Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Usein kysyttyjä kysymyksiä TULES-avokurssista

Kuka korvaa tulonmenetykset, jos kurssini siirtyy tai peruuntuu?

Valitettavasti ei kukaan. Kela ilmoittaa omilla sivuillaankin, että kurssiaikatauluihin voi tulla muutoksia tai peruuntumisia mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Kurssin käynnistymisestä päätetään kuukausi ennen aloitusajankohtaa ja tällöin myös peruuntumisesta ja aikataulumuutoksesta ilmoitetaan asiakkaille. Joskus valitettavasti kurssille osallistumisen peruutuksia tulee viime tipassa asiakkaan ja / tai Kelan toimesta siten, että osallistujamäärä jää todella pieneksi ja tällöin palveluntuottajasta johtumattomista syistä kurssin peruuntumisen ilmoitus voi tulla lyhyellä varoitusajalla.

Koska minuun ollaan yhteydessä?

Kurssin käynnistymisestä päätetään kuukausi ennen kurssin aloitusajankohtaa. Mikäli kurssi alkaa, toimitetaan tällöin ennakkomateriaalit sähköpostitse tai perinteisellä postilla mikäli ei käytössä sähköpostia. Kurssista vastaava fysioterapeutti on puhelimitse yhteydessä noin 2 viikkoa ennen kurssin aloitusta ja kertoo tarkemmat aikataulut päiville yms.

Kuka on minuun yhteydessä?

Kurssista vastaava fysioterapeutti on henkilökohtaisesti yhteydessä puhelimitse asiakkaaseen.

Kauanko hakemuksien käsittelyssä Kelassa yleensä menee?

Yleensä hakemuksien käsittelyssä kestää noin 4-8 viikkoa, joskus jopa pidempään ja joskus päätös saattaa tulla nopeammin. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut"). Myös Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta voi suoraan tiedustella käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa, puh. 020 692 205.

Mikäli kurssi jonne haluat osallistua alkaa pian, kannattaa olla Kelaan yhteydessä ja kysyä käsittelyn aikataulusta.

Saanko palkkaa kuntoutuksen ajalta?

Tämä on oman työnantajan kanssa sovittava asia.

Kurssipäiviltä saa Kelan maksamaa kuntoutusrahaa 9/10 päivästä. Mikäli työnantaja maksaa päiviltä palkan, saa työnantaja kuntoutusrahan. Mikäli päivät ovat palkattomia, saa kuntoutuja itselleen tuon kuntoutusrahan. Muissa korvauksiin liittyvissä kysymyksissä sinua ohjeistaa Kela.

Olen eläkkeellä, voinko hakea kurssille?

Kurssit ovat tarkoitettuja työelämässä oleville tai opintojaan suorittaville 16-67-vuotiaille henkilöille.

Oulussa ja Espoossa on yksi kurssi / vuosi, joka on tarkoitettu 16-67-vuotiaille, eläkkeellä oleville henkilöille. Tämän kurssin aikataulutiedot löydät Kelan kuntoutuskurssijärjestelmästä.