Uniapnean CPAP-hoito

CPAP-hoidon aloitus onnistuu myös vuokralaitteella

Onko sinulla todettu uniapnea? Odotatko vielä hoidon aloitusta? Tiesithän, että hoitosi voidaan aloittaa meillä jonottamatta. Vuokraamme CPAP-laitteita niin pitkäksi aikaa, kun on tarvis. Me autamme, olemme uniapnean ja CPAP-hoidon asiantuntija kaikkialla Suomessa.

Uniapneadiagnoosi voi säikäyttää, mutta ei syytä huoleen. On hyvä, että sairautesi löytyi. Uniapnea on hyvin hoidettavissa ja sairauden haitat ehkäistävissä. Meidän tavoitteenamme on, että CPAP-laitteesi ja maskisi ovat juuri sinulle sopivat. Ammattitaitoinen opastuksemme takaa, että osaat käyttää laitetta oikein ja saat hoidosta parhaan mahdollisen hyödyn.

Voit tulla meille CPAP-hoidon aloitukseen, jos sinulla on diagnosoitu uniapnea ja lääkärin suositus CPAP-hoitoon. Erillistä lähetettä meille et tarvitse, eikä hoidon aloitus meillä sulje mahdollisuutta julkisen terveydenhuollon palveluihin myöhemmin.


CPAP-hoidon aloitus Coronaria Uniklinkalla

1. Nopea hoitoonpääsy

Meille pääset hoidon aloitukseen nopeasti. Jos et löydä sopivaa aikaa verkkoajanvarauksesta, soita ajanvaraukseemme. CPAP-hoidon aloitusta ei kannata pitkittää.

2. Perusteellinen opastus

Meillä Coronaria Uniklinikalla CPAP-hoidon aloitukseen varataan aina tunti aikaa. Käynnillä tutustutaan laitteeseen ja perehdytään sen käyttöön.

3. Oikeat säädöt ja parhaiten istuvat maskit

Käynnin aikana tutustutaan eri maskivaihtoehtoihin ja valitaan itselle parhaiten sopiva maski. Samalla saat kuulla muista lisävarusteista ja tarvikkeista, jotka tekevät CPAP-hoidosta mukavamman. CPAP-laitteeseen tehdään aina henkilökohtaiset säädöt ja sovitaan etäseurannasta.

4. Aina henkilökohtaista palvelua ja neuvoja

Hoitajamme neuvoo, auttaa ja kannustaa. Me ymmärrämme, että asiakkaan oman motivaation lisäksi, hoitajamme on avainasemassa hoidon onnistumisen kannalta.


Mitä CPAP-hoidon aloitus maksaa?

Laitteen voi ostaa omaksi tai vuokrata ilman aikarajoitusta. Maski ja letkut tulee ostaa omaksi ja hinnat vaihtelevat maskimalleista riippuen. Hintoihin lisätään palvelumaksu 9 € ja kantamaksu 2,10 €.

CPAP-hoidon aloitus, vuosikontrollit, CPAP-laitteiden vuokrausHinta
CPAP-hoidon aloitus hoitajan kanssa 60 min169,00 €
CPAP-hoidon aloitus etänä hoitajan kanssa 60 min159,00 €*
CPAP-laitteen vuokraus (AirSense)25,00 € / vko
AirView-etäseuranta65,00 € / vuosi
CPAP-matkalaite (AirMini) vuokraus**50,00 € / vko
Maskien hinnat vaihtelevat maskimallista125 - 199,00 €
Lämpöletkujen hinnat vaihtelevat laite- ja maskimallista riippuen
50 - 170,00 €
CPAP-hoidon vuosikontrolli, hoitajan vastaanotto 30 min70,00 €
CPAP-laitteen toimitus kotiin12,90 €

Hoitoasi varten tarvitset henkilökohtaisen ohjauksen joko lähi- tai etävastaanotolla. Lisäksi tarvitset laitteen, maskin ja letkun sekä etäseurannan valintasi mukaan. Voit ostaa laitteen omaksesi tai vuokrata sen niin pitkäksi aikaa kuin on tarvis. Hintoihin lisätään palvelumaksu 25,00 € ja 2,90 € kantamaksu.
*CPAP-hoidon aloitus etänä -palveluumme ei lisätä palvelumaksua.

Matti tulee Coronaria Uniklinikalle CPAP-hoidon aloitukseen. CPAP-hoidon aloitus hoitajan kanssa kestää 60 minuuttia.

Käyntimaksu on 169 euroa + palvelumaksu 25 euroa ja kantamaksu 2,90 euroa. Yhteensä hoidonaloitus on 196,90 euroa.

Matti ottaa väliaikaisesti käyttöön vuokralaitteen, koska hän on hoitojonossa julkiselle puolelle, josta saa aikanaan oman laitteen. Vuokralaitteeseen tulee myös etäseuranta, joka maksaa 65 €/v. Etäseuranta tuo turvaa ja varmuutta, että laite toimii ja hoito tehoaa.

Vuokralaitteen hinnaksi tulee 25 euroa/vko, eli noin 112 euroa/kk. Päivävuokran hinnaksi tulee n. 3,75 €. Matti pitää sitä kohtuullisena ottaen huomioon, että laite voi pelastaa hänen henkensä ja ainakin se parantaa huomattavasti elämänlaatua.

