Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Sopeutumisvalmennus aikuisille, joilla MS-tauti (SV)

Ruotsinkielinen kurssi

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle MS-tautia sairastavalle aikuiselle. Kurssi järjestetään ruotsinkielisenä rentouttavassa hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä. Kurssilla pääset rentoutumaan ja keskittymään hyvinvointiisi täysipainoisesti. Kelan palveluna kuntoutus on sinulle maksuton.

Mitä MS-tautia sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennus on? 

MS-tautia sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssilla saat rentouttavan irtioton arjesta hotelli- ja kylpyläympäristössä luonnon äärellä ja tärkeää vertaistukea muilta kurssilaisilta. Sopeutumisvalmennus on suunnitelmallista kuntoutustoimintaa, jossa tuetaan asiakkaan sopeutumista diagnoosin kanssa elämiseen ja etsitään keinoja mielekkään arjen rakentamiseen.

Kurssille osallistuu enintään 10 asiakasta ja 10 läheistä. Osallistumisen kurssille kustantaa Kela, joten se on asiakkaalle täysin maksutonta. Kuntoutuspäivän jälkeen voit nauttia upeista puitteista ja lähteä vaikka iltakävelylle ihailemaan luontoa tai rentoutua kylpylässä.

Kurssilta asiakas saa

  • Voimavaroja arkeen
  • Irtiottoa upeissa puitteissa luonnon äärellä
  • Vahvistusta elämänhallintaan
  • Tärkeää vertaistukea
  • Ajankohtaista tietoa sairaudesta
  • Tukea sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen
  • Apua ja keinoja mahdollisten käytännön ongelmien selvittämiseen

Kenelle MS-tautia sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu? 

Kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille, joilla on asianmukaisesti diagnosoitu MS-tauti. Lisäksi sinulla tulee olla riittävästi itsenäistä toimintakykyä, jotta pystyt liikkumaan palveluntuottajan tiloissa ilman jatkuvaa avustamista ja osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen.

Kurssikokonaisuus

Kurssi sisältää 5 vuorokauden kuntoutusjakson hotelli- ja kylpyläympäristössä, johon sisältyy majoitus ja ruokailut. Voit halutessasi yöpyä myös kotonasi ja käydä kuntoutuksessa vain päivisin. Läheinen aikuinen voi osallistua kuntoutukseen kanssasi 2 vuorokauden ajan kurssin lopussa.

Kuntoutukseen sisältyy myös ennakko- ja seurantayhteydenotot kurssin alussa ja lopussa sekä monipuolisesti eri asiantuntijoiden ohjaamia teemaryhmiä.

Missä ja milloin kursseja järjestetään?

Järjestämme kursseja Turussa kylpylähotelli Holiday Club Caribiassa. Kursseillemme voi tulla kaikkialta Suomesta.

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Kirjoita Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-kentästä "MS-tauti". 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Miten kurssille haetaan?

1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
3. Kurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132 tai Kelan vaativan kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104, jonka liitteeksi lääkärin B-lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".

4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta.

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä psykologi tai neuropsykologi.


Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi


Kaikki Turun kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy, Holiday Club Caribia

Kurssit järjestetään Turussa kylpylähotelli Holiday Club Caribiassa, katso lisää täältä


MS-tautia sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi (SV)

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.