Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Naisterapeutti auttaa lapsiasiakasta tasapainoilemaan jumppaputken päällä.

Tiedosta taidot -klinikka

Huoli lapsen liikkumisesta ja liikkumaan oppimisesta voi nousta esille eri kehitysvaiheissa. Huolien kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan ne on hyvä jakaa lasten fysioterapiaan erikoistuneen asiantuntijamme kanssa.

Lapset kasvavat ja kehittyvät luonnostaan eri tahdissa. Motorisessa kehityksessä saattaa lasten välillä olla huomattaviakin eroja, ja silti kehitys on ikätasoista. Lapsen arjessa olevat aikuiset ovat tärkeässä roolissa lapsen liikkumis- ja toimintakykyyn vaikuttavien tekijöiden huomioinnissa.

Asiantuntijalta saa varmuutta ja vinkkejä lapsen kehityksen tukemiseen, vaikkei erityistä huolta olisikaan. Voit saada vinkkejä mm.

  • vauvan yksilöllisen lihasjänteyden huomioimiseen vauvan käsittelyssä
  • kenkien hankintaan
  • kävelyn oppimiseen
  • leikkivälineiden käyttöön
  • pyörällä ajoon.

Fysioterapeutin kanssa lapselle ja nuorelle voidaan yhdessä löytää motivoiva tapa lisätä liikkumista lapsen ja nuoren omat toiveet huomioiden.

Tiedosta taidot – vastasyntyneistä murrosikäisiin

Tiedosta taidot -klinikalle voit varata ajan niin vastasyntyneelle vauvalle kuin jo murrosikäiselle nuorelle. Lasten fysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme ovat perehtyneet lapsen normaaliin kehitykseen ja sen muutoksiin eri ikäkausina sekä vammojen ja sairauksien aiheuttamiin muutoksiin lapsen liikuntakyvyssä.

Ohjeita ja neuvoja vanhemmille

Klinikalla fysioterapeuttimme kartoittavat lapsen liikuntakykyä havainnoimalla, tutkimalla ja keskustelemalla vanhempien kanssa. Fysioterapeuttimme antavat ohjeita ja neuvoja, joilla vanhemmat voivat edistää lapsen motorista kehitystä. Tarvittaessa fysioterapeuttimme ohjaavat hakeutumaan tarkempiin tutkimuksiin.

Hinnasto ja toimipaikat

Fysioterapeutin vastaanotto 60 min 85 € (sis. alv.)

Tiedosta taidot -klinikka toimii tällä hetkellä Kuopion, Jyväskylän ja Lahden toimipisteissämme.