Uniapneatutkimus tehdään kotona nukkuessa

Uniapnean diagnosointi

Uniapnean diagnosointi tehdään uniapneatutkimuksen perusteella. Yhden yön kestävässä tutkimuksessa rekisteröidään mm. hengitystä, kuorsausta, hengitysliikkeitä, sydämen sykettä ja veren happipitoisuutta. Tutkimuksesta voidaan päätellä hengityskatkosten määrä ja pituus sekä missä asennossa katkokset esiintyvät.

Tyypillisiä uniapnean oireita ovat väsymys, tehottoman tuntuinen tai katkonainen yö, yöllinen virtsaamisen tarve, kuorsaus sekä aamuinen päänsärky. Uniapneaa epäiltäessä kannattaa hakeutua tutkimuksiin.

Läheistään kannattaa myös kannustaa tutkimuksiin, sillä usein uniapneaa sairastava ei itse tiedosta kuorsaamistaan ja hengityskatkoksiaan. Tutkimus on yksinkertainen ja nopea suorittaa, eikä itse tutkimusta kannata pelätä tai jännittää. Monelle tulee tutkimuksen jälkeen helpottunut olo, olipa saanut uniapneadiagnoosin tai ei.

UniapneaDiagnoosi rekisteröinnin perusteella

Rekisteröintiä varten tutkittava saa laitteen mukaan kotiinsa.

Uniapnearekisteröinnin tulkitsee aina kokenut, uniapneaan perehtynyt erikoislääkäri. Tutkimustulokset ovat luotettavia ja tuloksista selviää myös uniapnean vakavuusaste. Jos tuloksista löytyy uniapnea, valitaan soveltuvin ja paras hoito.

uniapneaTutkimukseen lääkärin kauta tai ilman lähetettä

Me Coronaria Uniklinikalla olemme uniapnean diagnosoinnin ja hoidon ammattilaisia. Uniapneatutkimuksen voi tilata verkkokaupastamme ilman lääkärin lähetettä tai vaihtoehtoisesti meille voi tulla lääkärin vastaanotolle, jossa yhdessä arvioidaan eri vaihtoehtoja. Asiantuntijamme auttavat, tukevat ja neuvovat koko matkan. Ajanvarauksessamme vastaa aina uneen perehtynyt hoitaja.


Lisää luettavaa uniapneasta