Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
seniori-ikäinen pariskunta uima-altaalla

Aikuisen tules ja reumasairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus (SV)

Ruotsinkielinen kurssi

Järjestämme Kelan kustantamaa yksilökuntoutusta 18-65-vuotiaille asiakkaille, joilla on diagnosoitu tuki-ja liikuntaelimistön sairaus tai reumasairaus ja asiakas tarvitsee yksilöllistä kuntoutusta. Kuntoutus toteutetaan ruotsinkielisenä ja siihen voi osallistua kaikkialta Suomesta. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä aikuisen tules ja reumasairauksien yksilökuntoutus on?

Kuntoutus on yksilöllistä kuntoutusta, jossa tavoitteena on eheä, asiakkaan kuntoutustarpeeseen vastaava kokonaisuus. Asiakasta tuetaan konkreettisten ja yksilöllisten tavoitteiden saavuttamisessa, jotka terveydenhuollossa on asetettu yhdessä asiakkaan ja hänen läheisensä kanssa. Yhteistyössä asetetut tavoitteet ottavat huomioon kuntoutujan yksilöllisen elämäntilanteen, voimavarat, elinympäristön ja ajankohtaiset tarpeet sekä elämän muutosvaiheet.

Kuntoutus toteutetaan vuoden sisällä sisältäen ennakkoyhteydenoton, kotikäynnit tai verkostoneuvottelun, kuntoutusjakson sekä mahdolliset väli- ja seurantayhteydenotot.

Kuntoutuksesta asiakas saa:

  • Keinoja arjessa toimimiseen
  • Fyysistä ja sosiaalista aktivointia
  • Psykososiaalista ohjausta ja neuvontaa
  • Kognitiivisten toimintojen harjoittamista
  • Osallisuuden lisäämistä arjessa
  • Tietoa ja ohjausta terveyteen liittyvissä asioissa
  • Keinoja opintoihin ja työelämään

Kenelle aikuisen tules ja reumasairauksien yksilökuntoutus on tarkoitettu?

Kuntoutus on suunnattu asiakkaille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön sairaus tai vamma tai reumasairaus ja heillä on tehostetun yksilökuntoutuksen tarve. Kuntoutujalla voi olla lisäksi myös muita sairauksia tai vammoja.

Asiakkaan läheinen voi osallistua kuntoutukseen osittaisesti hahmottaakseen asiakkaan kokonaistilanteen, tuen tarpeen ja kyetäkseen edistämään asiakkaan kuntoutumista.

Kuntoutusjakso kylpylähotellissa

Kuntoutus toteutetaan vuoden aikana sisältäen 9-18 arkipäivää kestävän kuntoutusjakson. Perustellusta syystä Kela voi myöntää enintään 24 arkipäivää kestävän kuntoutusjakson asiakkaan tarpeen mukaan. Kuntoutusjakso järjestetään Turussa kylpylähotelli Turun Caribiassa majoituksella tai ilman majoitusta asiakkaan valinnan mukaisesti. Myös ruokailut kuuluvat kuntoutukseen kurssin ajalle. Kuntoutus toteutetaan yhdessä tai useammassa jaksossa.

Kun asiakas on saanut Kelalta hyväksytyn päätöksen osallistua kuntoutukseen, Coronaria on asiakkaaseen yhteydessä ja kuntoutuksen yksityiskohdista sovitaan tarkemmin.

Missä ja milloin aikuisen tules ja reumasairauksien yksilökuntoutusta järjestetään?

Kuntoutusjakso toteutetaan Turussa kylpylähotelli Turun Caribiassa ja kuntoutukseen voi osallistua kaikkialta Suomesta. Kuntoutuksen aloitusajankohta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Voit hakea myös suomenkieliseen tules- ja reumasairaiden yksilökuntoutukseen, joka toteutetaan Hyvinkäällä, Nokialla, Turussa ja Oulussa. Lue lisää yksilökuntoutuksesta täältä

Kurssien asiantuntijat

Kuntoutuksen sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita, kuten psykologi. Perhe saa omaohjaajan kuntoutuksessa ja tarpeen mukaista avustusta.


Miten kuntoutukseen haetaan?

1. Hakeakseen kuntoutukseen asiakas tarvitsee lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen.
2. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä tai työterveyslääkäriltä.

3. Kuntoutukseen haetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU 104. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeen täyttöohje täältä.

ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi


Aikuisen tules- ja reumasairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus (SV)

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.