Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Naisterapeutti ja iäkäs naisasiakas hymyilevät toisilleen

Fysioterapiaa kotiin

Fysioterapeuttimme tulevat luoksesi. Kotiympäristössä toteutettavalla fysioterapialla saadaan liikkumista ja omatoimista suoriutumista tukeva harjoittelu liitettyä sujuvasti arkiaskareisiin ja tuttuun elinympäristöön.

Fysioterapiaa voidaan toteuttaa asiakkaan kodin lisäksi myös kodin lähiympäristössä, sairaalassa tai palvelukodissa. Kuntoutumista edistävässä harjoittelussa voidaan tehdä konkreettisia arjen toimia ja näiden tekemistä tukevia fysioterapeuttisia harjoituksia.

Arjen askareisiin linkitetyt harjoitukset ovat hyvä motivaattori harjoitteluun. Toiminnan helpottuminen on myös suora viite harjoittelun tuloksellisuudesta. Fysioterapiamme on asiakaslähtöistä, vaikuttavaa ja yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan perustuvaa.

fysioterapeutti ikääntyvän kotiin

Kotikäyntipalvelu sopii hyvin ikääntyville, joilla on fysioterapeuttisen kuntoutuksen tarve. Meiltä saat ohjausta myös ravitsemukseen ja apuvälineisiin liittyvissä asioissa.

Fysioterapia on vaikuttavaa

Toimintamme tavoitteena on mahdollistaa ikääntyvien mahdollisimman hyvä elämänlaatu, aktiivinen rooli ja sujuva arki omassa tutussa ympäristössä.

 • Lisää lihasvoimaa
 • Liikkuvuuden ja notkeuden lisääntyminen
 • Liikunnan suunnittelu yksilöllisesti kuntoutujan lähtökohdat huomioiden
 • Luuston ja nivelten hyvinvointi
 • Kivunlievitys
 • Vaikuttaa myönteisesti muistin säilymiseen ja hidastaa muistin heikkenemistä
 • Tasapainon kehittyminen
 • Parempi aineenvaihdunta
 • Omavoimaisuuden tukeminen - minä pystyn ja pärjään
 • Virkistäytyminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen
 • Kuntoutuminen sairaalajakson jälkeen

fysioterapia ylläpitää, edistää ja ennaltaehkäisee

Liikkeelle alkukartoituksesta

Fysioterapiajakson alussa fysioterapeutti tekee alkukartoituksen, joka sisältää liikkumis- ja toimintakyvyn kokonaisvaltaisen kartoittamisen haastattelemalla ja havainnoimalla sekä fysioterapeuttisia arviointimenetelmiä hyödyntäen.

Tavoitteet ja menetelmät

Alkukartoituksen pohjalta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa terapiajakson tavoitteet ja käytettävät terapeuttiset menetelmät. Kuntoutuksen vaikuttavuutta seurataan yhdessä sovituilla mittareilla kuntoutusjakson aikana.

Oman aktiivisuuden tärkeys

Asiakkaan oma aktiivisuus kuntoutusprosessissa on kuntoutumisen kannalta erittäin tärkeää. Fysioterapeuttimme ohjaavat asiakkaalle itsenäisesti toteutettavia harjoituksia ja tukevat asiakasta ja hänen lähiyhteisöään toimimaan kuntoutumista edistävällä tavalla arjessa.

Naisterapeutti antaa Coronarian käyntikortin seniorinaiselle.

Miten tilaan fysioterapeutin kotiin?

Ikääntyvien fysioterapian asiantuntijalle saat ajan nopeasti. Voit tilata myös kotikäynnin sarjakortin esimerkiksi verkkokaupastamme, jolloin saat 5€ alennuksen toimistomaksusta. Vaihtoehtoisesti voit varata ajan soittamalla valtakunnalliseen asiakaspalveluumme p. 010 525 8801.

Palvelupäällikkömme on sinuun tämän jälkeen yhteydessä ja voitte sopia ensimmäisen käyntiajan. Fysioterapeuttimme tulee luoksesi.

Olemme myös Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja. Voit tulla meille itsemaksavana asiakkaana, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella.

Kotikäynnin sarjakortit verkkokaupassamme