Uniapneatutkimus

Uniapnea on yleinen sairaus, jonka tutkiminen on helppoa.

Tervetuloa uniapneatutkimukseen Coronaria Uniklinikalle

Valitse sinulle parhaiten sopiva tapa

Voit varata ajan lääkärin vastaanotolle tai voit tilata tutkimuksen ilman lääkärin lähetettä verkkokaupastamme. Molemmat tutkimukset ovat luotettavia ja tutkimus suoritetaan nukkumalla yö kotona.

Lähetteetön uniapneatutkimus verkkokaupasta 229 €

Hinta sisältää kaiken erikoislääkärin lausunnosta ja hoitajan puhelusta postimaksuihin. Ei muita kuluja. Tutkimuslaitteen saat muutamassa päivässä. Tulokset tulevat kotiin postitse ja hoitajan soittamana noin viikossa. Siirry tilaamaan >

Uniapneatutkimus lääkärin lähetteellä

Lääkärin määräämä tutkimus suoritetaan eri laitteella ja tarvittaessa mukana on raajaliikeanturit tai EKG. Jos sinulla on jo lähete, varaa aika tutkimukseen suoraan.
Tutustu hintoihin >

Soita 020 741 9401!

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja autamme eteenpäin. Ajanvarauksessamme vastaa kokenut unihäiriöiden hoitoon perehtynyt hoitaja.

Uniapneaa epäiltäessä tehdään uniapneatutkimus eli yöpolygrafiatutkimus. Siinä selvitetään uniapneaa ja sen vakavuutta. Tutkimus tehdään omassa sängyssä nukkuessa. Tyypillisiä uniapnean oireita ovat väsymys, tehottoman tuntuinen tai katkonainen yö, yöllinen virtsaamisen tarve, kuorsaus sekä aamuinen päänsärky.

Uniapneaa epäiltäessä kannattaa hakeutua lääkärille ja tutkimuksiin. Läheistään kannattaa myös kannustaa tutkimuksiin, sillä usein uniapneaa sairastava ei itse tiedosta kuorsaamistaan ja hengityskatkoksiaan. Tutkimus on yksinkertainen ja nopea suorittaa, eikä itse tutkimusta kannata pelätä tai jännittää. Monelle tulee tutkimuksen jälkeen helpottunut olo, olipa saanut uniapneadiagnoosin tai ei.


Kaksi tapaa selvittää uniapnea

1. Uniapneatutkimus ilman lääkärin lähetettä verkkokaupastamme muutamassa päivässä

Jos haluat selvittää itse, sairastatko uniapneaa, voit tilata lähetteettömän uniapneatutkimuksen suoraan kotiisi. Tutkimus tehdään eri laitteella kuin lääkärin määräämä tutkimus ja tutkimuslaitteet asennetaan itse kotona. Tutkimuksesta selviää luotettavasti, sairastatko uniapneaa ja minkä asteisesta uniapneasta on kyse. Tutkimuksesta ei käy ilmi muuta. Tulokset saat unihoitajaltamme noin viikon kuluttua tutkimuksesta. Tutkimustulokset lausuu aina kokenut erikoislääkäri. Saat myös lausunnon itsellesi kotiin postitse.

Mikäli tuloksista löytyy uniapnea, varataan aika lääkärille jatkohoitosuunnitelmaa varten. Meillä CPAP-hoito voidaan aloittaa jopa samana päivänä.

2. Uniapneatutkimukseen lääkärin lähetteellä

Jos lääkärin vastaanotolla herää epäily uniapneasta, lääkäri tekee lähetteen uniapneatutkimukseen. Voit tulla meille tutkimukseen myös jonkun muun kuin Uniklinikan lääkärin lähetteellä. Varaa tällöin aika soittamalla.

Tutkimuslaitteet asennetaan klinikalla unihoitajan toimesta ja laitteessa on mukana raajaliikeanturit tai EKG lääkärin määräyksen mukaan. Tästä tutkimuksesta selviää myös mm. levottomat jalat -oireyhtymä. Tutkimuslaitteet palautetaan klinikallemme tutkimuksen jälkeen ja tuloksien kuulemista varten varataan aika lääkärin vastaanotolle.

Mikäli tuloksista löytyy uniapnea, voidaan CPAP-hoito aloittaa klinikallamme jopa samalla käynnillä.


Mitä Uniapneatutkimus eli yöpolygrafia mittaa?

Uniapneatutkimuksessa mitataan tutkittavan veren happipitoisuus, hengitysilman virtaus sekä hengitysliikkeet. Niistä nähdään, onko tutkittavalla hengityskatkoksia tai sellaisia hengityshäiriöitä, jotka aiheuttavat hapenpuutetta. Tutkimuksesta voidaan päätellä hengityskatkoksien määrä ja pituus. Tutkimuksessa selviää myös missä nukkumisasennossa katkokset esiintyvät ja miten tutkittava liikkuu unissaan.

Lääkärin määräämä uniapneatutkimustutkimus suoritetaan yöpolygrafialaitteella. Unihoitaja asentaa laitteen yllesi klinikalla. Tutkimuslaitteessa on mukana raajaliikeanturit tai tarvittaessa myös EKG lääkärin määräyksen mukaisesti.

Lähetteetön uniapneatutkimus suoritetaan eri yöpolygrafialaitteella ja laite asennetaan kotona itse ohjeiden mukaisesti. Tässä tutkimuksessa ei mitata EKG:tä eikä mukana ole raajaliikeantureita. Tästä tutkimuksesta ei käy ilmi esimerkiksi levottomat jalat -oireyhtymää.


Uniapneatutkimus tehdään aina kotona nukkuessa

Uniapneatutkimuksessa potilas nukkuu tutkimuslaitteet yllä yhden yön kotonaan. Laitteet rekisteröivät ja mittaavat mm. veren happipitoisuuden ja hengitysilman virtauksen. Tutkimuksessa selviää luotettavasti, onko kyseessä uniapnea ja minkä asteinen se on.

Uniapneatutkimuksella tehdään myös hoidonseurantamittauksia esimerkiksi uniapnea- tai levottomat jalat -oireyhtymää sairastavilla. Hoidonseurannalla selvitetään käytettävän hoidon tehokkuutta ja toimivuutta.

Uniapneatutkimuksella mitataan:

  • Hengitysilman virtaus
  • Veren happipitoisuus
  • Hengitysliikkeet
  • Nukkumisasento
  • Kuorsaus
  • EKG
  • Jalkojen liikkeet

Hinnat ja maksuvaihtoehdot

  • Lähetteetön uniapneatutkimus verkkokaupasta 229,00 €
  • Lääkärin vastaanotto 149,00 €
  • Yöpolygrafia 399,00€

Kaikki hinnat löydät tarkemmin hinnastostamme>

Maksuvälineenä käyvät pankkikortit ja yleisimmät luottokortit, sekä Coronaria-tili, jonka avulla voit maksaa haluamasi kokoisissa erissä ja valitsemallasi aikataululla.


Uniapneatutkimusta ei tarvitse jännittää

Uniapneatutkimus tehdään kotona. Hoitaja antaa tutkittavalle yksinkertaiset ja lyhyet ohjeet sekä tutkimuslaitteen. Illalla ennen nukkumaanmenoa rekisteröintilaite puetaan päälle ja nukutaan yö. Laite ei juurikaan haittaa nukkumista. Laite palautetaan seuraavana päivänä hoitajalle, joka toimittaa rekisteröinnin erikoislääkärin arvioitavaksi. Jos tuloksista löytyy uniapnea, valitaan soveltuvin ja paras hoito.

Jos epäilet uniapneaa, varaa aika lääkärimme vastaanotolle tai tilaa uniapneatutkimus puhelimitse tai verkkokaupastamme!


Lähetteetön uniapneatutkimus on helppo tapa selvittää, sairastaako uniapneaa.

Lähetteetön uniapneatutkimus

Tarjoamme vaihtoehdon uniapnean tutkimiselle ja palvelun ostamiselle suoraan kotiin ilman lääkärin lähetettä.

Tutkimuksesta ei käy ilmi muita unihäiriöitä, kuten levottomia jalkoja, mutta se antaa kuitenkin luotettavan tutkimustuloksen jatkotoimenpiteitä varten. Tutustu palveluumme!

Lähetteetön uniapneatutkimus >


Lisää luettavaa uniapneasta: