Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
fysioterapeutti-tutkii-asiakkaan-jalkaa

Alaraajafysioterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Alaraajafysioterapia on alaraajojen ja jalkaterien toimintahäiriöiden tutkimista, kuntouttamista ja korjaamista. Alaraajafysioterapiaan voi hakeutua jo olemassa olevien alaraaja- tai selkäoireiden vuoksi tai ennaltaehkäisevässä mielessä.

Toimintahäiriöt voivat olla seurausta synnynnäisistä rakenteellisista tekijöistä tai tapaturmista, lihasheikkoudesta tai jalkineista. Poikkeava rasitus, ylipaino ja raskaus voivat myös aiheuttaa vaivoja ja oireita esimerkiksi jalkaterään, nilkkaan, sääreen, polveen, lonkkaan. Oireet voivat heijastua selkään asti.

Oireita jalkaterästä alaselkään

Jos alaraajan toiminnassa ja sen liikeketjussa on häiriöitä, ne voivat aiheuttaa oireita jalkaterään, nilkkaan, sääreen, polveen, lonkkaan ja aina alaselkään asti. Ongelmana voivat olla mm. vaivaisenluu, Mortonin neurooma, Morton, plantaarifaskiitti, säären lihasaitio-oireyhtymä, kondromalasia, lonkan bursiitti, SI-nivelen ongelmat.

Alaraajojen toiminnan arviointi kuuluu olennaisena osana fysioterapiaan muissakin oirekuvissa, esimerkiksi selkävaivojen yhteydessä.

Alaraajafysioterapian terapeuttiset menetelmät

Terapeuttisina menetelminä käytetään

  • vahvistavia harjoitteita
  • mobilisointia
  • manuaalista käsittelyä
  • teippauksia
  • venyttelyä
  • kävelyn ohjaamista

Tarvittaessa teemme yksilöllisiä Footcare ® tukipohjallisia.

fysioterapeutti-tutkii-mies-asiakaan-jalkaa

Varaa aika alaraajatutkimukseen

Alaraajafysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. 

Alaraajatutkimuksia toteutetaan jo yli 20 paikkakunnalla, tutustu tutkimukseen ja varaa aika.

Varaa aika alaraajatutkimukseen

Footcare® yksilöllinen erikoispohjallinen

FootCare® -pohjallinen on Suomessa kehitetty ja tuotettu, yksilöllinen ja hoitava erikoispohjallinen. Valmistamme ne yksilöllisesti asiakkaan mittojen ja tarpeiden mukaan jalkavaivojen ennaltaehkäisyyn ja niiden poistamiseen. FootCare®-menetelmä hyödyntää Suomessa ainoana viimeisimmän teknologian mukaisia 3D-fotoskannereita. Käytössä ovat jalka- ja fysioterapeuttien viimeisimmät tutkimustulokset ja uusin digitaalinen teknologia.
 

Lue lisää