitoa tuki- ja liikuntaelimien pehmytkudoksille, lihaksille, jänteille, nivelsiteille, nivelille, nivelkapseleille, limapusseille ja oireille niskassa sekä rinta- ja lannerangassa.

Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat ja kiputilat ovat yleisiä. Näistä oireista kärsiviä asiakkaita arvioidaan olevan jopa 30% yleislääkärissä kävijöistä. Silti he saattavat olla vuosia ongelmiensa kanssa ilman apua. OMI fysioterapian tavoitteena on tunnistaa nämä asiakkaat ja aloittaa hoidot mahdollisimman nopeasti.

Diagnoosi perustuu potilaan sairashistoriaan ja kliiniseen tutkimukseen

Ortopedinen lääketiede on älyllisesti erittäin antoisaa ja haasteellista koska välineet diagnoosin tekemiseen ovat yksinkertaiset: potilaan sairaushistoria ja kliininen tutkimus. Diagnoosi perustuu potilaan sairashistoriaan ja kliiniseen tutkimukseen. Sairashistorian ja kliinisen tutkimuksen jälkeen meillä on useimmiten selkeä diagnoosi ja hoidot voidaan aloittaa.

Ortopedinen lääketiede tarjoaa erilaisia hoitomuotoja

Ortopedinen lääketiede tarjoaa erilaisia hoitomuotoja: nivelten ja columnan (niska, rinta-lanneranka) manipulointia, venytyshoitoa, mobilisointia, nivelkapselin venytystä, syvää poikittaista hierontaa ja ehkäiseviä toimenpiteitä. Eri hoitomuodot edellyttävät tiivistä yhteistyötä lääkäreiden ja fysioterapeuttien välillä. Tämä tuo parhaat tulokset ja on välttämätöntä. Ortopedinen lääketiede on täysin yhteensopiva muiden tieteenalojen kanssa, kuten McKenzie, Maitland jne.

Lähde: www.ominorden.com

fysioterapeutti tutkii pohjetta ja jalkaa

Miten OMI fysioterapiaan pääsee?

OMI fysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Tutustu fysioterapeutteihin ja varaa aika