Laitteeseen täytyy hankkia omat maskit ja letkut. Maskien hinnat vaihtelevat malleittain. Matille sopii parhaiten nenämaski, koska hän nukkuu suu kiinni. Hinnaksi tulee 125 € ja letku siihen 50 €.

Matin koko hoidon aloitus kustantaa palveluiden osalta yhteensä 196,90 €. Etäseuranta maksaa lisäksi 65 €/vuosi.
Vuokralaitteiden osalta omaksi ostettavat henkilökohtainen maski ja lämpöletku maksavat 175 €. Laitevuokra maksaa 25 €/vko ja se laskutetaan kerran kuukaudessa.


CPAP-laitteen käyttö onnistuu osaavan unihoitajan opastuksella. Tässä kuvassa tutustutaan eri maskivaihtoehtoihin.

CPAP-hoidon aloitus tapahtuu unihoitajan vastaanotolla

Mitä CPAP-hoidon aloituksessa tapahtuu käytännössä? Täytyykö laite ostaa omaksi vai voiko sen vuokrata? Miten maski valitaan? Kuinka helposti laitteeseen tottuu? Sairaanhoitajamme Heli Alenin mukaan hoidon aloittaminen herättää paljon kysymyksiä.

Asiantuntija-artikkelissamme kerromme CPAP-hoidon aloituksesta.

Lue lisää >


MITÄ CPAP-HOITO ON?

CPAP-hoito (Continuous Positive Airway Pressure) tarkoittaa ylipainehengityshoitoa. Se on ensisijainen hoitomuoto keskivaikea- ja vaikea-asteisen uniapnean hoidossa. CPAP-hoitoa voidaan käyttää lievemmänkin uniapnean hoidossa, jos sairauteen liittyy voimakasta päiväaikaista oireilua, kuten väsymystä.

CPAP-hoito varmistaa uniapneapotilaan joka öisen hyvän unen. CPAP-hoito perustuu säännönmukaiseen jokaöiseen CPAP-laitteen käyttöön. Laite pitää ilmatiet auki nukkuessa ja poistaa haitalliset unenaikaiset hengityskatkokset. Maskityyppejä on useita ja paras maskityyppi selviää kokeilemalla, Coronaria Uniklinikan asiantuntijan avustuksella.

CPAP-hoito on tehokas uniapnean hoidossa. Laitetta säännöllisesti käytettäessä, uniapneapotilaat saavat merkittäviä parannuksia tilanteeseensa nopeasti hoidon aloittamisesta.

CPAP-laite itsessään on hiljainen ja uniapneapotilaan äänekäs kuorsaaminen häviää. CPAP-laitteelle tallentuu tietoa laitteen käytöstä, maskin istuvuudesta ja hoidon onnistumisesta.


CPAP-hoidon hyödyt uniapneapotilaalle

 • Yölliset havahtumiset vähenevät ja unen rakenne normalisoituu
 • Univaje korjaantuu ja väsymys vähenee
 • Päiväaikainen vireystila kohenee ja aloitekyky paranee
 • Sydän- ja verisuonisairastavuusriski pienenee
 • Työtapaturmariski pienenee ja liikenneturvallisuus kasvaa
 • Yöllinen virtsaamisen tarve vähenee
 • Viriliteetti paranee
 • Painonhallinta mahdollistuu
 • Aamupäänsärky vähenee
 • Tyypin 2 diabeteksen ja verenpainetaudin hoito tehostuu
 • Keskittymiskyky ja muisti paranevat

CPAP-hoidon aloitus Coronaria Uniklinikalla

Sujuvasti CPAP-hoitoon

Uniapnea vaikuttaa hoitamattomana yleisterveyteen monella tavalla. Uniapnea myös pahenee ajan myötä, joten hoito on hyvä päästä aloittamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mikäli olet saanut uniapneadiagnoosin ja lääkärisi on suositellut hoitomuodoksi CPAP-hoitoa, voidaan CPAP-hoito aloittaa meillä Coronaria Uniklinikalla nopeasti vuokralaitteella tai laitteen voi hankkia omaksi. Meillä hoitoon pääsee usein viikon sisällä.

Varaa aika CPAP-hoidon aloitukseen>


CPAP-maskien esittely

CPAP-laitteiden myynti ja vuokraus

Myymme ja vuokraamme CPAP-laitteita ja maskeja. Maskimallistostamme löytyy nenä- ja sierainmaskeja sekä kokokasvomaskeja. On tärkeää sovittaa erilaisia maskimalleja, sillä jokaisen kasvot ovat yksilölliset, ja maskien istuvuudessa on eroja. Kun maski sopii hyvin kasvoille, hoito onnistuu parhaiten.

Soita ajanvaraukseen ja kysy lisää laitteistamme!

Soita nyt>


Resmedin CPAP-laite pöydällä ja maski nuken päässä.

CPAP-laitteen säätö

CPAP-laitteen toimivuus tarkistetaan vuosikontrollin yhteydessä. Toisinaan laitteet vaativat säätöjä parhaan hoitotason saavuttamiseksi. Säädöt tehdään Coronaria Uniklinikalla CPAP-laitteisiin, jotka on määrätty meillä. Mikäli laite on saatu julkisen terveydenhuollon piiristä, hoidetaan laitteen säätäminen myös julkisessa terveydenhuollossa.

Lue lisää


Haluatko lukea lisää?