Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Lääkärin ohjeet – Näin ohjaat lapsen ääreishermo- tai lihassairauksien sopeutumisvalmennukseen

Tässä avuksesi ohjeet ääreishermo- tai lihassairautta sairastavan lapsen ja hänen perheensä ohjaamiseksi sopeutumisvalmennukseen.  

Ääreishermo- tai lihassairautta sairastavanlapsen sopeutumisvalmennukseen voit ohjata 1-12 vuotiaan lapsen, jolla on asianmukaisesti diagnosoitu ääreishermo- tai lihassairaus.

Lisäksi:

  • lapsella on kuntoutuksellisen tuen ja ohjauksen tarve
  • lapsi tarvitsee tukea arjen ympäristöissä, kuten päiväkodissa, koulussa tai kotona.
  • terveydenhuolto on arvioinut, että asiakasperhe tarvitsee tilanteessaan sopeutumisvalmennusta ja asiakasperhe hyötyy siitä.
  • lapsiasiakkaan toimintakyky on arvioitu riittäväksi, jotta hän voi osallistua sopeutumisvalmennukseen täysipainoisesti.

Lääkärin B-lausunto Kelan hakemusta varten

Lapsi tai nuori perheineen voi hakea Kelan kustantamaan kuntoutukseen, kun kuntoutustarpeesta on kirjoitettu lääkärin B-lausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta ilmenee sairaus, suositeltu kuntoutus ja sen tavoitteet. Kelan ohjeet B-lausunnon kirjoittamiseen löydät täältä.

Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132 tai vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104, jonka liitteeksi lääkärin B-lausunto tulee laittaa.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä