Artikkelit

90 sisältöä
Väsymykseen tottuu

Väsymykseen tottuu

Väsyneenä voi jaksaa pitkiä aikoja ja se hämää monet jatkuvaan alipalautumiseen. Elämä voikin olla tasapainoilua väsymyksen ja uupumuksen rajalla. Väsymykseen myös tottuu, jolloin jaksamisen todellinen tila hämärtyy itseltäkin.

Väsymys ei saa hallita elämää

Väsymys ei saa hallita elämää

Väsymys on tuttu tunne meille kaikille. Joskus väsymys jää kuitenkin päälle, eikä mene ohi kunnon yöunilla. Missä kulkee normaalin ja epänormaalin väsymyksen raja? Unilääkärimme Janne Kanervisto kertoo.

Unihäiriöt ja diabetes

Unihäiriöt ja diabetes

Huono nukkuminen ja aikuistyypin diabetes liittyvät hyvin usein toisiinsa. Uniapnean ja diabeteksen yhdistelmä lisää merkittävästi sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Myyttejä ja faktoja uniapneasta

Myyttejä ja faktoja uniapneasta

Uniapnea on kovin yleinen sairaus. Moni tietää uniapneasta jotain, mutta siitä liikkuu paljon virheellisiä käsityksiä. Unilääkärimme Janne Kanervisto avaa aihetta unilääkärin näkökulmasta ja listaa yleisimpiä myyttejä ja faktoja uniapneasta.

Vierekkäin nukkuminen

Vierekkäin nukkuminen

Yhdessä vai erikseen? Parhaimmillaan puolisosta erillään nukkuminen voi johtaa parantuneeseen unen laatuun, lisääntyneeseen unen määrään ja hyvinvointiin. Sitä kautta erikseen nukkuminen voi jopa tuoda uutta kipinää parisuhteeseen.

Uni ja laihdutus

Uni ja laihdutus

Miksi tekee mieli pizzaa, jos on valvonut myöhään? Miksi väsyneenä ei jaksa välittää terveellisestä ruokavaliosta? Tutustu unilääkärimme Janne Kanerviston tekstiin. On tutkittu juttu, että väsyneenä olemme nälkäisempiä kuin virkeänä. Painonhallinta kannattaa siis aloittaa unesta niin kuin moni muukin asia.

Uniapneatutkimuksesta hoitoon

Uniapneatutkimuksesta hoitoon

Matkan uniapneatutkimuksesta hoitoon ei tarvitse olla pitkä ja kuoppainen. Lue asiakastarinamme, miten Kaitsu selvisi tutkimuksesta ja hoidonaloituksesta ja minkälainen hänen tilanteensa on nyt.

CPAP-hoito ja sähkökatkos

CPAP-hoito ja sähkökatkos

Onko sähkökatkoksesta haittaa CPAP-hoidossa? Mitä tapahtuu, jos CPAP-laite lopettaa toimintansa keskellä yötä? Herääkö ihminen, jos CPAP-laite sammuu? Lue lisää.

Uniapneatutkimus nopeasti – Teron tarina

Uniapneatutkimus nopeasti – Teron tarina

Kun väsymys oli kova, ei Tero aikaillut. Lähetteettömän uniapneatutkimuksen hän haki heti, kun oli päättänyt tutkituttaa uniapnean ja CPAP-hoidon aloitus tapahtui vielä samana päivänä tutkimustulosten purkamisen jälkeen.

FAQ - usein kysyttyjä kysymyksiä

FAQ - usein kysyttyjä kysymyksiä

FAQ

Tästä artikkelista löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aihepiireittäin. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan...