Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
tyttö uima-altaalla uimarenkaan kanssa.

Sopeutumisvalmennus lapsille, joilla epilepsia

Kelan maksuton perhekurssi

Järjestämme sopeutumisvalmennuskursseja epilepsiaa sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Kurssit järjestetään rentouttavissa hotelli- ja kylpyläympäristöissä. Kursseille voit osallistua kaikkialta Suomesta. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä epilepsiaa sairastavan lapsen sopeutumisvalmennus on?

Epilepsiaa sairastavan lapsen sopeutumisvalmennus on ryhmässä tapahtuvaa kuntoutusta, jossa mahdollistetaan lapsen ja hänen perheensä kokemuksen jakaminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuksessa määritellään yhdessä tavoitteita, jotka ovat lapsiasiakkaalle ja hänen perheelleen realistisia ja merkityksellisiä.

Kurssit järjestetään erikseen vaikea-asteista epilepsiaa sairastaville lapsille sekä hyvässä hoitotasapainossa oleville lapsille. Keskustele lääkärisi tai hoitavan tahon kanssa kumpaan sinun kannattaisi osallistua.

Lapsen perhe osallistuu sopeutumisvalmennukseen kokoaikaisesti yhdessä lapsiasiakkaan kanssa. Lähtökohtaisesti perheestä voi osallistua kurssille 1-2 aikuista sekä 1-2 sisarusta.

Kurssilta asiakasperhe saa:

 • tukea ja ohjausta elämäntilanteeseen
 • tietoa ja konkreettisia keinoja arkeen
 • voimavaroja ja valmiuksia arkeen ja sosiaalisiin suhteisiin
 • vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta
 • rentouttavat puitteet kurssin ja vapaa-ajan viettoon

Kenelle epilepsiaa sairastavan lapsen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu?

Epilepsiaa sairastavan lapsen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu alle kouluikäiselle, koulunsa aloittavalle, ala- tai yläkouluikäiselle lapselle ja hänen perheelleen. Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla lapsella on asianmukaisesti diagnosoitu epilepsia.

Lisäksi:

 • lapsella on kuntoutuksellisen tuen ja ohjauksen tarve.
 • lapsi tarvitsee tukea arjen ympäristöissä, kuten päiväkodissa, koulussa tai kotona.
 • terveydenhuolto on arvioinut, että asiakasperhe tarvitsee tilanteessaan sopeutumisvalmennusta ja asiakasperhe hyötyy siitä.
 • lapsiasiakkaan toimintakyky on arvioitu riittäväksi, jotta hän voi osallistua sopeutumisvalmennukseen täysipainoisesti.

Mitä kurssikokonaisuus sisältää?

Kurssikokonaisuus sisältää 5 vuorokautta kestävän kuntoutusjakson ja majoituksen, joka järjestetään mukavissa puitteissa kylpylähotellissa. Kurssilla majoitutaan hotellissa, mutta asiakasperheellä on mahdollisuus osallistua kuntoutukseen myös ilman majoitusta. Myös ruokailut kuuluvat kuntoutukseen kurssin ajalle.

Kuntoutusjakson lisäksi kurssi sisältää ennakko- ja seurantayhteydenotot. Kun olet saanut Kelalta hyväksytyn päätöksen osallistua kurssille, olemme Coronarialta yhteydessä sinuun.


Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä, niin autamme eteenpäin


Asiakkaidemme kokemuksia kuntoutuksesta:

"Kuntoutusjakso oli erittäin monipuolinen ja asiasisältö todella kattava. Viikko oli koko perheen mielestä onnistunut. Ammattimaista toimintaa."

"Perheemme otettiin lämpimästi vastaan ja meillä kaikilla oli super kiva ja informatiivinen viikko! Lähtisimme koska vaan uudestaan!"

"Oli mukava päästä keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden perheiden kanssa arjen haasteista."

"Erittäin antoisa kuntoutusviikko. Moniammatillisuudelle iso plussa, saimme paljon uutta tietoa ja positiivista tsemppiä."

Kysyimme asiakkailtamme kuinka tyytyväisiä he ovat kokonaisuutena kuntoutuksiimme ja kuinka todennäköisesti he suosittelisivat niitä muille (NPS). Palautteet kerätty 01/2023-05/2024.


Missä ja milloin kursseja järjestetään? 

Järjestämme kursseja rentouttavissa hotelli- ja kylpyläympäristöissä Kuusamon Tropiikissa, Kuopion Rauhalahdessa ja Hyvinkään Sveitsissä. Kursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta.

Milloin kursseja järjestetään?

Kurssit alkavat pitkin vuotta. Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Valitse Sanahaku-hakukenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus -hakukenttään "Epilepsia".

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa erikoislääkäri, psykologi, sairaanhoitaja, sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita. Perhe saa omaohjaajan kurssille sekä tarpeen mukaista avustusta.

Miten sopeutumisvalmennuskurssille haetaan?

 1. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon, jossa kuntoutustarve on todettu.
 2. Lausunnon saat esimerkiksi terveydenhuollosta, kouluterveydenhuollosta tai hoitavalta lääkäriltä.
 3. Kurssille haetaan Kelan kautta kuntoutushakemuslomakkeella, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria" ja valitsemasi kuntoutuspaikkakunta.
 4. Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta tai vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta.
 5. Harkinnanvaraiseen kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU132 ja vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen lomakkeella KU 104. Mikäli et tiedä kumpaa kautta hakea, voit hakea kuntoutukseen KU132-lomakkeella ja Kela ohjaa hakemuksen oikeaan paikkaan.
 6. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA

Voit myös lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelun (https://www.kela.fi/asiointi) Viestit-toiminnon kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205. Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. Katso Kelan lomakkeiden täyttöohjeet täältä: KU132 / KU104

Ota yhteyttä

Valtakunnallinen puhelinnumero
p. 010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Katri Ojala

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy
Kuntoutus majoituksella (Helsinki, Hyvinkää, Nokia, Turku)

Hanna Määttä

Palvelujohtaja
Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy / Sote, Posio
Kuntoutus majoituksella (Kempele, Kuopio, Kuusamo)

Kuopion kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Contextia Oy/Kylpylähotelli Rauhalahti

Kurssit järjestetään Kuopiossa kylpylähotelli Rauhalahdessa, katso lisää täältä

Kuusamon kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Terameri Oy/Kuusamon Tropiikki

Kurssit järjestetään Kuusamossa kylpylähotelli Tropiikissa, katso lisää täältä

Hyvinkään kurssit ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Contextia Oy/Hyvinkää

Kurssit järjestetään Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä, katso lisää täältä


Epilepsiaa sairastavan lapsen sopeutumisvalmennuskurssi

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.