Kuvassa on Coronaria Hammasklinikan asiakas Riikka-Tiina

"Ei pelkästään hätäapua, vaan juuri minun suuhuni sopivia ratkaisuja" – Riikka-Tiinan epäonninen hammas sai Coronarialla onnellisen lopun

Asiakaskokemus Keraamiset paikat Keramia

Oululainen Riikka-Tiina on saanut avun hammashuoliinsa Coronaria Hammasklinikalta jo useamman kerran. Lämmin vastaanotto ja yksilöllinen hoito ovat hänen mukaansa syitä palata samalle hammasklinikalle aina uudelleen. Keramia oli Riikka-Tiinalle uusi tuttavuus, mutta onneksi hammaslääkäri otti sen puheeksi.

”Alun perin hakeuduin hoitoon Coronarialle kipeytyneen hampaan vuoksi. Sillä reissulla minulle tehtiin purentaa tasapainottava hionta ja samalla tehtiin myös hammastarkastus, koska aikaa jäi sopivasti sitä varten. Oli helppoa, kun tarkastusta varten ei tarvinnut varata erillistä käyntiä”, Riikka-Tiina kertoo.

Vastaanotolla Riikka-Tiina sai yksilöllisiä neuvoja juuri omien hampaidensa hoitoon.

”Hammaslääkäri näytti minulle, missä kohtaa hampaita on alkavia reikiä. Sain ohjausta niiden kohtien puhdistamiseen. Parasta oli kuitenkin, se että hammaslääkäri kehui hampaidenhoitoani ensimmäistä kertaa koskaan. Se tuntui hyvältä ja kannustaa jatkamaan samaan malliin kotonakin.”

Murhetta purennasta

Koko aikuisiän Riikka-Tiinan elämää ovat hankaloittaneet purentaongelmat ja bruksaus. Juuri purentaan liittyvät ongelmat ovatkin olleet usein syynä hänen hammasongelmilleen:

”Puren öisin hampaita yhteen täysillä, mutta en varsinaisesti narskuttele. Omien hampaiden suojana on pakko käyttää öisin purentakiskoa, ilman sitä en pärjäisi. Viimeisin ongelma on ollut purennan vuoksi pahasti lohjennut takahammas.”

Haljenneen hampaan kanssa Riikka-Tiina hakeutui hammaslääkärin vastaanotolle vielä samana päivänä halkeamisesta.

”Sain onneksi nopeasti päivystysajan illaksi. Hampaasta otettiin röntgenkuva, jonka mukaan se oli haljennut tosi pahasti. Harmitti tietenkin hirveästi.”

Päivystysajalla hammasta ei vielä pystytty korjaamaan kokonaan:

”Hampaaseen laitettiin väliaikainen paikka, jotta se ehtii rauhoittua ja ehdin rauhassa puntaroida, mitä hampaalle kannattaisi seuraavaksi tehdä. Onneksi sain siinä apua hammaslääkäriltä.”

Keramia - juuri omaan tilanteeseen sopiva kestävä ratkaisu

Purentaongelmista kärsivän hoidossa on otettava huomioon hampaiden kestävyys. Perinteinen muovipaikka ei ole aina kestävin ratkaisu. Riikka-Tiinan tilannetta ryhtyi ratkomaan Coronaria Hammasklinikan vastuuhammaslääkäri Joonas Sihvonen.

”Joonas suositteli haljenneeseen hampaaseen keramiasta tehtyä kruunua. Minulle oli aiemmin tuttuja vain perinteiset muoviset hammaspaikat, joten oli hyvä, että katsottiin yhdessä, mitä vaihtoehtoja juuri minun tilanteeseeni on. En ollut tällaisesta vaihtoehdosta kuullutkaan ennen.”

Vaikean purennan vuoksi Riikka-Tiinan hampaaseen valikoitui keraaminen kruunu. Sihvosen mukaan muovipaikka ei kestäisi kovassa paineessa pitkään.

”Vaikka keraaminen kruunu onkin kalliimpi, se voi kestää kuitenkin vuosikymmeniä. Sen sijaan, että ravaisin muutaman vuoden välein korjauttamassa hammasta, voin olla keramian kanssa huoletta pidempään”, Riikka-Tiina perustelee.

Yksilöllinen ja potilaan huomioiva ratkaisu saa Riikka-Tiinalta kiitosta.

On hyvä, että minulle ei tehty sitä helpointa ja pikaisinta ratkaisua lohjenneen hampaan tilalle, vaan mietittiin, mikä sopii juuri minulle ja kestää mahdollisimman pitkään.

Riikka-Tiina

Riikka-Tiina työskentelee Cor Groupissa viestintäpäällikön tehtävissä. Coronaria on osa Cor Group -konsernia.


Keramia kestää suussa pitkään

  • Eniten käytetty materiaali on lasikeramia, mutta myös erittäin vahvaa zirkonia voidaan käyttää.
  • Materiaalina keramia on kestävämpi ja esteettisempi kuin muovi.
  • Kova pinta on liukas, sileä ja helposti puhtaana pidettävä.
  • Keraaminen paikka voi kestää jopa loppuelämän ajan.
  • Kustannuksiltaan keramia on materiaalinsa vuoksi kalliimpi kuin muovipaikka, mutta se ei irtoa tai lohkea niin helposti.
  • Keramia soveltuu myös etuhampaisiin.
  • Keraamisella täytteellä tai kruunulla saadaan myös luonnolliset ja helposti puhdistettavat hammasvälit.
  • Keraaminen täyte tuntuu suussa omalta hampaalta.

Voisiko keraaminen kruunu olla myös ratkaisu sinulle?

Jos haluat kysyä lisää keraamisista täytteistä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Suun terveyden ammattilaisemme vastaavat mielellään kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Löydät toimipaikkojen yhteystiedot täältä.

Voit myös varata ajan konsultaatioon, jossa voit keskustella asiantuntijamme kanssa juuri sinulle sopivista ratkaisuista.

  • Valitse nettiajanvarauksesta erikoisalaksi: Konsultaatiot
  • Valitse palveluksi: Konsultaatio, proteettiset- ja purentafysiologiset hoidot.

Keraamisen täytteen hinnan näet hinnastostamme, täältä.

Lisää luettavaa keramiasta