Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
keski-ikäinen nainen lähikuvassa ja hortensia etualalla

Oras-kurssi - tukea työuupumukseen

Tukea työssä jaksamiseen ja uupumukseen

Oras-kurssi on suunnattu ennen kaikkea työuupuneelle, jonka työkyky on vaarassa psyykkisten uupumusoireiden sekä muiden mielenterveysoireilujen, kuten unettomuuden tai lievän masennuksen vuoksi. Kuntoutus on Kelan kustantama ja osallistujalle maksutonta.

Mitä Oras-kurssi oikein on?

Oras-kurssilta saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi sekä konkreettisia ohjeita ja keinoja työssä ja arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Tavoitteena on, että opit tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja voimavarojasi ja pystyt hyödyntämään niintä monipuolisesti elinympäristössäsi.

Oras-kurssi toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja se sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja eri asiantuntijoiden kanssa.

Oras-kurssi kestää yhteensä 15 vuorokautta ja se toteutetaan kolmessa (3) jaksossa. Kurssi sisältää majoituksen ja ruokailut, mutta voit halutessasi yöpyä myös kotonasi ja käydä kuntoutuksessa päivittäin kotoa käsin. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela, joten se on osallistujalle maksutonta. 

kenelle Oras-kurssi sopii?

Oras-kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille työuupuneille, joiden työkyky on vaarassa psyykkisten uupumusoireiden sekä muiden mielenterveysoireilujen, kuten unettomuuden tai lievän masennuksen vuoksi.

Kurssilla tarkastellaan oman hyvinvoinnin vahvistamisen lisäksi työn tapahtumia, niin voimavaroja kuin kuormittavuutta, sekä keinoja vaikuttaa niihin.

Missä ja milloin Oras-kursseja järjestetään?

Järjestämme kursseja Turun kylpylähotelli Caribiassa ja Kempeleen Zemppi-Keskuksessa. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta. Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta.

Kirjoita Kelan kurssihaun Sanahaku-kenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-hakukenttään "Mielenterveyden häiriöt".  

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Miten Oras-kursseille haetaan?

  1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
  2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
  3. Kurssille haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria".
  4. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeen täyttöohje täältä

Kurssien asiantuntijat 

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu erikoislääkäri, psykoterapeutti tai sairaanhoitaja, psykologi, fysioterapeutti sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita.


Ota yhteyttä, niin autan eteenpäin:


Kempeleen kurssien aikataulut ja kurssit löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Kurssit järjestetään Kempeleen Zemppi-Keskuksessa, katso lisää täältä

Turun kurssien aikataulut ja kurssit löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku

Kurssit järjestetään Turussa kylpylähotelli Caribiassa, katso lisää täältä


Kysy kurssista

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.