Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

OMT-fysioterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, jossa keskiössä on asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ja toimintahäiriöiden fysioterapia.

Kuntoutujan fysioterapia käynnistyy kattavalla haastattelulla ja tutkimuksella, jotta oireistoon vaikuttavat tekijät voidaan huomioida hoidossa ja asiakkaan omatoimisia harjoituksia suunnitellessa. OMT-terapeutit ovat käyneet pitkän erikoistumiskoulutuksen fysioterapian peruskoulutuksen lisäksi ja erikoistuneet tuki- ja liikuntaelimistön tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn sekä monipuoliseen fysioterapiaan.

OMT-fysioterapiassa menetelminä käytetään asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopivia ja tieteelliseen näyttöön perustuvia menetelmiä. Usein käytettyjä menetelmiä ovat erilaiset manuaaliset tekniikat esim. rangan mobilisaatio ja manipulaatio, pehmytkudoskäsittelyt, erilaiset kivunhoidon menetelmät sekä aktiiviset terapeuttiset harjoitukset. Fysioterapiajakson edetessä asiakasta ohjataan ja tuetaan aktiiviseen omatoimiseen harjoitteluun, jolla pyritään oireiden hoitoon sekä uusiutumisen ennaltaehkäisyyn.


Kenelle OMT-fysioterapiaa

OMT-fysioterapia sopii sinulle, jos sinulla on esim.

  • Kipuoireita esim. niska-hartiaseudulla, alaselässä, rintarangassa ja ylä- ja alaraajoissa
  • Liikerajoituksia
  • Lihaskireyttä
  • Uusiutuvia tuki- ja liikuntaelimistön oireita
  • Iskias-oireita
  • Arjessa toistuvia yksipuolisesti kuormittavia tekijöitä esim. istumatyö, fyysisesti kuormittava työ
  • Huimausta tai päänsärkyä
  • Mikä tahansa muu epäselvä tuki- ja liikuntaelimistön oireisto, josta selviytymiseen tarvitset asiantuntevaa apua

Miten OMT-fysioterapiaan pääsee?

OMT-fysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Varaa aika fysioterapeutille