Uniapnean diagnosointi perustuu unenaikaiseen tutkimukseen.

Uniapnean diagnosointi

Uniapnean diagnosointi tehdään uniapneatutkimuksen perusteella. Yhden yön kestävässä tutkimuksessa rekisteröidään mm. hengitystä, kuorsausta, hengitysliikkeitä, sydämen sykettä ja veren happipitoisuutta. Tutkimuksesta voidaan päätellä hengityskatkosten määrä ja pituus sekä missä asennossa katkokset esiintyvät.

Unirekisteröinnin tulkitsee aina kokenut erikoislääkäri

Uniapneatutkimuksesta tallennetaan unirekisteröinti, jonka tulkitsee aina kokenut, uniapneaan perehtynyt erikoislääkäri. Tutkimustulokset ovat luotettavia ja tuloksista selviää myös uniapnean vakavuusaste.

Uniapnean diagnosointi tehdään uniapneatutkimuksen perusteella.

Uniapneadiagnoosi voi yllättää

Uniapneadiagnoosi tulee monelle yllätyksenä. Nukahtaminen illalla tai muulloinkaan ei usein ole hoitamatonta uniapneaa sairastavalle ongelma ja tämä johtaa harhaluuloon siitä, että nukkuminen on hyvin hallussa. Tosiasiassa nopea nukahtaminen kertoo kuitenkin voimakkaasta univajeesta.

Hyvin tavallisia uniapnean merkkejä ovat kuorsaaminen ja hengityskatkokset. Taipumus heräillä öisin ja yölliset vessakäynnit voivat olla myös merkkejä uniapneasta. Eteisvärinän ja korkean verenpaineen taustalla saattaa olla hoitamaton uniapnea.


uniapneaTutkimukseen lääkärin kautta tai ilman lähetettä

Me Coronaria Uniklinikalla olemme uniapnean diagnosoinnin ja hoidon ammattilaisia. Uniapneatutkimuksen voi tilata verkkokaupastamme ilman lääkärin lähetettä tai vaihtoehtoisesti meille voi tulla lääkärin vastaanotolle, jossa yhdessä arvioidaan eri vaihtoehtoja. Asiantuntijamme auttavat, tukevat ja neuvovat koko matkan. Ajanvarauksessamme vastaa aina uneen perehtynyt hoitaja.


Miksi uniapnean diagnosointi on tärkeää? Katso video:

Videot edellyttävät evästeiden sallimista.
Muuta evästeasetuksia


Lisää luettavaa uniapneasta