Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Naisfysioterapeutti ohjaa miesasiakkaan liikettä kuntosalilla.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, lihaksista ja jänteistä. TULES-fysioterapiassa pääpaino on eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnassa.

Fysioterapiaan kuuluu toimintarajoitteiden fysioterapeuttinen tutkiminen, manuaalinen terapia sekä neuvonta ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun. Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia kuuluvat TULES-fysioterapiaan.

Yli miljoona suomalaista

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamat kiputilat ja toimintakyvyn haitat ovat yleinen syy hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä. Oireet voivat alkaa tapaturmaisesti tai kehittyä vähitellen virheellisen kuormituksen seurauksena.

Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten sairaus. Oireita on tyypillisimmin niska- ja hartiaseudussa, lanneselässä sekä nivelrikosta aiheutuen eri nivelissä.

Useiden TULE-sairauksien syntyyn ja etenemiseen voi vaikuttaa kiinnittämällä huomioita elintapoihin ja vähentämällä riskitekijöitä.

Omatoimisen harjoittelun merkitys

Fysioterapeuttiemme antama ohjaus omatoimiseen harjoitteluun on merkityksellinen osa tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaa.


tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiapalveluitamme

Toimintakyvyn asettaminen tavoitteiden ykköseksi

Lue asiantuntijamme Vesa Lehtolan artikkeli pitkäaikaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntouttamisesta ja miten parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen päästään.

Lue artikkeli

Fysioterapeutti käyttää jumppapalloa nuorelle miesasiakkaalle urheilufysioterapiassa.

Miten tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaan pääsee

Tuki- ja liikuntaelinsairauksiin erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Varaa aika fysioterapeutille

Verve Terapian tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia on siirtynyt Coronariaan

Verve* on nyt osa Coronariaa.

*= Ammatillinen kuntoutus, fysio-, toiminta- ja puheterapiapalvelut sekä työelämäpalvelut.