Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Naisfysioterapeutti ohjaa miesasiakkaan liikettä kuntosalilla.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, lihaksista ja jänteistä. TULES-fysioterapiassa pääpaino on eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnassa.

Fysioterapiaan kuuluu toimintarajoitteiden fysioterapeuttinen tutkiminen, manuaalinen terapia sekä neuvonta ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun. Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia kuuluvat TULES-fysioterapiaan.

Yli miljoona suomalaista

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamat kiputilat ja toimintakyvyn haitat ovat yleinen syy hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä. Oireet voivat alkaa tapaturmaisesti tai kehittyä vähitellen virheellisen kuormituksen seurauksena.

Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten sairaus. Oireita on tyypillisimmin niska- ja hartiaseudussa, lanneselässä sekä nivelrikosta aiheutuen eri nivelissä.

Useiden TULE-sairauksien syntyyn ja etenemiseen voi vaikuttaa kiinnittämällä huomioita elintapoihin ja vähentämällä riskitekijöitä.

Omatoimisen harjoittelun merkitys

Fysioterapeuttiemme antama ohjaus omatoimiseen harjoitteluun on merkityksellinen osa tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaa.


tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiapalveluitamme

Fysioterapeutti käyttää jumppapalloa nuorelle miesasiakkaalle urheilufysioterapiassa.

Miten tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaan pääsee

Tuki- ja liikuntaelinsairauksiin erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Varaa aika fysioterapeutille