Varttunut pariskunta nukkumassa sängyssä ja miehellä on CPAP-laite.

Uniapnean CPAP-hoito

Uniklinikan oma verkkokauppa on avattu! Verkkokaupan valikoimasta löydät CPAP-maskit, tarvikkeet ja lahjakortit. Täydennämme tuotevalikoimaa jatkuvasti toiveidenne ja kysynnän mukaisesti. Lue lisää verkkokaupastamme ja tutustu verkkokaupan valikoimaan!

Onko sinulla todettu uniapnea? Odotatko vielä hoidon aloitusta? Tiesithän, että hoitosi voidaan aloittaa meillä jonottamatta. Onko sinulla CPAP-hoito jo aloitettu, mutta haluaisit päivittää CPAP-laitettasi tai hankkia matkalaitteen? Tai haluatko testata erilaisia maskivaihtoehtoja? Me autamme, olemme uniapnean ja CPAP-hoidon asiantuntija kaikkialla Suomessa, nyt myös etänä.

Uniapneadiagnoosi voi säikäyttää, mutta ei syytä huoleen. On hyvä, että sairautesi löytyi. Uniapnea on hyvin hoidettavissa ja sairauden haitat ehkäistävissä. Meidän tavoitteenamme on, että CPAP-laitteesi ja maskisi ovat juuri sinulle sopivat. Ammattitaitoinen opastuksemme takaa, että osaat käyttää laitetta oikein ja saat hoidosta parhaan mahdollisen hyödyn.


Nainen lukee ohjekirjee ja mies istuu vieressä.

CPAP-hoidon aloitus tapahtuu unihoitajan vastaanotolla

Mitä CPAP-hoidon aloituksessa tapahtuu käytännössä? Täytyykö laite ostaa omaksi vai voiko sen vuokrata? Miten maski valitaan? Kuinka helposti laitteeseen tottuu? Sairaanhoitajamme Heli Alenin mukaan hoidon aloittaminen herättää paljon kysymyksiä.

Asiantuntija-artikkelissamme kerromme CPAP-hoidon aloituksesta.

Lue lisää >


MITÄ CPAP-HOITO ON?

CPAP-hoito (Continuous Positive Airway Pressure) tarkoittaa ylipainehengityshoitoa. Se on ensisijainen hoitomuoto keskivaikea- ja vaikea-asteisen uniapnean hoidossa. CPAP-hoitoa voidaan käyttää lievemmänkin uniapnean hoidossa, jos sairauteen liittyy voimakasta päiväaikaista oireilua, kuten väsymystä.

CPAP-hoito varmistaa uniapneapotilaan joka öisen hyvän unen. CPAP-hoito perustuu säännönmukaiseen jokaöiseen CPAP-laitteen käyttöön. Laite pitää ilmatiet auki nukkuessa ja poistaa haitalliset unenaikaiset hengityskatkokset. Maskityyppejä on useita ja paras maskityyppi selviää kokeilemalla, Coronaria Uniklinikan asiantuntijan avustuksella.

CPAP-hoito on tehokas uniapnean hoidossa. Laitetta säännöllisesti käytettäessä, uniapneapotilaat saavat merkittäviä parannuksia tilanteeseensa nopeasti hoidon aloittamisesta.

CPAP-laite itsessään on hiljainen ja uniapneapotilaan äänekäs kuorsaaminen häviää. CPAP-laitteelle tallentuu tietoa laitteen käytöstä, maskin istuvuudesta ja hoidon onnistumisesta.


CPAP-hoidon hyödyt uniapneapotilaalle

 • Yölliset havahtumiset vähenevät ja unen rakenne normalisoituu
 • Univaje korjaantuu ja väsymys vähenee
 • Päiväaikainen vireystila kohenee ja aloitekyky paranee
 • Sydän- ja verisuonisairastavuusriski pienenee
 • Työtapaturmariski pienenee ja liikenneturvallisuus kasvaa
 • Yöllinen virtsaamisen tarve vähenee
 • Viriliteetti paranee
 • Painonhallinta mahdollistuu
 • Aamupäänsärky vähenee
 • Tyypin 2 diabeteksen ja verenpainetaudin hoito tehostuu
 • Keskittymiskyky ja muisti paranevat

CPAP-hoidon aloitus Coronaria Uniklinikalla

Sujuvasti CPAP-hoitoon

Uniapnea vaikuttaa hoitamattomana yleisterveyteen monella tavalla. Uniapnea myös pahenee ajan myötä, joten hoito on hyvä päästä aloittamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mikäli uniapnea on jo diagnosoitu, voidaan CPAP-hoito aloittaa Coronaria Uniklinikalla nopeasti vuokralaitteella tai laitteen voi hankkia omaksi. Erillistä lähetettä hoidon aloittamiseen meille ei tarvita ja hoitoon pääsee usein viikon sisällä.

Varaa aika CPAP-hoidon aloitukseen>


CPAP-maskien esittely

CPAP-laitteiden myynti ja vuokraus

Myymme ja vuokraamme CPAP-laitteita ja maskeja. Maskimallistostamme löytyy nenä- ja sierainmaskeja sekä kokokasvomaskeja. On tärkeää sovittaa erilaisia maskimalleja, sillä jokaisen kasvot ovat yksilölliset, ja maskien istuvuudessa on eroja. Kun maski sopii hyvin kasvoille, hoito onnistuu parhaiten.

Soita ajanvaraukseen ja kysy lisää laitteistamme!

Soita nyt>


Resmedin CPAP-laite pöydällä ja maski nuken päässä.

CPAP-laitteen säätö

CPAP-laitteen toimivuus tarkistetaan vuosikontrollin yhteydessä. Toisinaan laitteet vaativat säätöjä parhaan hoitotason saavuttamiseksi. Säädöt tehdään Coronaria Uniklinikalla CPAP-laitteisiin, jotka on määrätty meillä. Mikäli laite on saatu julkisen terveydenhuollon piiristä, hoidetaan laitteen säätäminen myös julkisessa terveydenhuollossa.

Lue lisää